Karmarock-konkarin festarivinkit

Taas on käsillä se odotetuin aika vuodesta, tulevana lauantaina järjestetään Harjavallassa Karmarock-festarit jo 26:nnen kerran. Näistä kerroista olen itse ollut mukana arviolta kaksikymmentä kertaa ja nyt ajattelin jakaa kokemuksen tuomia vinkkejä muillekin festarikävijöille. Vinkit on tarkoitettu erityisesti Karmarockia varten, mutta toimivat hieman sovellettuina varmasti myös muilla festareilla.

Karmarock
Karmarock 2016

Omat juomat

Ainoastaan Karmarockissa käyneet voivat tietää mikä on Karmarock. Sitä on lähes mahdotonta sanoilla kuvailla, mutta lähimmäs pääsee kuvaamalla Karmarockia tunteena, fiiliksenä. Karmarock-fiilis muodostuu musiikista, iloisesta mielestä ja piknikistä festarilavojen läheisyydessä. Aiempina vuosina piknikkiin on kuulunut oleellisena osana omat eväät, juomineen kaikkineen. Viimeisinä vuosina kiristynyt lainsäädäntö on vaikeuttanut omien alkoholijuomien tuomista Festarialueelle. Toki alkoholiannoksensa voi ostaa kohtuullisella hinnalla festarialueen anniskelualueelta, Kaljaamosta, mutta tässä nyt kuitenkin muutama varma vinkki omien alkoholijuomien salakuljettamiseen alueelle.

Maj Karman Kauniit Kuvat, Karmarock 2004

Bajamaja

Festarialueella on aina festarivessa. Motivoitunut kaljanpiilottaja ottaa etukäteen selvää mistä tuo festarivessa alueelle tulee ja käy piilottamassa vessan sisään tiiviisti vuoratussa kylmälaukussa oman alkoholiannoksensa. Sitten festarialueella menee vaan muina miehinä (tai naisina) vessaan, pujottautuu pissa-aukosta festarivessan sisään ja hakee piilottamansa juomat. Vaihtovaatteet kannattaa varata mukaan.

Maj Karma, Karmarock 2013

Joki

Karmarock järjestetään aivan Kokemäenjoen rannassa, itseasiassa festarialue rajoittuu yhdeltä osaltaan jokeen. Ovela kaljanpiilottaja käy viemässä katiskan täynnä olutpulloja rannan lähettyville aiemmin viikolla ja sitten vaan käy aina välillä sukeltelemassa itselleen festarijuomaa.

Maj Karma, Karmarock 2008

Kuoppa

Yksi vaihtoehto on käydä hyvissä ajoin etukäteen kaivamassa aarrekätkö festarialueelle. Kuoppa kannattaa kaivaa riittävän syväksi, sillä Karmarockin talkooväki on tunnetusti melko janoista ja saattaa haistaa heikosti haudatun olutkätkön hyvinkin helposti. Aarrekätköstä voi varmuuden vuoksi piirtää vaikka kartan, jotta sen varmasti sitten festareiden aikana löytää. Hommaa hankaloittaa jossakin määrin se, jos kätkö sattuu osumaan esimerkiksi esiintymislavan alle. Aiempina vuosina festarialueella on nähty myös esimerkiksi maailman pienin yökerho ja polkupyöräsimulaattori, joiden sijoittumista ei voi juurikaan ennakoida.

Maj Karma, Karmarock 2015

Kalsarit

Viimeisenä ja tylsimpänä keinona on piilottaa alkoholikätkö omiin kalsareihin. Aika harva järjestysmies on niin innokas, että lähtisi tutkimaan ihan jokaisen festarivieraan kalsareiden sisältöä. Tässä tapauksessa suosittelen valitsemaan esimerkiksi taskumatillisen jotain väkevämpää, sillä kovin montaa puolen litran oluttölkkiä ei tällä keinolla ole mahdollista festarialueelle salakuljettaa. Joissakin tapauksissa jo yksikin tölkki saattaa herättää epäilyksiä…

Maj Karma, Karmarock 2011

Varustautuminen

Festareille voi toki lähteä ilman minkäänlaista varustautumista, mutta itse suosittelen ottamaan mukaan hiukan jotain muutakin kuin pällä olevat vaatteet ja luottokortin.

Maj Karman Kauniit Kuvat, Karmarock 2001

Viltti

Kuten aiemmin kuvailin, Karmarock on piknik-tyyppinen festari, jossa useimmiten levitetään maahan oma viltti, jolla istuskella ja jutella ystävien ja tuttujen kanssa, syödään (ja mahdollisesti juodaan) omia eväitä ja fiilistellään musiikkia käyden aina välillä heilumassa myös lavan vieressä bändien esityksiin eläytymässä. Toki voi valita myös viltiltä viltille kiertämisen, jolloin ei omaa vilttiä tarvitse mukaan varata. Tämä keino usein helpottaa myös juomapuoleen, samalla kun voi hörppiä vähän jokaisen lasista.

Karmarock 2011

Sadeviitta

Sateenvarjoja ei festareilla katsota hyvällä, ne kun estävät aika tehokkaasti näkyvyyden lavalle yleisön seassa levitettyinä. Suosittelenkin ottamaan mukaan kertakäyttöisen sadeviitan, jonka voi dumpata roskikseen sateen loputtua. Toisaalta, sade on asennekysymys.

Karmarock 2013, muka jotain sadetta.

Festarivaatteet

Karmarockissa ei ole pukukoodia, vaan pukeutua voi ihan miten haluaa. Vaatteet ovat kuitenkin yleisesti ottaen suositeltavia, joskaan ei käsittääkseni ihan pakollisia. Oma rakas festaripaitani on nähnyt melkein yhtä monet Karmarockit kuin minä itsekin…

Ystäviä

Tärkein mukaan otettava on ystävät, joiden seurassa viihtyä ja nauttia mahtavasta päivästä. Karmarock-fiilis moninkertaistuu kun sen voi jakaa hyvien ystävien kanssa.

Karmarock 2016

Esiintyjät

Jo kolmatta vuotta Karmarock ei ilmoittanut festarin esiintyjiä etukäteen, mikä on mielestäni ollut loistava ratkaisu. Vaikka Karmarockissa on koettu vuosien varrella mielettömiä keikkakokemuksia esimerkiksi Apulannan, Amorphiksen ja Mokoman keikoilla, ei Karmarockiin tulla minkään tietyn esiintyjän takia. Karmarockiin tullaan Karmarockin takia.

Mokoma, Karmarock 2009

Isojen tunnettujen bändien keikkojen ohella on vuosien varrella tullut vastaan ihan mielettömiä kokemuksia bändeiltä, joista ei etukäteeen ollut mitään hajuakaan. Vuosien varrelta nousee mieleen esimerkiksi Takiainen ja Klaani, sekä nyt viimeisimpänä parin vuoden takaa Tiisu, joka vei minut aivan mukanaan, vaikken ollut aikaisemmin kuullut bändistä mitään. Sittemmin Tiisusta on saanutkin kuulla ja on se tainnut viedä mukanaan muitakin…
Tiisu, Karmarock 2015

Kaikkiin esiintyjiin kannattaa suhtautua ennakkoluulottomasti ja heittäytyä täysillä mukaan. Sitä on se Karmarock-fiilis.
Häiriö ja Kurittu, Karmarock 2014

Nähdään Karmarockissa lauantaina!
Ylppö, Karmarock 2014
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *