Herkullista arkiruokaa joka vie kielen mennessään

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Kun arki on kiireistä ja täynnä hulinaa, käy helposti niin, ettei ruuanlaittoon isommin jaksa panostaa. Usein tulee syötyä jotain helppoa ja yksinkertaista, jolloin helposti käy niin että myös makupuolesta joutuu hieman tinkimään. Vastaiskuksi kaikelle mauttomalle arkiruualle päätin tällä kertaa tehdä teille sellaista arkiruokaa, joka vie taatusti kielen mennessään. Metallisydämen pasta carbonara ei ole mitenkään ylivoimaisen vaikeaa valmistaa, eikä sen valmistaminen vie edes tuhottomasti aikaa. Sen kuitenkin lupaan, että herkullista se on!

arkiruokaa

Metallisydämen pasta carbonara

Tämän herkullisen aterian valmistamiseen tarvitset seuraavat ainekset:

 • 100 g savukinkkua
 • 70 g pekonia
 • Puolikas isosta punasipulista
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1 prk Arla Lempi hapatettua kermaa
 • 1 kananmuna
 • Yrttejä maun mukaan
 • Mustapippuria
 • Parmesanjuustoa

Ihan ensimmäiseksi pilkotaan kinkku ja pekoni sopivan pieneksi silpuksi, jonka jälkeen silputaan mukaan valkosipulin kynnet ja viimeisenä punasipuli. Tätä järjestystä suosittelen siksi, että jos erehtyy silppuamaan sipulin ensimmäisenä, on suuri riski leikata veitsellä sormeensa pekonia sliputessa silmien vuotaessa vettä sipulin silppuamisen jäljiltä…

Kun on saatu laitettua laastari sormeen, kuivatellaan niitä vuotavia silmiä samalla kun paistetaan silputtuja ainesosia pannulla kunnes pekoni alkaa olla rapsakkaa.

Seuraavaksi lisätään Arla Lempi hapatettu kerma tuomaan mukaan hiukan hapokkuutta ja reilusti kuohkeutta. Annetaan kiehahtaa, lisätään kananmuna nopeasti mukaan ja sekoitetaan nopeasti. Enää ei anneta kiehahtaa.

Sitten vaan odotellaan että seos sakenee ja lisätään mukaan yrtit ja mustapippuri.

Lopuksi tarjoillaan tuorepastan kanssa (joka on tässä kokkailun sivussa keitetty sopivan kypsäksi) ja koristellaan parmesanilla.

Sitten herkutellaan!
Lue lisää hapatetusta kermasta Arlan sivuilta ja kokeile rohkeasti!

Kommentit (2)
 1. Hei vaan, onhan tästä julkaisustasi jo jonkin aikaa, mut pakko tulla sanoon et hyvää oli! Testasin reseptiä tänään perheelläni ja murustakaan ei jääny. Erityisesti perheen miehet tykkäs, ja toki itsekin. Sopivan helppo ja nopea tehdä työpvn jälkeen, mutta kuitenkin vähän kulinaristinen, ei silti liikaa👍🏻. Lisää näitä helppoja arkijuttuja!

  1. Metallisydän
   19.9.2017, 21:54

   Kiitos, meilläkin tykättiin 🙂
   Perjantaina tulee seuraava 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *