Fitness-kilpailijan (ja sen miehen) juhannus…

Otsikko on sinänsä harhaanjohtava, että kumpikaan meistä ei ihan vielä ole fitness-kilpailija, mutta koska Sarilla on tähtäimessä kilpaileminen reilun vuoden päästä ja minä miellän itseni ainakin jossakin määrin mieheksi, osuu sen riittävän lähelle jotta voin otsikoida tämän tekstin noinkin houkuttelevasti. Todellisuudessa teksti on taas sitä samaa perhesoopaa höystettynä pienellä fitness-vivahteella…

juhannus

Fitness-kilpailijan juhannus

Viime viikko oli hyvin tiivistahtinen töineen ja treeneineen, oli mahtavaa päästä juhannukseksi perheen kanssa rentoutumaan mökille. Meillä rentoutuminen juhannuksena ei tarkoita kolmen päivän ryyppyputkea, kuten aika monilla suomalaisilla tuntuu tarkoittavan… Meillä rentouttava juhannus tarkoittaa yhdessäoloa mökillä luonnon rauhasta nauttien, saunomista, hyvää ruokaa ja paljon lepoa.

Sarin Vila-housut TÄÄLTÄ ja Vila-neuletakki TÄÄLTÄ (Molemmat -20% alennuksella postauksen lopusta löytyvällä koodilla)

Jari erikoistui tuohon lepoon ja erityisesti ruokaan, taisi mässäillä välillä oikein kiusallaan kaikkia herkkuja kun tiesi että oma tarkoitukseni oli pysytellä suhteellisen hyvin ruokavalion sallimissa makroissa. Valmentajien mukaan olisin vapaamminkin voinut syödä, mutta itse koin kuitenkin mukavammaksi pakata proteiinijauhot mukaan ja syödä ainakin lähestulkoon makrojen mukaan. Ei se vaikeaa ollutkaan, karkit ja sipsit jätin lapsille (ja Jarille) ja niiden sijaan lautaseltani löytyi uutta perunaa ja broilerin fileetä salaatilla höystettynä runsain määrin. Minun herkkunani toimi silli uusien perunoiden kanssa, ai että miten hyvää!

Vaikka mökillä ollaankin, ei se tarkoita pelkkää löhöämistä, vaan jokaiseen päivään on hyvä sisällyttää hiukan hikiliikuntaa. Jari oli varannut meille mukaan voimistelurenkaat ja hiekkasäkin, joiden kanssa tulikin jumppailtua sekä perjantaina että lauantaina. Eihän se mitään rankkaa treeniä ollut, mutta kivasti sai hien pintaan ennen saunaa. Lapsetkin tykkäsi temppuilla renkaissa, tosin vauhtia oli hiukan enemmän…

Saunominen ja uimassa käyminen olikin sitten ihan huippua palautumista keholle. Sen oikein tunsi miten hyvää kylmähkössä vedessä uimassa käyminen aina kunnon löylyjen välillä teki keholle. Tämän viikonlopun jälkeen jaksaa taas töitä ja treenejä ihan uudella innolla.

Sen miehen juhannus

Me vietetään perinteisesti juhannusta mun vanhempieni mökillä meidän perheen ja mun vanhempieni kanssa. Touhutaan ulkona, uidaan, soudellaan järvellä, pelataan korttia saunotaan ja mitä milloinkin. Lapsetkin nauttii alun pienen pleikkari-eroahdistuksen jälkeen olostaan luonnon keskellä ja erityisesti Emilia nauttii olostaan mökillä ja touhuamisesta mummun ja papan kanssa.

Mökki on mulle todella rakas paikka, siellä olen rentoutunut ja nauttinut olostani joka kesä ihan vauvasta asti, niin tälläkin kertaa. En koskaan väsy istumaan saunan portailla katsellen järvelle. Jo pelkästään tuo näkymä saa aikaan tietynlaisen rauhantunteen sisälläni.

New Era Yankees-lippis TÄÄLTÄ (postauksen lopussa olevalla koodilla -20% alennuksella)

Mun mielestä tärkeimmät jutut juhannuksessa on lepääminen, hyvä ruoka ja sauna ja ne toteutui tänäkin vuonna todella hyvin. Nukuin kahtena yönä enemmän kuin keskimääräisen työviikon aikana yhteensä – ja vielä parit päikkärit päälle. Söin pihviä ja perunaa niin että napa paukkui ja hiukan mansikkakakkua ja grillattuja vaahtokarkkeja aina välillä päälle. Sari ei herkkuihin koskenut, vaan sinnikkäästi piti ruokavalionsa puhtaana, vaikka saatoin välillä hiukan härnätäkin…

Meillä on mökillä maailman paras savusauna. Olen useammissa muissakin savusaunoissa käynyt, mutta mikään ei vedä vertoja mökin savusaunalle, sen uskomattoman pehmeille löylyille ja mielettömälle tunnelmalle. Siellä saunottiinkin sekä perjantaina että lauantaina oikein kunnolla. Uimassakin kävin – kerran. Oli se vesi niin saatanan kylmää, että ainaostaan hullu sinne olisi toisen kerran mennyt.

Tuota uimista lukuun ottamatta oli todella rentouttava ja ihana juhannus luonnon rauhan keskellä. (Huomatkaa joutsen uimassa Järvellä)

 

P.S.

Juhannuksen kunniaksi tai ihan muuten vaan tarjolla olisi -20% alennuskoodi House Of Brandon-verkkokauppaan. Nyt on aika shoppailla lämmintä vaatetta loppukesän viileneviin ilmoihin tai vaihtoehtoisesti kevyttä kesämekkoa (miehille suosittelen ennemmin shortseja) tulevia helteitä varten. -20% alennuksen saa molemmista ja koko kaupan muustakin valikoimasta koodilla METALLI20 ja se on voimassa 30.6.2018 asti.

Supertyylikkäät ja huippumuodikkaat Calvin Klein sandaalit TÄÄLTÄ (Koodilla -20% alennusta!)

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *