Hauikseen muotoa eristetyillä liikkeillä

Hauistreenistä tulee mieleen käsipainot ja levytanko ja niillä tehtävät perinteiset hauisliikkeet. Ne on hyviä ja tehokkaita liikkeitä, mutta aina silloin tällöin kannattaa hiukan hifistellä ja lisätä noiden perinteisten liikkeiden lisäksi omaan hauistreeniin pari eristettyä liikettä tuhoamaan hauis totaalisesti. Tässä Metallisydämen hauis-speciaali eiliseltä.
Aloitetaan niillä perinteisillä liikkeillä, ensimmäisenä taljassa tehtävä hauisliike.

20160221_120637-1

Lähdetään suhteellisen pienestä painosta liikkeelle ja tehdään pitkää sarjaa, jopa 20 toistoa kevyesti pumppaillen. Sarja sarjalta nostetaan painomäärää niin, että lopulta toistomäärä jää noin viiteen hampaat irvessä väännettyyn toistoon – ja siinä sarjassa tehdään pudotus, puolet painoista pois ja taas pumpataan kunnes tanko ei enää liikahdakaan.
Nyt on lämmittelyt tehty ja on aika siirtyä ensimmäiseen varsinaiseen liikkeeseen, istuen käsipainoilla tehtävään hauiskääntöön.

20160221_121956-1

Tässä perinteisessä hauisliikkeessä tehdään kolme sarjaa, joissa ensin vuorotahtiin niin, että molemmat kädet liikkuvat koko ajan, toisen lähtiessä ylös lähtee toinen alas jne. mutta kuitenkin rauhallisesti ja huitomatta. Kun liike pysää ja pitää alkaa vääntää tosissaan, tehdään liike yksi käsi kerrallaan toisen roikkuessa rentona sen aikaa. Näin saadaan sarjaa pidennettyä muutamilla toistoilla ikään kuin huomaamatta.
Sitten siirrytään niihin eristettyihin liikkeisiin, ensin tuettuvaakataljahauisliike.

20160221_123028

Tässä istutaan lattialle ja tuetaan kyynerpäät taljasta sopivalle etäisyydelle asetetun penkin päälle. Tuntuma on ihan erilainen kun liike puristetaan puhtaasti hauiksella. Tehdään kolme sarjaa, joissa noin 15 toistoa. Jokaisen toiston lopussa pyritään jännittämään hauis rutistamalla siten että tuntuu kuin se repeäisi…
Toinen eristetty liike tehdään tuetussa kulmasoutupenkissä käsipainoilla ja nimeltään se on superrutistuskäsipainoillakulmasoutupenkissä.

20160221_124427

Tässä annetaan käsien roikkua rentoina ja lähdetään rutistamaan ylös yksi käsi kerrallaan keskittyen erityisesti pusertamaan paino ylös hauiksella. Nyt ei heiluta eikä heilautella, vaan paino liikkuu ainoastaan hauiksen voimalla. Kolme sarjaa ja 15 toistoa / käsi jokaisessa.
Jos vielä ei polta tarpeeksi ja hiha tunnu kireältä, voi treenin loppuun pumppailla vielä perinteistä hauiskääntöä mutkatangolla.

20160221_125049-1-1

Muutama piitkä sarja treenin loppuun niin ei jää erikoinen fiilis uusista liikkeistä… Sitten palkkarit nassuun ja toivotaan, että hauis tajuaa kasvaa.

20160221_130305

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *