Helkkarin helppo ja nopea vhh-pizza

Jokaisessa itseään kunnioittavassa fitness-blogissa on aika-ajoin ruokaohjeita, niin myös Metallisydämen blogissa. Täällä on nuijittu ja paistettu pihvejä, leivottu korvapuusteja ja vaikka mitä. Tällä kertaa leivotaan pizzaa. Ja koska oma ruokavalioni on tällä hetkellä vähähiilihydraattinen, leivotaan vhh-pizzaa. Ja koska olen pohjimmiltani suhteellisen laiska ruuanlaittaja, tehdään se mahdollisimman helposti. Tällainen on siis Metallisydämen laiskanmiehen helkkarin helppo ja nopea vähähiilarinen pizza.

Haastavin osa pizzanteossa on pohja. Yleensähän pizzapohja tehdään vehnäjauhoista ja se nyt ei käy päinsä kun hiilarit pyritään pitämään minimissä. On toki olemassa näitä kaikenmaailman raejuusto- tai rahkapohjia, mutta sanotaan nyt suoraan, ne maistuu paskalle. Sitäpaitsi niissä on hirveä vaiva. Mutta ei hätää, Metallisydämellä on tähän erinomaisen helppo ja suhteellisen vähähiilarinen ratkaisu, tortilla-kuoret! Vehnäähän nekin on, mutta ne on niin helkkarin ohuita ettei niissä voi paljoa hiilareita olla…

vhh pizza (1)

Paketti auki, lertut pellille ja tadaa, pohja on valmis!

Seuraavaksi kaivetaan jokamiehen maustepurtilo jääkaapista ja pursotetaan kunnon kerros Felixiä pohjien päälle. Saa toki käyttää mitä ihmeellisempiä tomaattimurskia tai vaikka muussata itse ne tomaatit siihen päälle, mutta itse koen ketsupin helpoimmaksi ja nopeimmaksi ratkaisuksi. Ja se on lisäksi hyvää.

vhh pizza (2)

Syön joka päivä paistettua naudan vähärasvaista jauhelihaa. Paistan sitä aina pariksi päiväksi annokset valmiiksi ja laitan jääkaappiin pakastusrasioihin joita on sitten helppo ottaa töihinkin mukaan. Nyt otetaan jääkaapista tuollainen valmis rasiallinen jauhelihaa ja levitetään tasaisesti pohjien päälle.

vhh pizza (3)

Tosimies ei salaattia syö, mutta fitnessissä syödään salaattia… Onhan tuossa tietynlainen ristiriita. Ongelma ratkaistaan siivuttamalla puolikas paprika pizzojen päälle. Se ei oikeestaan ole salaattia kun se on pizzan päällä, mutta suurimmille salaatti-intoilijoille voi kuitenkin puhtaalla omalla tunnolla väittää syövänsä salaattia. Ja sekin maistuu hyvältä. Win-win -tilanne siis : )

vhh pizza (4)

Sitten juustoa. Raastamaanhan ei aleta, liian vaivalloista. Muutama siivu tavallista juustoa revitään pizzojen päälle ja lisäksi muutamia murusia homejuustoa makua tuomaan. Itse en halua pizzani päälle paljoa juustoa, mutta halutessasi voit laittaa sitä enemmänkin, juustossa ei liikoja hiilareita ole.

vhh pizza (5)

Sitten koko komeus uuniin ja vesi kielellä kyttäämään uunin luukkua koska pizzat on valmiina… Varo polttamasta nenääsi, se uunin luukku on kuuma…

vhh pizza (6)

Ja tadaa! Nyt on Metallisydämen laiskanmiehen helkkarin helppo ja nopea vähähiilarinen pizza valmis, aikaa meni 10-15 minuuttia riippuen siitä monestiko leikkasit veitsellä sormeesi paprikaa viipaloidessasi. Syömisessä tuskin menee yhtä kauan ; )

vhh pizza (7)

Kommentit (14)
 1. Niin ja hei noita tortillalättyjä saa täysjyvänä!! –> vieläki parempi 🙂

  1. Metallisydän
   7.5.2014, 14:26

   Ihan totta, niin onkin 🙂 Mutta meneekö se jo vähän hifistelyks? 😉

 2. Noita tortillajuttujahan saa nykyään myös semmosina pitsapohjina, ”pizzatortilloina”. On muuten hyviä!
  ps. pidän ihan hulluna kirjoitustyylistäsi!

  1. Mutta ne ”pizzatortillat” on paksumpia, joten niissä on sitten hiilariakin enemmän.

   1. Metallisydän
    8.5.2014, 12:02

    Joo ei ne sitten käy… :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *