Influenssat, flunssat ja miten niiltä suojautua

Uusi influenssakausi on alkanut. Kohta makaa yksi jos toinenkin tuon paskamaisen taudin kourissa sängyn pohjalla. Meillä tuo tauti koettiin pari vuotta sitten, enkä ikinä enää halua kokea vastaavaa. Kliseisesti voi sanoa, että ensimmäisenä päivänä pelkäsin kuolevani ja pari seuraavaa pelkäsin, etten kuolisikaan… Viime vuonna otettiinkin influenssarokotukset kiltisti koko perhe, samoin tänä vuonna.

flunssat

Influenssat, flunssat ja muut riesat

Tavallista flunssaa vastaan ei tuollaisia rokotteita sitten olekaan, siltä pitää suojautua ihan muilla keinoilla, kuten pukeutumalla riittävästi, syömällä terveellisesti ja pitämällä peruskunnon hyvänä. Edellämainittujen lisäksi ei riittävästä vitamiinien saannista ole ainakaan haittaa flunssan loitolla pitämisessä.
Samana päivänä kun otettiin nuo influenssarokotteet, tilasin myös paketillisen vitamiineja ja muita systeemejä EBN:stä.

Omaan annokseeni kuuluu muutamia omega3-kapseleita, 1000 mg tabletti C-vitamiinia, 100 ug kapseli D-vitamiinia ja pari monivitamiinitablettia täydentämään vitamiinien saantia sekä pari kapselia Magnesium sitraattia pitämään kaikenmaailman kramppailut sun muut ärsyttävyydet poissa.

D-vitamiinista löytyy myös lapsille paremmin sopiva 20 ug pitoinen pureskeltava tabletti. Ja miksei niitä voisi aikuisetkin rouskutella…

Mites muilla?

Flunssan karkoittamiseen ja kaukana pitämiseen on keinoja vaikka kuinka paljon. Onko teillä vastaavat vitamiiniarsenaalit käytössä vai syödäänkö teillä valkosipulia tai liotetaan jalkoja kuumassa kylvyssä? Millä keinoilla teillä pidetään flunssat loitolla?

Kommentit (1)
  1. Varmin tapa suojautua flunssilta on hyvä käsihygienia. Itse yritän parhaani mukaan 1) olla koskematta paljailla käsillä mihinkään yleisten paikkojen pintoihin (ovenkahvat, ostoskärryt ja -korit, bussien tolpat jne.) sekä 2) muistaa pestä kädet aina kotiin tullessa ja ennen ruokailua. Muuten tuo on vähän herran haltuun eli valtaosa noista taudeista kun tarttuu myös pisaratartuntana, ei oikein voi kuin toivoa, että flunssapotilaat eivät lähtisi tartutusvaiheessa yleisille paikoille kuin pakon edessä ja silloinkin muistaisivat olla aivastelematta ja yskimättä päin muita. Toki kunnosta huolehtiminen auttaa, kun on vastustuskykyä edes vähän enemmän, ja ainakin sairastamisesta selvinnee paremmin. Mutta kuntoilusta ja monipuolisesta ruokailuista pidän huolta vuoden ympäri, en vain flunssakaudella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *