Haastattelussa Hanna Savolainen

Metallisydämen suositut haastattelut jatkuvat. Haastattelussa on ollut monenlaisia vaikuttajia Suomen bodymaailman taustalla. Tällä kertaa haastateltavaksi joutui Hanna Savolainen, nainen Manninen Nutraceuticals:n ja Marko Savolaisen taustalla.

Terve Hanna, kukas sinä olet?

Olen Hanna Savolainen, 29-vuotias nuori rouva Oulusta, Manninen Nutraceuticals Oy:n varatoimitusjohtaja sekä body fitness -harrastaja.

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla.

Itseään on vähän vaikea kuvailla, muut osaisivat sen varmasti paremmin… Anssi sanoo minua tiukaksi äitihahmoksi, joka istuu firman kassan päällä 😀 muuten olen aika rauhallinen tyyppi, elämäniloinen ja kiinnostunut kaikesta uudesta. Koitan tehdä aina parhaani, olen melko jämäkkä enkä siedä vitkastelua. Välillä saatan olla vähän ilkikurinen 😉

Kilpailit viime vuonna ensimmäistä kertaa Body Fitness:ssä. Millainen kokemus se oli?

Kokemus oli upea. Dietti oli pitkä ja voisin sanoa, että välissä vähän vaikeakin ja kun ne kisakengät sai vihdoin laittaa kisapäivänä jalkaan, oli tunne sanoinkuvamattoman hieno.

Mikä oli kisadieetissä vaikeinta?

Nälkä ja väsymys, lopussa oikeastaan enää treenatessa oli hyvä olo, kun kroppaan sai vähän lämpöä ja eloa. Olen aina ollut kova syömään (piirre, josta puolisonikin on kateellinen) ja dietillä ruuat ovat melko vähissä, ja silti joka treenissä pyrin antamaan kaikkeni. Välillä nukahdin jopa kävellessäni salille. Mutta dietille lähdin sillä asenteella, että läpi mennään, tuli eteen mitä tahansa ja ihan sama, miltä tuntuu.

No oliko se sen arvoista? Eli aiotko kisata toisenkin kerran?

Niinhän sitä sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä eli enköhän tule kisaamaan 🙂

Kuulin että sinut doping-testattiin useaan kertaan vuoden aikana kun taas useimpia ei testata lainkaan. Vituttiko?

Kyllä, minut testattiin neljä kertaa viime vuonna, heti kisojen jälkeen huhtikuussa, sitten kesällä ja vielä loppuvuodesta pari kertaa. Ei vituttanut, mutta kyllähän se vähän ihmetytti, täällä Oulussakin on kuitenkin overall-voittajia ja MM-kisoja käyneitä tyttöjä, joita ei testattu ollenkaan. Taisi olla jotain savolaislisää 😉

Olet Manninen Nutraceuticals:n varatoimitusjohtaja. Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Vastaan yrityksen hallinnosta ja henkilöstöstä, tukkumyynnistä, sponsoroinnista ym. ja yleensäkin siitä, että hommat toimivat. Meillä on ollut onni saada hyviä työntekijöitä vuosien varrella ja tällä hetkellä meillä on todellinen huipputiimi kasassa, jonka kanssa uskon meidän saavuttavan tavoitteet kirkkaasti ja pystyvän tarjoamaan asiakkaille entistä parempaa laatua sekä urheiluravitsemuksen viimeisimpiä tutkimustuloksia hyödyntäviä uusia, innovatiivisia tuotteita.

Kuinka tärkeänä pidät lisäravinteita tavoitteelliselle treenaajalle?

Mielestäni lisäravinteilla pystyy tehostamaan palautumista ja tukemaan ravinteiden saantia ruokavaliosta, mikä on paljon urheilevalle tärkeää, sillä keho kuluttaa tällöin enemmän kuin ihmisellä, joka ei treenaa. Nopea palautuminen on erittäin tärkeää silloin, kun treenataan paljon ja tavoitteellisesti.

Mikä on suosikkituotteesi Manninen Nutraceuticals:n valikoimasta?

Vaikea kysymys, kaikki tuotteet ovat hyviä ja käytän niitä melko paljon…Protein Puddingista pidän kovasti, varsinkin mansikka-valkosuklaasta, joka on maitoon tehtynä kuin mansikkapehmistä 🙂 Olin aiemmin toivonut juuri tämän kaltaista tuotetta Suomen markkinoille, ja oli hienoa olla mukana tuomassa sitä maahan ensimmäisenä. Myös hydrolysoitu heraisolaatti HydroISO on erinomainen tuote, tätä ”proteiinijuomien Ferraria” kun juo, niin ei halua enää palata takaisin käyttäämään halpoja konsentraatteja. Se imeytyy erittäin tehokkaasti, liukenee melkein itsestään ja on kaiken lisäksi mielettömän hyvänmakuista. Myös suosituin tuotteemme Anabolic Overdrive 2 sisältää HydroISO:a.

Toinen tuote, jonka olen kokenut hyödylliseksi erityisesti dietillä, on CitruPure eli puhdas sitrulliinimalaattijauhe. Se on tehokas lihasväsymyksen estäjä, ja varsinkin pidemmissä sarjoissa tehon huomaa selvästi, jaksaa vääntää totaaliseen loppuun asti ja vähän ylikin 🙂 CitruPuren lisäksi mm. tehonlisääjä MANIA! sisältää sitä. Dietillä hyvä tuote on myös harvemmin Suomen markkinoilla tavattu GAKIC, joka myös estää lihasväsymystä.

Kysytäänpä sitten vielä muutama kysymys yksityiselämästäsi…

Millaista on elää elävän legendan, Marko Savolaisen rinnalla?

En ole ajatellut asiaa siltä kantilta…minulle Marko on rakas puoliso, jonka rinnalla on hyvä elää. Tosin meidän elämä on melko yksinkertaista, ja se on aina mennyt Markon treenien ehdoilla. Tapasimme vuonna 2002, jolloin tulin täysin bodypiirien ulkopuolelta, enkä tiennyt kuka Marko oli. Ihmettelin vain, kun esim. kaupassa saattoi tulla joku juttelemaan Markolle ja kun kysyin, kuka se oli, ei Marko tiennyt. Joskus puolen vuoden päästä seurustelun aloittamisesta sain tietää, että Markosta oli tehty kirja ja olin ihan että ”MITÄ IHMETTÄ” 😀 Eli Marko ei kovin kovaa meteliä itsestään pitänyt 😀

Luulin myös pitkään, sillä en tuntenut ketään kehonrakentajia, että kaikki ovat kuin Marko, yhtä ehdottomia, omistautuneita ja päättäväisiä. Osaksi tämän vuoksi en itse lähtenyt aiemmin kisaamaan, sillä luulin että se vaatii noin hirvittävän paljon, eikä minusta olisi tuollaiseen omistautumiseen. Vuosien saatossa kuitenkin näin, kuinka jokainen tekee tätä touhua omalla tavallaan, siihen voi yhdistää perheen ja työt ja muun elämän jne. ja aloin uskoa, että minustakin olisi siihen. Tietysti laji antaa niin paljon kuin olet sille valmis antamaan. Meillä täällä Oulussa on muitakin upeita urheilijoita, kuten IFBB Pro Kati Alander, juuri Pro-kortin saanut Mari Päkkilä ja Maria Kuure, joiden kanssa olen myös saanut olla tekemisissä ja vaihtaa ajatuksia, ja se on myös ollut hienoa.
HM2
Riitelettekö paljon treenaamiseen tai urheiluravitsemukseen liittyvistä asioista?

Ei oikeastaan nykyisin, nuorempana tosin halusin tehdä kaiken oman pääni mukaan ja oppia asiat ns. kantapään kautta. On tullut treenattua tyhmästi, ihan liikaa, säädettyä kaikkea ylimääräistä, syötyä huonosti tai liian vähän jne. Paljolta olisin välttynyt, jos olisin kuunnellut Markoa heti alusta saakka. On sillä varmasti ollut hauskaa seurata touhujani 😀 Mutta toisaalta olen itsekin oppinut paljon, miksi kannattaa tehdä mitäkin ja mitä ei. Kun tein kisapäätöksen, Marko vaati minua lupaamaan, että noudatan hänen ohjeitaan ja tulos olikin sitten sen mukainen, eli kyllä Pro on aina Pro. Nykyisinhän olenkin sitten todella kuuliainen vaimo… 😉  Marko ei olisi halunnut minun kisaavan, sillä tietää kuinka raadollista tämä touhu voi olla, mutta kun olin asian päättänyt, ei mikään voinut kääntää päätäni, ei yksinkertaisesti mikään 🙂

Oikeastaan voin sanoa, että oma kisaaminen on avannut silmiäni ja nykyisin osaa arvostaa puolisoakin ihan eri tavalla kuin ennen. Olen miettinyt, että olen oppinut todella paljon Markolta, niin treenistä kuin suhtautumisessa muuhunkin elämään. Marko on valloittavan optimistinen ja positiivinen ihminen, mutta myös äärettömän lujatahtoinen, vahva ja periksiantamaton.

Täytyy muuten tässä mainita kaunein asia, jonka Marko on minulle koskaan sanonut. Se ei ole mitään diibadaaba-juttuja kuten ”olet kaunis” tai ”olet ihana”, vaan tämän kuulin viime dietillä erään kovan sarjan jälkeen: ”Katselin tuossa kun väänsit ja ajattelin, että tuo tyttö ei voi hävitä. Se tietää, mistä tässä hommassa on kysymys.” Mikään ei koskaan ole ollut motivoivempaa 3>

Kumpi teillä määrää lisäravinnepurkin paikan?

Kummankin lisäravinnepurkit lepäävät sulassa sovussa sekaisin keittiön lattialla 😀 Muuten minä hoidan perheen talouden ja jos Markolla on jotakin hankintoja, saa pyytää minulta. Eli istun siis kotonakin kassan päällä 😀

Olitte Markon kanssa juuri Thaimaassa. Miten matka sujui?

Loma oli mahtava. Niin paljon kuin työstäni tykkäänkin, oli hienoa irroittautua hetkeksi arjen rutiineista ja keskittyä pelkästään treeniin. Treenasimme kaksi kertaa päivässä jaolla 3-1 eli kolme treenipäivää ja yksi lepo. Alussa tuntui kyllä, että henki tässä helteessä lähtee ja pumppu hakkaa ulos rinnasta, mutta pikkuhiljaa siihenkin tottui. Palautuminen oli todella tehokasta ja teinkin monessa liikkeessä omat ennätykseni.

Mistä Hanna Savolainen unelmoi?

Jäätelöhän se on aina mielessä… 😉

Kiitos haastattelusta! Millaisia terveisiä haluaisit lopuksi lähettää Metallisydämen blogin lukijoille?

Ihanaa kevättä ja treenatakaa kovaa, tekin tiedätte, mistä tässä hommassa on kysymys!

Kommentit (11)
 1. LOISTAVA haastattelu! Savolaiset on niin huippu Body-Pari, Ihmisiä, joilla on sydän paikallaan! <3

  1. Metallisydän
   18.3.2013, 06:07

   Oikeessa oot Kerttu, niin on!

  2. <3 Kyllä. Jari, oiskos jotaki uutta selekätreenivinkki? 😉 TEHOKKAITA treenejä Sulle!!

  3. Metallisydän
   18.3.2013, 18:24

   Jaa, täytyypä kattoa jos seuraavasta selkätreenistä keksis tänne jonkun uuden vinkkijutun :)Ja kiitos, ainakin viikonlopun treenit oli perhanan tehokkaita, maanantain lepopäivä tuli tarpeeseen :)Tehokasta treeniä myös sinne!

  4. Jes hienoa, ja kehitystähän se luppaa, go go Man!! Kiva, koitahan keksiä, ootan innolla. 😉 Jeah, tumput oli kyllä totalisesti tukossa tännään! ;D

 2. Tiina Katariina
  18.3.2013, 06:38

  jes mahtavaa! ihan samoilla linjoilla olen kuin Kerttu! huippupari ja huippuihmisiä, tämä haastattelu oli oikein mielenkiintoinen 🙂 kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *