Jokapojan loukkaantumisopas

Maailma muuttuu ja meidän miesten pitäisi muuttua mukana. Aina se ei vaan ole kovin helppoa, me miehet kun ei olla kovin nopeita oppimaan kaikkea uutta. Tässä on opiskeltu vaikka mitä ja yritetty sopeutua, mutta nykyinen loukkaantumisen kulttuuri on kyllä ainakin itselleni välillä hyvin hankala ymmärtää.

Jokapojan loukkaantumisopas

Lähdetään nyt vaikka liikkeelle siitä, että älä hyvä mies enää missään tapauksessa erehdy pitämään ovea auki naiselle, sehän on loukkaavaa ja korostaa vanhanaikaista sukupuolikäsitystä. Sama koskee raskaiden tavaroiden kantamista ja lähes kaikkea muuta aiemmin kohteliaaksi koettua käytöstä.

Ja jos sinulla vielä on jonkinlainen vanhentunut käsitys miesten ja naisten töistä, on nyt viimeistään korkea aika unohtaa sellaiset. Moderni mies osaa varsin hyvin vaihtaa kukkien mullat keväisin ja on täysin kykenevä valitsemaan makuuhuoneeseen uudet verhot. Äläkä missään tapauksessa mene vaihtamaan autoon renkaita ensin kysymättä haluaisiko rakas vaimo vaihtaa ne tällä kertaa.
Kukkien tuominen vaimolle on aina ollut haasteellinen tehtävä. Jokainen mies tiedostaa, että niitä pitäisi tuoda, mutta joka kerta kukkien tuominen on myös riski joutua selittämään mitä pahaa on tehnyt, miksi koki tarpeelliseksi tuoda kukkia. No nykyisin tuosta ei enää tarvitse huolehtia, sillä kukkia ei vaimolle kannata tuoda, se kun on jälleen viittaus vanhanaikaiseen sukupuolikäsitykseen ja voidaan hyvinkin kokea naista alentavana.

Viimeisenä ja mahdollisesti kaikkein tärkeimpänä, älä hyvä mies koskaan erehdy kysymään, haluaisiko vaimo lähteä tyttöjen kanssa istumaan iltaa vaikka viinilasillisen äärelle. Ei, vaimolla on ihan yhtä suuri oikeus lähteä naapurin Ranen kanssa kaljalle kuin miehelläkin.

Kommentit (6)
  1. NAUROIN :D:D:D:D:D

  2. Äläkä hyvä mies erehdy kehumaan naista kauniiksi. Siitä ne vasta ongelmat alkaa.

    1. Metallisydän
      19.6.2018, 09:24

      Kirjotin tuon kohdan myös alunperin postaukseen, mutta poistin lopullisesta versiosta koska pelkäsin maailman räjähtävän…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *