Haastattelussa Anssi Manninen

Metallisydämen piinaavat haastattelut jatkuvat. Tällä kertaa haastateltavaksi joutui lisäravinnekeisari Anssi Manninen.

Terve, kukas sinä olet?

Olen Anssi Manninen Oulusta. Olen Manninen Nutraceuticals Oy:n perustaja, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja, mutta yhtiön varatoimitusjohtaja Hanna Savolainen lienee de facto pomo. Nykyisin omistan yhtiön osakkeista hieman alle puolet. Puolueellisen näkemykseni mukaan Manninen Nutraceuticals Oy on maamme innovatiivisin ravintolisien ja erityisruokavaliovalmisteiden markkinoija. Kuten tämän blogin lukijat jo tietävätkin, tuotteemme on suunnattu pääasiassa urheilijoille, kuntoilijoille ja laihduttajille. Kaikki Manninen Nutraceuticals -tuotteet valmistetaan eurooppalaisessa huipputehtaassa tarkan laatukontrollin alaisuudessa; tutustu jauhesekoitusten valmistukseen katsomalla tämä videopätkä:


Kuvaile itseäsi kolmella sanalla.
Jaa-a.. kinkkisempi juttu.. sanoisin, että kunnianhimoinen, perfektionisti (joskaan en enää niin paha kuin nuorempana) ja.. hmm.. en keksi lisää.. huonokäytöksinen.. kelpaako? 🙂

Tiedät melkoisen paljon urheiluravitsemuksesta. Kerroppa hiukan mistä kaikkialta tämä asiantuntemus on peräisin.
Asiantuntemus tulee ennenkaikkea omasta kiinnostuksesta alaa kohtaan, mutta toki pohjakoulutus antaa mahdollisuuden asioiden syvällisempään ymmärtämiseen. Olen siis valmistunut Kuopion yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta terveystieteiden maisteriksi laudatur-arvosanalla. Pääaineena opinnoissani oli liikuntalääketiede ja sivuaineina mm. fysiologia, ravitsemustiede, lääketieteellinen biokemia ja molekyylibiologia, farmakologia ja toksikologia sekä kliininen mikrobiologia ja immunologia. Olen julkaissut urheiluravitsemukseen ja proteiinimetaboliaan liittyvä artikkeleita useissa tieteellisissä aikakauslehdissä kuten British Journal of Sports Medicine, Nutrition & Metabolism, Journal of the International Society of Sports Nutrition, Journal of Sports Science & Medicine ja Metabolic Syndrome and Related Disorders. Vuodesta 2004 olen toiminut ravintobiokemiaan ja kliiniseen biokemiaan erikoistuneen tiedelehden, Nutrition & Metabolism, Associate Editorina. Olin myös yhtenä kirjoittajana International Society of Sports Nutritionin julkaisemassa urheiluravitsemusoppikirjassa Essentials of Sports Nutrition and Supplements.

Mitä kaikkea Manninen Nutraceuticalsin valikoimiin kuuluu?
Proteiinijauheet, palautusjuomajauheet, vitamiinit, mineraalit, kasvirohdokset jne. Manninen Superstoresta/e-Superstoresta löytyvät kaikki ravintolisä- ja erityisruokavaliovalmistekategoriat.

Lisäravinnemarkkinat ovat kasvaneet huimasti viime vuosina. Onko teillä ns. hittituotteita?
Protein Pudding ja Anabolic Overdrive 2 ovat meidän myydyimmät tuotteet.

Mitä lisäravinteita aloittelevan kuntosalitreenaajan kannattaa ottaa käyttöön ja miksi?
Alkuun riittäävät palautusjuoma, kreatiini ja joku proteiinijauhe tarpeen mukaan (esim. heraproteiini).

Entä edistyneemmän lajin harrastajan?
Edellä mainittujen lisäksi kannattaa kokeilla ainakin beeta-alaniinia ja sitrulliinimalaattia.

Itse pidän Manninen Nutraceuticals:n lisäravinteita korkealaatuisina ja minusta tämä on aikalailla yleinen mielikuva. Mistä luulet sen johtuvan?
Johtuisko siitä tosiseikasta, että meidän tuotteet ovat todellakin laadukkaita..? 🙂

Jokin aika sitten oli kovaa kohua D-vitamiinivalmisteiden pitoisuuksista. Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan mm. teidän markkinoimanne D-vitamiinin pitoisuuden väitettiin olevan 0%. Tämä tieto osoittautui vääräksi, mutta asiaa ehdittiin uutisoida hyvin näkyvästi. Miten uskot kohun vaikuttaneen yrityksenne julkisuuskuvaan ja tuotteiden myyntiin?
En voi kommentoida tätä asiaa juridistista syistä, mutta mainittakoon kuitenkin, että Eviran tekemisissä viraomaistutkimuksissa osoitettiin kiistattomasti, että meidän D-vitamiinivalmiste (Mega D3 125) sisältää hyväksyttävän määrän D-vitamiinia.

Mennäänpä sitten hieman henkilökohtaisemmalle alueelle…

Kuinka aktiivisesti itse urheilet, vai jääkö menestyvän yrityksen johtajalle ollenkaan aikaa urheilla?
Liikun nykysin ihan liian vähän ja oman terveyden huolto on muutenkin ollut viime aikoina retuperällä. Yritän petrata! 🙂

Tunnet henkilökohtaisesti paljon kehonrakentajia. Stereotyyppinen käsitys on, että isot lihakset tekevät tyhmäksi. Kerro nyt, ovatko bodarit muita ihmisiä tyhmempiä?
Tuskin.. mutta liiallinen omaan kehoon tuijottaminen voi antaa ulkopuoliselle sellaisen kuvan.

Ympärilläsi pyörii jatkuvasti erilaisia fitness-urheilijoita, millainen on oma ihannenaisesi?
Sanotaan, että n. 20-25-vuotias (itse kun olen 23 vee!) ja sellainen ei-kaakattaja eli mieluummin hiljaisempi hyssykkä kuin metelimamma. Sillä, onko fitnessurheilija tai whatever, ei ole tässä asiassa mitään merkitystä, mutta yhteisistä kiinnostuksen kohteista ei toki haittaa ole. Tuosta ”ikävaatimuksesta” sen verran, että se ei ole kiveen hakattua ja muutama päivä sitten eräs 22-vuotias naikkonen väitti minun syntyneen kivikaudella. 🙁  Ilmeisesti hän ei usko, että olen 23 vee! 🙂

Miten tällaisen naisen kannattaa sinua lähestyä?
No nakkaa vain mulle viestiä nroon 040 522 6763. Siitä se sitten lähtee.. 🙂

Manninen Nutraceuticals:n liikevaihto on kasvanut viimevuosina räjähdysmäisesti. Oletko jo miljonääri?
Heh.. no en todellakaan! Kuukausittaisen kämpän lyhennyksen ja autorahoituserän maksun jälkeen lompsassa on lähinnä kärpäsiä. Yhtiömme liikevaihto on suurinpiirtein tuplaantunut aiemmin, mutta tilikaudella 2012 kasvu oli vain n.
14 % vuoteen 2011 verrattuna. Tämä ei tietenkään mikään huono kasvulukema ole näin lama-aikana, mutta siis selvästi pienempi kun aiemmin. Tänä vuonna tavoitteenamme on kasvattaa liikevaihtoa vähintään 50 %. Meillä on juuri neuvottelut meneillään suurien keskusliikkeiden ja myymäläketjujen kanssa, ja tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että kiinnostus on voimakasta Manninen Nutraceuticals -tuoteperheen suuntaan.


Nyt on vielä pakko käyttää tilaisuutta hyväksi ja palata hieman lisäravinteisiin. Minulla on jatkuvassa käytössä teidän tuotteistanne treenilaturina Mania! johon lisään hieman BetaPurea. Treenin aikana hörpin EAA+:aa, treenin lopulla juon palautusjuomana Anabolic Overdrive 2:ta ja päivittäistä proteiininsaantiani täydennän HydroISO:lla. Millä tuotteella täydentäisit tätä listaa ja miksi?
Hyvä setti… ehkä ottaisin vielä lisäksi CitruPurea. Niin ja D-vitamiinia ja kalaöljyä suosittelen kaikille.

Minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää Metallisydämen blogin lukijoille?
No sellaiset terveiset voisi heittää etteriin, että ei kannata ottaa ”yhden tutkimuksen faktoja” totuuksina. Keskustelupalstoilla on paljon nuoria innokkaita jannuja, jotka ovat ruvenneet opiskelemaan esim. liikuntafysiologiaa tai ravitsemustiedettä, ja he yhteen tutkimukseen vedoten toitottavat ”uutta totuutta”, oli sitten kyse palautusjuomasta tai aamuaerobisesta. Itse olen vuosien saatossa huomannut sen, että kehonrakentajien ja fitnessurheilijoiden käyttämät keinot kehonkoostumuksen parantamiseen usein osoittautuvat tehokkaiksi myös tieteellisissä tutkimuksissa.

Kommentit (14)
 1. ylipoppamies from Finland
  11.2.2013, 11:09

  nuori mies ja TIETAA PALJON…

  1. Metallisydän
   11.2.2013, 14:11

   Kumpaakohan tässä tarkoitettiin, Anssia vai minua… 😉

 2. rengassalama
  11.2.2013, 11:37

  Todella, hieno haastattelu! Kiitos.

  1. Metallisydän
   11.2.2013, 14:11

   Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *