Gymin lattia uusiksi – olipa hikinen urakka!

Metallisydän Gymin rakentumista seurattiin täällä blogissa tasaisesti melkein koko viime vuosi ja jatkoa seuraa edelleen. Jossain vaiheessa olin jo sitä mieltä, että Gymi on valmis, mutta niinpä vaan taitaa tuo Gymin rakentaminen olla vähän samanlaista kuin siellä Gymillä treenaaminenkin, koskaan ei ole täysin tyytyväinen. Niinpä siis projekti jatkuu, hyvästä tehdään entistä parempi.

Vaihe 1 – Raaka-aineet

Metallisydän Gymissä on betonilattia, jonka päälle olen hankkinut 6 mm paksua kuntosalimattoa. Ihan hyvähän se noinkin on, mutta jotenkin ikävästi painot kolahtavat esimerkiksi maastavetoa tehdessä, eikä esimerkiksi monia crossfit-tyyppisiä liikkeitä voi tehdä lainkaan kun painoja ei voi viskoa miten sattuu. Päätin siis laittaa koko lattian uusiksi ja tilasin GoFitness verkkokaupasta kaksi 1010 mm x 1010 mm x 40 mm kokoista painonnostoalustaa.

Noiden päälle voi jo aivan huoletta pudottaa painot hiukan korkeammaltakin. Kuitenkin kun hyvää ollaan tekemässä, pitää lattia saada kokonaan samaan tasoon. Niinpä kurvailin eräänä päivänä peräkärryn kanssa vanerifirmaan hankkimaan 40 mm paksuista filmivaneria muulle lattian osalle. Painaa muuten tuollaiset vanerilevyt aivan saatanasti. Meikäläisen oli turha kuvitellakaan saavansa edes liikautettua niitä yksin…

Vaihe kaksi – Sahaaminen

Sitten mittailtiin ja laadittiin suunnitelmaa. Jokaisen levynpalasen tulisi olla täsmälleen oikean kokoinen jotta kumilaatat osuvat juuri oikealle kohdalle ja lattiasta tulee tiivis ja tukeva. Kun suunnitelma oli valmis, tartuttin käsisirkeliin ja surauteltiin levyt oikean kokoisiksi siskon miehen kanssa. Ei ihan lastenleikkiä sekään noin paksujen levyjen kanssa…

Vaihe kolme – asentaminen

Seuraava askel olikin sitten Gymin tyhjentäminen. Täytyy myöntää, että hiki pääsi nousemaan otsalle kun roudailin yli tuhannen kilon edestä levypainoja ja käsipainoja sekä telineet, tangot ja muut tilpehöörit atotallin varastopuolelle… Lopulta Gymi oli kuitenkin suhteellisen tyhjä ja projektin seuraava osuus pääsi alkamaan.

Tässä vaiheessa tarvittiin taas apua, sillä vaikka vahva olenkin, ei painopakallinen talja tai Smith-laite siirry ihan omin voimin. Onneksi sain taas apua ja niin vaan saatiin siirreltyä viimeisiäkin raskaita laitteita ja aseteltua niin vanerilevyt kuin kumilaatatkin paikoilleen, ja vaikka itse sanonkin, täsmälleen oikeille paikoilleen.

lattia

Kun viimeinenkin levynpalanen oli paikoillaan, asetettiin kumimatto koko komeuden päälle ja homma oli valmis. Tässä vaiheessa kaverit saivat lähteä kotiin viettämään pääsiäistä.

Vaihe neljä – Loppusilaus

Tai oli homma ainakin melkein valmis, vielä piti roudata kaikki ne painokiekot, käsipainot, painotelineet, kahvakuulat, levytangot ja vaikka mitkä takaisin Gymin puolelle ja omille paikoilleen sekä imuroida koko Gymi…

Kyllä siinä sai taas takkia pois ottaa ja muutaman kerran pyyhkäsitä hikeä otsalta ennen kuin kaikki oli paikoillaan. Olihan se aikamoinen urakka, mutta vaikka itse sanonkin, lopputulos on parempi kuin hyvä.

Kyllä siinä kelpasi istuskella penkillä ja ihailla hymy huulilla valmista Metallisydän Gymiä. Tää on mun ihan oma Gymi – ja se on ihan helvetin hyvä.

Kommentit (1)
  1. Metallisydän goes painonnosto! - Metallisydän
    1.5.2017, 08:29

    […] Gymin lattia uusiksi – olipa hikinen urakka! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *