Metallisydän
Metallisydän

Keitä me oikein ollaan? – Taustaa dieetille

Viikko sitten kerroin meidän lähtevän Sarin kanssa yhteiselle dieetille. Tänään saatte vähän taustoja jotta homma olisi mielenkiintoisempaa…

dieetille

Miehet ensin…

Moikka, mä olen Jari, ennen fit, nykyään fat ja tarkoitus olisi nyt palata takaisin fittiin… Suurin osa blogin lukijoista tietääkin taustat jo, mutta kerrotaan nyt silti. Olen 36-vuotias elämäntapatreenaaja. Treenivuosia on takana parikymmentä, osa enemmän tosissaan ja osa vähemmän tosissaan. Eniten tosissaan olin tuossa muutama vuosi sitten eläessäni omassa fitness-kuplassani. Silloin arki pyöri treenaamisen ja siihen liittyvien juttujen ehdoilla, ensin treenit ja ruuat, sitten muut jutut. Luojan kiitos kupla puhkesi.
Kuplan puhkeamisen myötä elämä vapautui. Tajusin ettei se fitness ehkä sittenkään ole elämän tarkoitus, ainakaan minulle. Sen jälkeen elämä onkin muuttunut isosti, eikä vähiten perheen ja oman lapsen myötä. Treenaaminen on edelleen todella suuressa roolissa elämässäni ja tulee varmasti aina olemaan. Ruokapuolikin on perusrungoltaan ollut kunnossa, mutta herkuteltua on tullut viimeaikoina melkoisen paljon, jopa siinä määrin että vatsa on kasvanut melkoisiin mittoihin. Voisihan sitä yrittää väittää, että bulkilla tässä ollaan oltu ja suunnitelmallisesti painoa nostettu, samalla valtavia määriä lihasmassaa tahkoten. Totuus valitettavasti kuitenkin on, että kovin suunnitelmallista tuo painon nousu ei ole ollut ja suurin osa massasta on varmasti ihan jotain muuta kuin lihasta.
Sinänsä isimasu ei minua isommin haittaa, se on ihan jees ja olen sinut sen kanssa. Kuitenkin kun tässä yritetään jokin fitness-bloggari olla, niin jo ihan uskottavuuden takia on kai hyvä kuoria ne vatsalihakset esiin rasvakerroksen alta edes silloin tällöin. Nyt on se silloin, nyt laitetaan rasva palamaan ja tästä nykyisestä päälle 106 kilon painosta lähdetään kuorimaan alkajaisiksi 10-15 kiloa läskiä pois ja katsellaan sen jälkeen miltä näyttää, vieläkö jatketaan…

Jari

Ja sitten naiset…

Heippa, olen Sari, 37-vuotias fitmama, jolla urheilu on verissä. Nuorena harrastin pika-aitajuoksua tosissani kunnes oikea polveni sanoi poks ja jouduin leikkauspöydälle. Kilpaileminen aitajuoksussa jäi sinne pöydälle, mutta intohimo urheilua kohtaan ei kadonnut minnekään. Matkan varrelle mahtuu nyrkkeilyä, erilaisia ryhmäliikuntamuotoja ja nyt viimeiset vuodet tavoitteellista kuntosaliharjoittelua. Intohimoisena tavoitteena ja samalla pitkäaikaisena haaveenani on kilpaileminen bodyfitneksessä, kunhan arjen kiireet hieman hellittävät ja hommaan on mahdollista panostaa ihan tosissaan. Arki onkin tällä hetkellä melkoisen kiireistä, sillä treenaamisen ohella pitäisi ehtiä hoitaa niin arjen vuorotyö kuin täysipäiväinen duuni kolmen ihanan lapsen äitinä.
Emilian syntymästä on nyt reilu kaksi vuotta ja raskauskilot on tiputettu jo aikoja sitten, sen kummemmin kuitenkaan dieettaamatta. Viimeiset pari vuotta onkin syöty terveellisen pohjaruuan lisäksi aika paljon kaikkea muutakin ja treenattu kovaa. Nyt on aika katsoa mitä ollaan saatu aikaan, vai ollaanko mitään… Dieettaamisesta on jonkin verran ehtinyt kokemusta kertyä, sillä yhdessä vaiheessa muutama vuosi sitten ne bodyfitneksen kisalavat oli jo konkreettisena tavoitteena ja kisadieetti menossa, mutta erinäisistä itsestäni johtumattomista syistä se jouduttiin jättämään kesken.
Mitään hirveää läskikerrosta ei ole Jarista poiketen päässyt kertymään ja tarkoitus onkin hieman kiristellä nykyistä kuntoa ja katsoa saadaanko aikaan jonkinlaista lihaserottuvuutta. Painoa on tällä hetkellä 61,1 kiloa ja kiristellään siitä nyt alkuun vaikka se 5 kiloa pois ja katsotaan sitten miltä näyttää…

Sari

Molempien dieettien edistymistä, onnistumisia ja sortumisia seurataan täällä blogissa. Kannattaa laittaa seurantaan blogin Facebook-sivu jotta päivitykset ei mene sivu suun…

Syvemmälle projektiin pääsee sukeltamaan Instagramin kautta. Siellä julkaistaan varmasti matkan varrella myös sellaisia juttuja, jotka ei lopulta blogiin asti päädy. Jarin dieetin kulisseihin pääsee kurkkimaan seuraamalla blogin instagram-tiliä ja Sarin edesottamuksia dieetin saralla ja muutenkin pystyy seuraamaan Sarin omalla Instagram-tilillä.

Kommentit (2)

  1. Sokka

    Hei Sari, miksi haluat laihduttaa jos tarvetta ei juurikaan ole? Tavoitteena kun voisi hyvinkin olla tämän sijasta, enemmän voimaa, enemmän lihasta tai vaikka enemmän liikkuvuutta.

  2. Metallisydän

    Moikka!
    Tässä on nyt viimeiset vuodet kerätty sitä voimaa ja lihasta. Aika-ajoin on kuitenkin mielestäni hyvä kiristellä kuntoa hieman ja hakea myös sitä lihaserottuvuutta, varsinkin kun taustalla pyörii haave siitä kisalavalle kipuamisesta.
    -Sari-

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.