Metallisydän
Metallisydän

Influenssa – kannattaako rokote ottaa?

Influenssa, tuo ah niin ihana kokemus viime talvelta, joka ei kyllä ihan heti pääse unohtumaan. Muistan hyvin sen ensimmäisen päivän kun kuume nousi, olo oli jotain sanoin kuvaamattoman kamalaa. Ihan oikeasti, sitä on mahdotonta kuvailla ihmiselle, joka ei ole sitä kokenut.
Ensimmäisenä päivänä istuin sohvan reunalla heijaten itseäni edestakaisin ja uikuttaen. Sari naureskeli viereisellä sohvalla että ei se nyt noin kauheaa voi olla, iso mies vaan vikisee. Just tota miesflunssaa… Kunnes seuraavana päivänä tauti iski Sariin ja se oli Sari joka istui sohvan reunalla uikuttaen. Ei ollut miesflunssaa ei…

influenssa
Lääkkeitä oli kasoittain, mutta eihän ne mitään auttanu…

Seuraavista parista päivästä en sitten muistakaan juuri mitään. Ne menivät jossain tajunnan rajamailla. Kuume oli korkealla ja sohvalta nouseminen lähes mahdotonta. Pissahädän iskiessä harkitsi melkein vakavissaan, olisiko housuun pissaaminen sittenkään kovin huono vaihtehto ja puhelimen käteen kurkottaminen pöydältä melkein ylivoimaista. Sitä vaan toivoi ettei kenelläkään olisi mitään asiaa, ettei kukaan vaan soittaisi, tai ainakaan laittaisi viestiä, viestiin vastaaminen olisi ollut mahdotonta.
influenssa
Meillä oli nähtävästi silloin viime talvena vielä muutto pahasti kesken influenssan iskiessä…

Emilia oli mummolassa hoidossa ja siskoni miehineen toi meille kaupasta juotavaa ja syötävääkin. Ihan kiva, sillä kauppaan lähteminen olisi ollut täysi mahdottomuus… Syömään ei kyllä edes pystynyt. Juoda oli kuitenkin pakko, muuten olisi käynyt huonosti. Onneksi Emilia oli tuon sairastamisen ajan mummolassa hoidossa, meistä ei olisi kummastakaan ollut tuolloin huolehtimaan lapsesta, tuskin pystyi huolehtimaan itsestäänkään.
Tietysti se influenssa iski sitten Emiliaankin. Jos oma sairastaminen oli kamalaa, oli vielä kamalampaa joutua katsomaan kun oma pieni lapsi joutui käymään läpi saman sairauden.
Onkin ollut jännä lueskella tänä vuonna ihmisten mielipiteitä influenssarokotteiden puolesta ja vastaan. Meidän ei tarvinnut asiaa miettiä, viime vuoden kokemuksen jälkeen oli itsestään selvää että meillä otetaan rokotteet. En koskaan enää halua joutua kokemaan vastaavaa.

672841740

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.