Home sweet home :)

Kuntosaleja on aikalailla laidasta laitaan, ihan kuin niiden käyttäjiäkin. Jokaisella treenaajalla on omat tavoitteet ja tietyt kriteerit mitä saliltaan haluaa. Toiselle sopii ns. kellarisali, jossa magnesium pöllyää, hiki haisee ja musiikki pauhaa. Toinen taas haluaa treenata siistillä salilla jossa taustalla soi Bach, painoja ei saa kolistella eikä oikeastaan hikoillakaan. Kolmas taas rakentaa itse oman treenipaikkansa autotalliin tai takapihalle.

Oma salini Friitala Sport Center on aikalailla tuosta edelläkuvailemieni salien välimaastosta. Painot kolisevat, karjahduksia kuuluu ja välillä saattaa tuoksahtaa hikikin. Kuitenkin sali on viihtyisä ja valoisa isojen ikkunoidensa ansiosta. Enimmäkseen salilla on kohtalaisen siistiäkin.

Sali on L:n mallinen ja tilava. L:n toisesta päästä löytyy ”äijä”-puoli vapaine painoineen, prässeineen ja kyykky- ja maastavetopaikkoineen. Toisesta päästä taas löytyy laaja valikoima erilaisia pakallisia laitteita ja kuntopyöriä, juoksumattoja yms. Laitteet ovat vanhahkoja kestäviä Davidin peruslaitteita, vapaita painoja on riittävästi ja mikä parasta, käsipainoja löytyy tasaisin välein 70 kiloon asti. Kaikki edellytykset koviin treeneihin siis löytyy 🙂

Magneettikortilla pääsee treenaamaan joka päivä 05:00-22:00 Sauna on päällä arkisin niinä aikoina kun henkilökunta on paikalla. Salilta löytyy myös solarium jonka käyttö kuuluu kuukausimaksuun.
Oma jäsenyyteni oikeuttaa myös ketjun toisen, ns. pääsalin käyttöön. Porihalli löytyy, ylläri ylläri, Porista. Siellä laitteet ovat uuden uusia. Ne laskevat toistot käyttäjän puolesta ja lähettävät tarvittaessa treenitiedot suoraan käyttäjän sähköpostiin. Puitteet ovat siellä todella hienot ja laitteita on joka lähtöön. Kuitenkin viihdyn omalla kotisalillani vanhojen Davidin laitteiden keskellä paremmin. Vain harvoin tulee Porihallilla käytyä, lähinnä silloin kun haluan sisällyttää treeniini jonkin tietyn liikkeen joka on siellä parempi tehdä kuin omalla salilla.
Osasyy siihen, miksi viihdyn niin hyvin omalla salillani on varmaan silläkin, että lähes kaikki salin käyttäjät ovat tulleet vuosien saatossa tutuiksi ja hyviä ystäviäkin tuolta on löytynyt. Lähes joka treenin yhteydessä tulee juteltua jotain mukavaa ja varmistajakin löytyy aina vaikka ei ne omat treenikaverit olisikaan treenaamassa samaan aikaan.
Ei muuta kuin iso kiitos salin henkilökunnalle kärsivällisyydestä ja muille salinkäyttäjille tsemppiä treeneihin, salilla nähdään!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *