Haastattelussa Tomi Takamaa

Taas olisi haastattelun aika. Tällä kertaa Metallisydämen piinattavaksi suostui Tomi Takamaa.

Terve Tomi, kukas sinä olet?

Olen 35-vuotias vantaalainen taistelukoirien kasvattaja, yleinen totuudentorvi ja Facebook-häirikkö. Minulla on omituinen huumorintaju ja kasapäin tyhmiä juttuja, enkä pelkää käyttää niitä.

1-osainen kettupuku on salaisuus Tomin pitkiin jalkasarjoihin

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla.

Niin läski äijä.

Kerro itsestäsi jotain mitä blogin lukijat eivät vielä tiedä. 

Annan joka aamu kääpiövillakoirillemme pusuja kuonolle ja lepertelen niille tyhmiä juttuja, joista mainitsin jo ekassa vastauksessani. Sitä en myöskään viitsinyt hehkuttaa tai edes mainita taannoisessa ProBodyn artikkelissa, että olen treenannut Yhdysvaltain Suomen-suurlähettilään Bruce Oreckin kanssa jo kolme vuotta. Moni ihmetteli ääneen ja kysyi, että ”kuinka perkeleessä Tomi sä onnistuit saamaan Oreckin kanteen?” Nyt selvisi sekin.

Olet ollut mukana Suomen body-maailmassa melko laaja-alaisesti. Mitä kaikkea olet oikein touhaillut? 

Kolme päivää Pakkotoistosta lähtemisen jälkeen minua pyydettiin perustamaan Universal Fitness Shopin sivuille keskustelupalsta. UFS Forum -nimellä tunnettu palsta oli pystyssä syksyyn 2009. Palsta tuli tunnetuksi todella persoonallisten kirjoittajien outojen juttujen lisäksi siitä, että siellä sai keskustella käytännössä täysin vapaasti kaikista lisäravinnemerkeistä, mikä oli – ja on edelleenkin – ennenkuulumatonta. Samoihin aikoihin siirryinkin sitten moderoimaan Iltalehden keskustelupalstaa, jonka kanssa touhusin aina syyskuuhun 2012, kunnes minua pyydettiin luotsaamaan ProBody uuteen kukoistukseen.

Olit aikoinaan perustamassa Pakkotoisto-foorumia ja olit sen kantavia voimia. Vituttaako että jättäydyit pois ja nyt Mike tahkoaa foorumilla miljoonia?

En jättäytynyt pois. Sanotaan näin, että palveluksiani ja hassuttelujani ei enää kaivattu. Kyllä, olin alussa monenkin idean takana, mutta Mike on tehnyt myöhemmin Pakkotoiston osalta sellaisia ratkaisuja, että en olisi suoraan sanottuna ikinä tullut ajatelleeksi niitä. Valokuvaus sisällöntuottona on ollut tietenkin alusta saakka Miken juttu, ja hän on menestynyt sillä tosi hyvin, kuten kaikki varmasti tietävät. En olisi pystynyt tarjoamaan sillä saralla mitään sisältöä tai komppaamaan muutenkaan Miken visioita, jotka tuntuivat siinä vaiheessa naurettavilta, vaikkakin hän on onnistunut toteuttamaan niistä lähes jokaisen.

Olet ProBody-lehden päätoimittaja. Kerro miksi kannattaisi tilata ProBody eikä jotakin sen kilpailijoista? 

Meillä on rautainen asiantuntija-avustajatiimi, ja panostamme sisältöön enemmän kuin mikään muu alan lehti tällä hetkellä. Emme korvaa todellisen tekstisisällön puutetta aukeaman kokoisilla kuvilla tai omaa lehteä puffaavillla täytemainoksilla, vaan konkreettinen tekstisisältö näyttelee ProBodyssa pääroolia. Kuten joissakin lehdissä näyttäisi olevan tapana, me emme venytä aukeaman juttua kolmen aukeaman jutuksi, että emme saisi lehden sivumääräkiintiötä muuten täyteen. Uusi taittajamme Marko Simonen on tehnyt myös uskomatonta työtä lehden ulkoasun suhteen, ja siitä onkin tullut paljon positiivista palautetta.

(Tilaamaan pääsee TÄSTÄ)

Jos tekisit haastattelun Metallisydämestä, mitä minulta kysyisit?

”Voix tehdä mulle sellasen ohjelman millä saan tollaset lihaxet niinq sulla?” Ehkä kysyisin sinulta salaisuutta itsekuriin, koska menetin omani Aino-jätskille joskus 7 vuotta sitten.

Olet kilpaillut kehonrakennuksessa, mikä on paras saavutuksesi tuolla saralla?

Suomen kehonrakennushistorian typerin virnistys. Kilpailin kaksi kertaa – ensimmäisen ja viimeisen kerran. Kyseessä oli noviisien kehonrakennussarja painoluokassa alle 87,5 kg vuonna 2005. Voitin sarjani, vaikkakin lähdin vaaka- ja mittanauhalukemien valossa kisaan selkeänä altavastaajana.

Treenaat edelleen kovaa, nähdäänkö sinut vielä joskus kisalavalla?

Noh, Suomi voitti jo kerran Euroviisut, joten en uskalla käyttää sitä vertausta, mutta on äärimmäisen epätodennäköistä, että tulisin koskaan enää kilpailemaan. Sen vannon, että vedän vielä joskus itseni tikkiin, mutta pelkästään sen takia, että näen ensimmäistä kertaa vuosiin sen muutoksen, joka oli kisadieetin yksi harvoista hyvistä positiivisista puolista.

Tomin nykykuntoa perinteisen pukuhuonekuvan muodossa

Entäs saavutukset siellä salin puolella, kerro hieman millaisia painoja liikuttelet?

Löysin syyskuussa perinteisen takakyykyn uudestaan 10 vuoden tauon jälkeen ja olen nyt sitten riehunut jalkapäivinä viimeisen puolen vuoden ajan kyykkytanko selässä. Kyykkyennätykset viime kuukausilta on 35 x 100 kg joulukuulta 20 x 140 kg helmikuun lopulta. Penkkiykköstä en ole koskaan kokeillut, mutta tasapenkkiä olen ottanut videolla 36 x 100 kg (v. 2006) ja 7 x 160 kg viikko sen jälkeen. Muita semi-kovia tuloksia oli 6 kutosen settiä pystypunnerrusta 50 kilon käsipainoilla, ja otin vielä ihan kuin vittuillakseni viimeisellä sarjalla 7 x 50 kg. Leukoja menee vielä näin 95–100-kiloisena sellainen 25 kpl, kun ennätys on 30 leukaa.

(näyttää ne leuanvedot menevän perille…)

Tykkäät paljon elektronisista vempeleistä. Mitä ilman et tulisi toimeen?

Jos tietokonetta ei lasketa, niin puhelin. Ja vieläpä iPhone. Olin paatunut Nokia-fanipoitsu vuoteen 2010 saakka, kunnes eräs tuttuni näytti lomakuviaan iPhonensa Facebook-sovelluksen kautta.
Sihisin samaan aikaan kiukusta ja ihastuksesta – mietin, että miten helvetissä kaikki oli niin sujuvaa ja viiveetöntä, ja miksi minulla ei ole vielä iPhonea? Korjasin asian tosin seuraavana päivänä ja hain 3GS:n. Muistan vielä elävästi, kuinka Aleksanterinkadun Apple-myymälän naismyyjä sanoi, että ”no niin, sitten tulet kuukauden päästä hakemaan iMacia tai MacBookia…” Taisin sanoa siihen jotain helvetin jäätymisestä tai Euroviisuista, mutta niin siinä kävi, että hain neljän viikon päästä iMacin. Noituutta se oli, sanon minä, NOITUUTTA!

Entä mikä on turhin hankintasi elektroniikan alalta?

Nokia N97, jonka ostin mullistavan E71:n jälkeen heti julkaisupäivänä. En myöntänyt edes itselleni, että olin tuhlannut 650 euroa leluun, joka kaatui 5–10 kertaa päivässä ja jolla ei voinut tehdä juuri mitään.

Käytät paljon internettiä, paljonko sinulle pitäisi maksaa että jättäisit internetinkäytön kokonaan, et kävisi netissä enää ikinä?

Käytän internetiä ihan liikaa. Kärsin addiktiosta. Aamuisin katson Facebookin luurillani ensimmäistä kertaa ennen kuin saan silmäni kunnolla auki. Mutta voisin ehkä vaihtaa internetin johonkin upeaan Tyynenmeren saareen, kunhan siellä toimii Facebook.

