Karmarock 21

Lauantaina oli taas SE päivä. Heinäkuun viimeinen lauantai, eli Karmarock.

Tänä vuonna Metallisydämen Karmarock typistyi kolmeen keikkaan. Olin ensin päivällä Jyväskylässä katsomassa rugbya ja sieltä ajettiinkin sitten melkoisen tiukalla aikataululla Harjavaltaan, seitsemältä oli oltava paikalla, silloin alkoi Maj Karman vuoden ainoa keikka. Tiukille se veti, kun kurvasin parkkipaikalle ja aloin kiskoa rokkikuteita niskaan, alkoi kuulua bändin tuttu lavalletulomusiikki. Niittivyö ja kengännauhat auki heiluen, paitaa päälle kiskoen juoksin parkkipaikan läpi ja syöskyin lippuluukulle lunastamaan ennakkolippuni. Myyjätyttö oli tuskin ehtinyt rannekkeen kietaista käteeni kun jo juoksin kohti lavaa ja tungin itseni väenpaljouden keskelle. Samalla iskivät tajuntaani ensimmäisen biisin alkusoinnut, siitä se lähti.

Mahtava keikka. Vaikkei suosikkiani, nimikkobiisiäni, soitettukaan, oli keikkasetissä sellaisia biisejä joiden viimeksi livenä kuulemisesta oli vierähtänyt varmaankin yli 10 vuotta. Kylmät väreet kulkivat useasti pitkin selkää ja kurkku alkoi käheytyä mukana laulamisesta. Tätä olin kaivannut.

Maj Karman lopetettua settinsä sain viimein paidan oikein päin päälle ja haettua eväät autosta. Hetken hengähdystauon jälkeen olikin jo aika siirtyä takaisin lavan eteen Von Herzen Brothersia kuulemaan. Keinuin lähes koko keikan ajan paikallani silmät kiinni, nauttien musiikista ja ajatellen kaikkea kaunista ja ihanaa, vailla murheita.

Seuraavana oli sitten vuorossa Herra Ylppö ja Ihmiset. Ihmisten musiikki on levyltä kuultuna melkoisen lällyä, mikä sopii toki joihinkin tilanteisiin, mutta yleensä en oikein jaksa sitä kuunnella, kutsun sitä masentelumusaksi. Livenä bändi kuitenkin toimii, biiseissä on munaa ja asenne kohdallaan.

Taas annoin vaan musiikin vaikuttaa, on ihana tunne kun rummut jytisevät, basso tuntuu rintakehässä, kitara pauhaa korvissa ja laulu tunkee ajatuksiin.

Kommentit (5)
 1. Teuvo Vehkalahti
  30.7.2012, 09:15

  Teuvon kuvat kävi täällä ja toivottaa hyvää loppu kesää.www.ttvehkalahti.blogspopt.com

  1. Metallisydän
   30.7.2012, 17:43

   No ei siinä mitään, kiitos käynnistä vaan ja hyvää kesää sullekin 🙂

 2. Olen jonkin aikaa lueskellut blogiasi ja välillä kirjoituksistasi tulee mieleen et seurustelet mutta oletko sittenkin vielä sinkku =) ??

  1. Metallisydän
   31.7.2012, 16:21

   Vielä ja vielä… mutta sinkku olen.

  2. Oho, minäkin olin jo varma että nyt se (unelmien) mies on varattu… perhana !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *