Metallisydän
Metallisydän

Joulusiivous – voiko siitä selvitä hengissä?

Kukapa mies tietäisi sen mukavampaa ajanvietettä kuin joulusiivous? Sehän on sitä laatuaikaa parhaimmillaan, kantaa yhdessä mattoja ulos, hinkata lattioita ja kiillottaa kaakeleita… Samalla jos vielä saisi Paula Koivuniemen taustalle laulamaan aikuista naista ja jonkun nutturapään luennoimaan suvaitsevaisuuden ihanuudesta, olisi nautinto täydellinen.
Ei sitä silti välttääkään voi, yhteisen joulun eteen on nähtävä vaivaa. Joulupukki ei tule jos ei ole siistiä ja mitenkäs sen sitten lapsille selität, että pukki ei tule kun teillä on sohvan alta imuroimatta…

joulusiivous

Niin meilläkin siis siivottiin viikonloppuna, yhdessä ja ilolla. Tosin Koivuniemi ei laulanut taustalla, vaan stereoista pauhasi raskas rock. Suvaitsevaisuuskin oli aika kortilla, ainakin pölypallojen suhteen. Ensimmäiseksi käärittiin matot reippaasti rullalle ja hakattiin lievän aggression vallassa niistä pölyt irti.

joulusiivous

joulusiivous

Sari alkoi pyyhkiä pölyjä ja minä pääsin pesemään vessaa… Onhan se tärkeää että joulupäivänä vessan kaakelit kiiltää kun siellä istuu ähistämässä kinkkua ulos. Ja nyt muuten kiiltää, jopa sen verran että joulupäivänä pitää vessassa ähistää aurinkolasit päässä.

joulusiivous

Sitten olisi pitänyt tarttua siihen imuriin. Miehen jaksaminen on kuitenkin rajallinen. Nainen on rakennettu sillä tavalla, että se jaksaa siivota vaikka päivästä toiseen, mies ei. Miehelle on luontaista levätä välillä ja sitä ei välttämättä ihan jokainen nainen taas ymmärrä.
Ihan vinkkinä muille miehille, minulta sattui ”vahingossa” imuroidessa kaatumaan laminaattipesu-pullo nurin ja sitä piti sitten lähteä ostamaan lisää… Kauppareissussa saa luvallisen hengähdystauon ja samalla hankittua hiukan energiaa. Itse hankin sen nestemäisessä muodossa…

joulusiivous

Kavalasti hankitun tauon ja energiatankkauksen jälkeen päästiinkin sitten siihen jo mainittuun imuroimiseen, sohvien ja sänkyjen alta, lattialistojen päältä, hyllyjen takaa ja kaappien päältä. Käytännössä ihan joka paikasta mitä kuvitella saattaa.

joulusiivous

Samalla kun minä imuroin, Sari moppasi. Se on jos mahdollista vielä tarkempaa hommaa kuin imuroiminen. Voi villakoira-parkoja, ne kyllä metsästettiin viimeisestäkin kolosestaan…
Sitten oli keittiön vuoro. Se on ehkä se tärkein, siellä kun muutaman päivän päästä syödään joulukinkku. Keittiötä puunattiin yhteistuumin, sitä voi jo kutsua todelliseksi laatuajaksi kun pesurätit viuhuu samaa tahtia.

joulusiivous

Täytyy kyllä silti myöntää kaikesta purnaamisesta ja valittamisesta huolimatta, että fiilis oli aika hyvä kun joulusiivous oli tehty ja kaikki valmista. Kai se on jotain samaa kuin maratonin juoksemisessa, sen helvetin kestää koska tietää että olo on hyvä kun se on ohi…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.