Jauhot suuhun!

Ensikosketukseni lisäravinteisiin ajoittuu jonnekin viime vuosituhannen puolelle, kun opiskeluaikoina kuntosaliohjaajakurssin päätteeksi kurssin vetäjä tarjosi meille palautusjuomat. Siitä lähtien lisäravinteet ovat kulkeneet mukana treenaamista – ja erityisesti siitä palautumista tukemassa.

Palautusjuoma

Tuolloin vuosia sitten lisäravinteiden skaala rajoittui lähinnä palautumisjuomiin, proteiineihin ja massanlisääjiin. Sittemmin lisäravinteiden kirjo on suorastaan räjähtänyt ja tällä hetkellä markkinoilta löytyykin niin uskomaton määrä erilaisia lisäravinteita, että harva pysyy niistä täysin selvillä. Yksi asia ei kuitenkaan ole muuttunut, palautusjuoma on lisäravinteista se tärkein.

Refectio

Suurelle yleisölle nimi Anssi Manninen ei ehkä sano juuri mitään, mutta Suomen body-sceneä ja erityisesti lisäravinnemaailmaa seuraaville nimi on varmasti tuttu. Anssi on aikoinaan ensimmäisenä tuonut Suomen lisäravinnemarkkinoille monia uusia tuotteita, kuten beta-alaniinin ja sitrulliinimalaatin. Kaikkein tunnetuin Anssin kehittämistä lisäravinteista on ollut palautusjuomajauhe Anabolic Overdrive, joka oli vuosikausia myös oma henkilökohtainen suosikkini. Nyt Anssi on pistänyt vielä paremmaksi ja tuonut uuden yrityksensä Dominus Nutritionin ensimmäisenä tuotteena markkinoille uuden palautumisjuomajauheen, Refection.

REFECTIO -palautusjuomavalmisteessa yhdistyvät tutkitusti tehokkaat aktiiviaineet ja herkullinen maku ilman keinotekoisia makuaineita. Tuotteen ultranopeasti imeytyvä proteiini-aminohappo-hiilihydraattimatriisi kiihdyttää ennennäkemättömän voimakkaasti kuormituksen jälkeistä palautumista. REFECTIO sisältää lisäksi magnesiumia, sinkkiä, kaliumia, kromia sekä C- ja D-vitamiineja. Tuote ei sisällä lainkaan keinotekoisia makeutusaineita, aromeita tai väriaineita. Liukenee helposti nesteeseen. Laktoositon ja gluteeniton.
(lainaus Dominus Nutritionin nettisivuilta)

Tuttuun tapaan Anssin Mannisen käsialaa olevan tuotteen sisältö on huipputasoa. Ei keinotekoisia makuaineita, vaan ainoastaan laadukkaita raaka-aineita. Refectio on huippulaadukas palatusjuoma ja kun vielä makukin on todella herkullinen, on Refectio ehdoton valinta palautumisjuomakseni.

Vuosia Anabolic Overdrivea käyttäneenä olen aina sanonut, etten tule sitä vaihtamaan jos ei laadukkaampaa ja parempaa vaihtoehtoa löydy. Nyt löytyy, kannattaa testata!