Metallisydän
Metallisydän

Influenssa, noro-virus, hyppykuppa ja muut kivat kaverit

Influenssakausi on kovimmillaan, lehdissä varoitellaan noro-viruksesta ja eiköhän se hyppykuppakin iske väentungoksissa ihan huomaamatta… Eihän tässä kohta uskalla kotoa poistua lainkaan. Vuosi sitten meillä kokeiltiin miltä influenssa tuntuu. No eihän se hyvältä tuntunut, suoraan sanottuna pahimpina päivinä luulin kuolevani siihen tautiin. Eikä nyt ollut kyse mistään miesflunssasta, samoja fiiliksiä kun oli myös tuolla kauniimmalla osapuolella sohvan syövereissä tajunnan rajamailla viruessamme. Uuden ulottuvuuden sairastamiseen toikin se, että sairastimme tuota influenssaa yhtä aikaa, kumpikin yhtä voimattomana ja kuoleman kielissä, siinä ei ollut kummastakaan juuri hoitamaan toistaan.
Pari päivää oli ne pahimmat, silloin ei juurikaan pystynyt tekemään muuta kuin makaamaan ja uikuttamaan hiljaa. Mikään kuumelääke ei auttanut laskemaan korkeaa kuumetta ja jo kännykän kurkottaminen sohvapöydältä oli lähes ylivoimainen suoritus. Onneksi ei tarvinnut soittaa apua ja taudista selvittiin hengissä, vaikka siihen ei ehkä ihan joka hetki uskonutkaan…

influenssa

Vaan eipä mennyt influenssasta kauaa kun nappasimme jostain ah niin ihanan noro-viruksen. Ja taas saman aikaisesti. Voin kertoa että kahdelle vessalle oli käyttöä, jos vessaan yleensäkään ehti ajoissa… Ja kun ehti, jännäksi homman teki se, että koskaan ei tiennyt kumpi pää siihen vessan pöntölle olisi kannattanut asettaa. Parin harhalaukauksen jälkeen päädyin istumaan pöntölle ja pitämään ämpärin kasvojen edessä, ihan varmuuden vuoksi. Ja harvemmin turhaan. Pari päivää ja taas oltiin kuoleman kielissä, tai siltä ainakin tuntui. On hankala kuvailla miten totaalisen voimattomaksi ihminen kunnon vatsataudissa menee. Vessan lattiakin tuntui jossakin vaiheessa ihan mukavalta nukkumapaikalta kun takaisin sohvalle ei vaan yksinkertaisesti jaksanut raahautua.
Hyppykupalta on onneksi ainakin vielä toistaiseksi vältytty, ja taitaapa se olla vaan urbaani legenda, mutta nuo kaksi noin vuosi sitten koettua tautia iskeytyivät suoraan kammotuslistani kärkeen, en koskaan enää halua kokea kumpaakaan uudelleen ja siksi olen tällä hetkellä ehkä hieman neuroottinenkin käsien pesemisen suhteen, taitaa kädet kuivua ennen kuin tämä riskiaika on ohi…
Silti suosittelen kaikille muillekin hyvää käsihygieniaa ja muita mahdollisia ehkäiseviä toimenpiteitä. Vaikka extreme-lajeista tykkäisikin, suosittelen suosiolla jättämään nämä lajit kokeilematta.

Kommentit (3)

  1. Katti

    Niin totta tuo vatsataudin tehokkuus! Yksi päivä taudissa ja vessan lattia ihan oikeasti on kutsuva makuualusta 😀 ja kun kuitenkin suhteellisen perusterveitä ollaan, ni mitenkä saatikka vaikuttaa vanhoihin ja sairaisiin. Siinä huomaa kuinka valtava osuus ruoansulatuskanavalla on hyvinvointiin. Sen tasapaino kun järkkyy niin tilanne on melko perseestä ihan kirjaimellisesti. Ja normaalisti vatsa jos ei oireile mitenkään, niin siitä huomaa tuon systeemin järkkymättömän vahvuuden, kun jauhaahan se lävitseen ties mitä huttua.

  2. Norovihaaja

    Taitaa olla mahdotonta välttää noroa, mikäli lapsenne käy päiväkodissa ja muutenkaan tuskin vietätte lapsen kanssa aikaa pelkästään neljän seinän sisällä. Hyi, inhottava tauti. 🙁

  3. PP

    Norossa pahinta sen perseyskän lisäksi on se jäätävä vatsakipu. Olen sen kaksi kertaa sairastanut ja pelko on suuri 😀 Lisäksi ne karmeat lihas- ja jäsensäryt mitkä se paskavirus aiheuttaa. Influenssakin on koettu, viimeisimpänä sikamuotoinen. Olihan se kova tauti. Keuhkoputkissa oli niin älytön tuska, ettei juuri jaksanut kävellä yhtään. Sitä tautia kesti viikon ja isäntä sairasti kaksi viikkoa.. Tänä talvena on podettu enterovirus koko perheen voimin ja pari meistä sairasti noron. Influenssaa vastaan on koko perhe rokotettu ensimmäistä kertaa, sillä en todellakaan halua lapsieni kokevan sitä tuskaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.