Matkustelet paljon. Mikä on suosikkikaupunkisi?

Niitä on monia. En uskonut ennen kuin koin sen itse, mutta San Franciscossa oli jotain sellaista, että siellä olisi voinut olla sen ”vielä yhden yön” jälkeen vielä yhden yön. Jos tällä sekunnilla pitäisi valita kaupunki, johon haluaisin muuttaa, valitsisin luultavasti Clearwater Beachin Floridasta. Hyvänä kakkosena voisi tulla se San Francisco. Pienemmistä mestoista Page Arizonassa on aivan uskomaton. Jo pelkkää Horseshoe Bend -kanjoninmutkaa voisi tuijottaa viikon putkeen.

Kerro jokin ulkomailla sinulle sattunut kommellus.

Muutama vuosi sitten Miamissa lähdimme vaihtamaan parin päivän jälkeen vuokralla ollutta Dodge Chargeria toiseen, koska sen moottoritilaa suojaava muovipanssari roikkui ikävästi (ei meidän aiheuttama vaurio). Ajeltiin sitten Dodge Challengerilla (oli pakko saada, kun oli niin hieno) vuokraamosta takaisin hotellille, kunnes tajusin 20 mailin jälkeen, että olin jättänyt sellaisen kaulapussukan jonnekin, luultavasti vuokraamoon. Pussukassa oli passi, kortit ja 1500 dollaria käteistä. Reagoin kaikkeen jännittävään vatsallani tosi nopeasti, ja kun tajusin, että rahapussi oli jäänyt jonnekin, kehitin jostain niin massiivisen määrän ilmaa, että jännityksestä seurannut kauhupieru kesti valehtelematta tauotta kolmen korttelin verran (plus STOP-merkit!), kun taiteilin autoa takaisin menosuuntaan kohti autovuokraamoa. Kaivoin äkkiä Nationalin vaihteen numeron ja kerroin hädissäni, että nyt oli piru merrassa ja vaadin yhdistämään ko. vuokraamoon puhelun, mikä ei onnistunut ennen kuin sanoin, että nyt on tosi kyseessä. Yli 10 euroa maksanut puhelu kannatti, koska meitä palvellut täti sanoi pitävänsä avaimet sen aikaa, kun pääsemme paikalle. Rahapussia ei kuitenkaan näkynyt hanskalokerossa tai missään muuallakaan, kunnes se lopulta löytyi apukuskin oven lokerosta. Vastasin näköjään samalla myös kysymykseen ”Mikä on ollut pisin koskaan päästämäsi pieru?”

Olet yleisesti mukavan miehen maineessa. Kerro mikä on omasta mielestäsi ärsyttävin luonteenpiirteesi.

Jaa siis minä olen mukavan miehen maineessa? Tulipahan tämäkin kuultua. Osaan olla tosi ärsyttävä mulkku, kun sille päälle satun. Saatan välillä takertua pikkujuttuihin ja ärsyttää samalla läheisiäni. Voisin ehkä pitää useammin suuni supussa. Viisastelu on tuonut välillä vähän kiperiä tilanteita, mutta niistä on selvitty puhumalla.

Menit juuri naimisiin ja perheenlisäystäkin on tulossa, onneksi olkoon! Mitä kaikkia muutoksia uskot lapsen tuovan elämääsi? Nähdäänkö Tomi kohta salin sijasta satujumpassa?

Kiitos! Toukokuun lopulla pitäisi tosiaan toukan tulla tähän maailmaan. Toivotaan, että fiksumpi siittiöistä pääsi perille ettei tarvi lähteä heti banjoa ostamaan.

Kiitos haastattelusta! Lopuksi vielä, millaisia terveisiä haluaisit lähettää Metallisydämen blogin lukijoille?

Kiitokset, jos jaksoitte lukea tähän asti. Kovia treenejä ja mukavaa alkanutta kevättä itse kullekin.

(Tämä on Tomin ”virallinen” edustuskuva, joka olisi kuulunut tuonne alkuun kettupuku-kuvan tilalle…)

Kommentit (8)
  1. Makkara Mahlainen
    4.3.2013, 09:01

    Tomilla on ihanan mahlainen keho.

  2. Laihduta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *