Katsaus Expoon, Mr. Olympiaan ja isänmaan toivoihin

Suomen suurin kehonrakennustapahtuma Fitness Expo järjestettiin tuossa pari viikkoa sitten. Se on aina hyvää lämmittelyä maailman suurinta kehonrakennustapahtumaa, Olympia-viikonloppua varten. Itseltäni Expo jäi tänä vuonna poikkeuksellisesti väliin. Koko viikonlopun olin kuin tulisilla hiilillä, tsekkailin jatkuvasti kavereiden päivityksiä Facebookista ja katselin kuvia Bodyn ja Pakkotoiston gallerioista. Hengessä olin siis vahvasti mukana.

expo1

Eniten Expolta odotin etukäteen suurimman suosikkini, Marko Savolaisen kiipeämistä pitkästä aikaa lavalle. Harmi kyllä, Marko joutui luopumaan kisasuunnitelmastaan ihan viime metreillä. No, Markon tuntien kisasuunnitelmista ei luovuttu, niitä vaan siirrettiin vuodella… Tässä miehessä kiteyty sanojen periksiantamattomuus, sinnikkyys ja omistautuminen merkitys.

Marko Savolainen

Miesten kehonrakennuksen SM:stä jäi mieleen oikeastaan vain yksi nimi, Mikko Ovaskainen. Jo kisatessaan viimeksi kaksi vuotta sitten Mikko väläytti niin kovaa kuntoa että tänä vuonna kun kisoista kavereiden kanssa puhuttiin etukäteen, sanoin uskovani että Ovaskainen vie oman sarjansa voiton. Niinhän siinä kävi, mutta sen lisäksi Mikko vei myös overall-voiton. Tästä miehestä kuullaan vielä…

Mikko Ovaskainen

Toinen isänmaantoivo miesten kehonrakennuksen osalta on Mika Nyyssölä, joka viime vuonna jätti kaikki muut pimentoonsa SM-kisoissa. Mika onkin kertonut tähtäävänsä ammattilaisuuteen ja uskon että Mikalla on saumoja myös menestyä, malli kun on enemmän kuin hyvä.

Mika Nyyssölä

Nykyisistä ammattilaiskehonrakentajistamme se, jolla on saumoja menestyä kansainvälisillä lavoilla on Jerry Ossi. Myös Jerryllä kehon malli on erinomainen ja se kyllä näkyi myös Expon ammattilaiskisassa missä Jerry, 212-sarjan ammattilainen, pisti kunnolla kampoihin avoimen sarjan isoille ukoille.

Jerry Ossi

Tässä nähdään kehon mallin, symmetrian ja lihaserottuvuuden merkitys. Kymmeniä kiloja enemmän lihasmassaa omaava Bull Mentula jäi kisassa viimeiseksi. Sinänsä harmi, sillä Bull tekee varmasti aivan helvetisti töitä, mutta ei voi sille mitään että pelkkä valtava lihasmassa ei riitä…

Jari mentula

Jos miesten puolella meillä on erinomaisia isänmaantoivoja, tulevia menestyjiä, naisten puolella niitä menestyjiä vasta onkin. Mahtavaa oli nähdä miten Kati Alander ja Anna Virmajoki voittivat ammattilaiskisat. Siis ihan mieletöntä, tänä vuonna Olympiassa nähdään kaksi suomalaista, Kati Alander Figuressa ja Anna Virmajoki Bikinissä.

Kati Alander

Anna Virmajoki

Mutta entäs tuo Mr. Olympia? Miten siinä tänä vuonna käy? No, itse uskon että Phil Heathin valtakausi jatkuu. Edelleen kyse on kehon mallista, joka on Heathilla kohdallaan. Olympia-lavalta löytyy varmasti lihasmassaltaan isompia ukkoja mutta tuskin heistä on haastajaksi Heathille.

Phil Heath

Mielenkiintoista on nähdä Jay Cutlerin paluu Olympia-lavalle. Onko Cutler edelleen iso, miten on käynyt kunnon kanssa?

JayCutler3

Monia muitakin mielenkiintoisia ukkoja tuonne lavalle nousee, hyvä kisa on tulossa!

mr-olympia-who-will-be-next-champion

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *