InBodyn tulokset ja ACKD-dieetin loppuyhteenveto

Eilen oli dieetin jälkeinen InBody-mittaus. Takana oli neljä viikkoa Easy Diet annospusseilla ja kaksi päivää hiilaritankkausta. Molemmat hommat oli minulle uutta ja mielenkiintoista. Nyt nähtiin, miten olin niissä onnistunut…

Ennen dieettiä otettu InBody-mittaus tehtiin dieetin ensimmäisenä päivänä viikonlopun herkuttelun jälkeen. Söin siis tuona dieettiä ja InBody mittausta edeltävänä viikonloppuna vaikka mitä herkkuja, niin suolaisia kuin makeitakin. Viikonlopun olin myös treenannut kovaa, lihakset olivat siis varmasti täynnä nestettä. Siksi pyrin täyttämään lihakset myös tätä jälkimmäistä mittausta varten, jotta mittaustulokset olisivat mahdollisimman vertailukelpoiset. Tankkaaminen oli kuitenkin minulle aivan uusi kokemus ja vaikka sainkin blogin ja Muskleforumin kautta kullanarvoisia vinkkejä, ei tankkaus tainnut ihan toimia, paino kun nousi tuon kahden päivän tankkauksen aikana vain 1,3 kiloa. Tämä näkyi myös jälkimmäisen InBody mittauksen kehon nestemäärissä.

Ensimmäisessä mittauksessa painoni oli 102,2 kg, jälkimmäisessä 93,3 kg. Paino oli siis pudonnut 8,9 kg neljässä viikossa. Ensimmäisessä mittauksessa rasvamassaa oli 16,6 kg (rasvaprosentti 16,2 %) ja jälkimmäisessä 11,9 kg (rasvaprosentti 12,8 %). Läskiä oli siis poltettu 4,7 kg. Rasvaton massa, johon kuuluu luumassa, proteiinimassa ja solunsisäinen- ja ulkoinen neste, oli ennen dieettiä 85,6 kg ja dieetin jälkeen 81,4 kg. Pudotusta rasvattomaan massaan oli tullut 4,2 kg. Proteiinimassa ei ollut juuri muuttunut, mutta solun sisäinen nestemäärä oli pudonnut melkein kaksi ja puoli kiloa ja solun ulkoinen nestemääräkin kilon verran. Tästä voi siis vetää johtopäätöksen, että tankkaukseni ei ollut toiminut toivotulla tavalla, lihakset eivät olleet täyttyneet tarpeeksi. Osa tuosta pudonneesta rasvattomasta massasta tulee siis lähipäivinä takaisin nesteen muodossa lihasten edelleen täyttyessä, mutta fakta on kuitenkin että lihastakin oli palanut ainakin kilo, jos ei kahta. Tuskin kuitenkaan kovin paljoa enempää.

Sitten hiukan kuvamateriaalia kuukauden ajalta.

Alkutilanne löytyy TÄÄLTÄ.

Kuvat otettaessa painoa oli 104,5 kiloa ja olo oli melkoisen ”paksu” 🙂 Siitä alettiin ACKD-dieetille. Aluksi nälkä oli valtava, päänsärky ei pahasti vaivannut ja katosi kokonaan parissa päivässä. Ketoositilaan kehoni meni neljässä päivässä. Mitään ihanaa euforista fiilistä ei tullut tuolloin, eikä myöhemminkään dieetin aikana.

Viiden päivän jälkeinen tilanne löytyy TÄÄLTÄ.

viisi_paivaa_takana

Olo oli mukavan kevyt ja kohtalaisen energinen. Nälkä vaivasi, mutta treenit kulkivat mukavasti. Pitkiä treenejä ei voinut tehdä koko dieetin aikana, vaan niin treenit, kuin sarjatkin oli pidettävä lyhyinä. Joihinkin liikkeisiin sai dieetillä jopa lisätä painoja 🙂

Kahden viikon jälkeen olin jo melko tyytyväinen dieettiin. Silloiset fiilikset löytyy TÄÄLTÄ.

Erottuvuutta oli tullut kivasti eikä vatsa pömpöttänyt enää. Paljon oli kuitenkin vielä pois otettavaa ennen kuin voisi sanoa itseään tiukaksi. Fiilis oli edelleen hyvä, vaikka keitot alkoivatkin maistua jo puulta. Dieettikumppanini Karppa oli luopunut leikistä ja jatkoi vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, mutta itse olin päättänyt vetää dieettiä kuukauden, joten homma jatkui.

Jälkimmäisen kahden viikon ajan paino putosi hitaammin. Kaikki nesteet oli kehosta lähteneet ja olo oli aika kuiva. Tiukimmillani taisin olla neljännen viikon loppupuolella, samalla kuitenkin kaikki lihakset olivat todella tyhjinä ja ulkonäkö oli todellinen laihapoika-look.

tyhjana

Dieetin jälkeen tankkasin hiilareita kaksi päivää, tuntien oloni possuksi. Kaikki tiukkuus kehosta katosi hiilareiden myötä ja itsetunto oli koetuksella. Olinko heittänyt neljän viikon ponnistelun hukkaan muutaman korvapuustin myötä?

Tässä kuvia eiliseltä, tankkauksen ja InBodyn jälkeen.

Nyt alkaa armoton treenaaminen että saan kadotetut lihat takaisin, korkojen kera! Ruokavaliosuunnitelmat löytyy TÄÄLTÄ. Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla siis jatketaan. Nyt syön reilusti ja treenaan kovaa ainakin 6-8 viikkoa ja katson mikä on kunto silloin. Uudesta treeniohjelmasta kirjoittelen tässä lähipäivinä…

Tuon 6-8 viikon jälkeen sitten harkitsen minkälaisen pienen kiristelyjakson otan vielä ennen kesähelteitä. InBodyssa käyn varmasti uudelleen vielä kevään mittaan kun alan olla varma että lihakset on taas täynnä ja lukemat sen mukaiset. Sitten nähdään toivottavasti totuus siitä, paljonko sitä kallisarvoista lihaa tuli poltettua tällä dieetillä.

Kyllähän tässä neljässä viikossa hiukan on muutosta tapahtunut, vaikka kyllähän tuossa paljon olisi vielä tiputettavaa…
 

Alkutilanne / Lopputilanne
 
Lopputulos kuitenkin toivottavasti vielä hiukan paranee tuosta kun saa noita lihaksia enemmän täyteen… Ja uusia kuntokuviahan otetaan pitkin kevättä sitä mukaa kun rantakunto lähestyy 🙂

Nyt on aika palkita itsensä tuon dieetin läpiviemisestä. Uutta treenikampetta on tilattu ja lisäravinteita myös. Niistä juttua tulossa lähiaikoina.

Pistäkäähän tekin herkkuja tilaukseen Astmista, postikulutarjous nimittäin jatkuu maaliskuun loppuun, alle 60 euron tilaukset tulee 5 euron postikuluilla ja yli 60 euron tilaukset täysin postikuluitta! Itse otin eilen testiin Reflexin treeniboosterin (sekin alennuksessa) ja Protein Pudding toimii jatkossa vähähiilihydraattisena herkutteluherkkuna! Muistakaa myös Metallisydämen makutakuun ansainneet proteiinipatukat! Ei muuta kuin tilailemisiin!

Kommentit (22)
  1. Tiirasin hiton kauan alku- ja loppukuvia ja koitin verrata, mistä sitä lihaa oikein ois lähtenyt. Enpäs mitään suurempaa eroa huomannut lihasmassan määrässä, joten ihan onnistunut lopputulos mielestäni! Selvää kiristymistä on kyllä havaittavissa, eli palaneen rasvamassan määrä on vähintään totta 🙂 Toivottavasti ne lihakset tosiaan pumppautuvat vähän täydemmiksi, että uskot siihen itsekin 😉 Lauantaina alkaa 3 viikon rupeama miehen kanssa näiden Easy Diet -pussien kanssa, katsotaan miten tytön (ja pojan) käy! Naisillahan tuo lihasmassan menetys oli tutkimusten mukaan hitusen vielä suurempaa. Tosin syksyllä olin 2 viikkoa kipeänä syömättä juuri mitään ja paino tippui 3 kiloa. Tämän jälkeen treenailtua viikon kaksi paino palasi osittain takaisin, ja Inbodymittauksessa verrattuna kevääseen oli lihasmassaa tullut noin 1,5 kiloa lisää! Eli eipä tuollaiset lyhyet dieetit heivauta tota lihasmassan määrää ihan järkyttävästi.Ainakin haluan uskoa näin, kun pussit on jo ostettu… 😀

  2. Kyllähän noista kuvissa selvää kiristymistä on nähtävissä. :DTuon Inbodyn lisäksi kun olisi otettu pihtimittaus tulokset, niin olisi konkreettisia tuloksia mitä lähti ja mistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *