Isot tissit ja pyöreät pa… eiku olkapäät

Lempitreenini vaihtelee aika-ajoin. Milloin saan parhaat kiksit jalkatreenistä brutaaleine kyykkyineen, milloin nautin eniten hauistreenin tuomasta mahtavasta pumpin tunteesta. Vaikka lempitreeni vaihtelee, yksi asia pysyy. Rintaa ja olkapäitä on aina mukava treenata.

Tämän kertaisessa rintatreenissäni oli kaksi raskasta punnerrusliikettä ja yksi rutistusliike. Ensimmäisenä liikkeenä toimi vinopenkkipunnerrus smith:ssä.

20150603_152702

Perusteellisten lämmittelyjen jälkeen nousin painomäärissä suhteellisen ylös ja tein neljä varsinaista sarjaa pitäen toistomäärät pieninä ja painot suhteellisen raskaina. Raskaammista painoista huolimatta pyrin pitämään liikkeen rauhallisena ja hallittuna.

Rintatreenin toisena liikkeenä on myös punnerrusliike, tällä kertaa käsipainoilla. Tässä liikkeessä käytössä olivat pienemmät painot ja samalla sarjat olivat pidempiä, viisi sarjaa ja toistot 10 ja 15 välissä. Käytettäviä painoja jouduin vähentämään sarjojen edetessä pystyäkseni pitämään toistomäärät haluamassani haarukassa.

20150603_154209

Rintatreenin viimeisenä liikkeenä toimi tällä kertaa rutistusliike ristikkäistaljassa. Teen tätä liikettä usein käsipainoilla. Ristikkäistaljassa tuntuma rintalihaksessa on erilainen, yhtä hyvää venytystä en saa tässä aikaan, mutta rutistus on kokonaisvaltaisempi.

20150603_154754

Olkapäätreeni alkoi perinteisesti niskantakaa punnerruksella smith:ssä. Toisin kuin rintatreenin ensimmäisessä liikkeessä, tässä ei isoja painoja käytetä, loukkaantumisriski on liian suuri. Kevyemmät painot ja pidemmät sarjat toimivat tässä liikkeessä erinomaisen hyvin.

Neljän tiukan sarjan jälkeen siirrytään seuraavaan liikkeeseen, joka on niinikään punnerrusliike käsipainoilla. Kovin isoja painoja ei enää tarvita, sen verran hyvin olkapäät on hapotettu ensimmäisessä liikkeessä. Viisi sarjaa ja toistot noin 8-10 paikkeilla. Jälleen joutui sarjojen edetessä tarttumaan nöyrästi pienempiin käsipainoihin…

20150603_161257

Olkapäätreenin loppuhuipennuksena yksi lempiliikkeistäni, vipunostot. Viisi sarjaa toistomäärillä 15-20 ja johan oli aika lähteä suihkuun.20150603_162326

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *