Fitness-bloggarin tehokas kotitreeni

Jokainen vakavastiotettava fitness-bloggari kirjoittaa välillä omasta kotitreenistään, fitness-bloggarin arki kun on välillä hyvinkin kiireistä ja täynnä menoa, aina ei ehdi lähteä salille treenaamaan. Onneksi treenin voi helposti tehdä kotonakin arjen askareiden ohessa kun hiukan käyttää mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä.
Vaikka kotitreenin tekeekin kotona muiden kotiaskareiden ohessa, on silti hyvä pukeutua joustaviin ja mukaviin urheiluvaatteisiin. Alasti en suosittele kotitreeniä tekemään palovamma- ja loukkaantumisriskin takia, mutta erityisesti mahdollisten ikkunoiden takana kyttäävien paparazzien ja fanien takia – ja niitähän fitness-bloggarilla riittää.

20140721_142100

Fitness-bloggarin monipuolisen kotitreenin ensimmäisenä liikkeenä toimii jauhelihanpaistosumokyykky, jota voi tehdä pienemmässäkin keittiössä luomujauhelihaa paistaessa ja parsakaalia hauduttaessa. Liike kohdistuu erinomaisesti reiden sisäosiin. Sopiva sarjapituus on aika joka menee jauhelihan paistamiseen pannulla, eli noin 3-5 minuuttia. Liike kannattaa tehdä hitaasti ja rauhallisesti turhia hötkyilemättä, säilyttäen koko ajan jännitys reisissä.

20140721_143332

Jauhelihanpaistosumokyykyllä on saatu hyvä lämpö päälle, joten voidaan siirtyä hieman haastavampiin liikkeisiin. Saatuaan seuraavan päivän eväät valmiiksi, ryhtyy fitness-bloggari siivoamaan. Kotitreenin toisena liikkeenä on siis luonnollisesti yhdenkädensohvanaltaimurointipunnerrus. Raskas liike, jossa tehdään yhden käden punnerruksia samalla kun toisella kädellä imuroidaan sohvan alta. Liikettä voidaan käyttää myös sängyn alta imuroidessa. Aloittelevat kotitreenarit voivat tehdä liikkeen kevennetyn version, pitäen polvet maassa.

20140721_142335

Fitness-bloggarin kotitreenin kolmas liike on pölyjenpyyhintähauiskääntö. Kyseessä on hyvin yksinkertainen liike, jossa pölyjä pyyhittäessä pidetään pölyrätti toisessa kädessä ja vesiämpäri toisessa. Samalla kun pyyhitään pölyjä, tehdään hauiskääntöjä kädellä jossa on vesiämpäri. Liikkeen raskautta on helppo vaihdella vesimäärää muuttamalla. Muista myös vaihtaa kättä välillä. Ja muista pölyjä pyyhkiessä Mr. Miyagin opetus: wax on, wax off.

20140721_142657

Fitness-bloggarin kotitreenin neljäs liike on koko treenin vaativin liike. Tätä liikettä en suosittele vasta-alkajille. Kyseessä on jalkalistojenpyyhintä käsilläseisonnassa. Liike suoritetaan nousemalla ensin käsilläseisontaan ja kun tasapaino on löytynyt, pyyhitään toisella kädellä pölyt jalkalistojen päältä. Tässä liikkeessä keskittyminen on hyvin tärkeää jotta kyetään säilyttämään tasapaino ja välttämään ikävät loukkaantumiset, kuten ikkunanläpikaatumiset.

20140721_143042

Kotitreenin viimeisenä sisällä suoritettavana liikkeenä fitness-bloggari suorittaa lähes koko kehoa rasittavan lattianmoppausvartalonkiertopuoleltatoisellekyykyn. Kyseessä on erinomainen jäähdyttelyliike joka käy myös raskaan lihaskuntotreenin päättäväksi aerobiseksi harjoitteeksi. Liikkeessä viedään paino vuorotellen toisen jalan päälle ja kyykistytään pitäen toinen jalka suorana sivulla samalla kiertäen ylävartaloa mopaten lattiaa. Kuulostaa ehkä hankalalta, mutta liikeradan löytyessä liike alkaa sujua kuin tanssi.

20140721_142521

Nyt on fitness-bloggarin kotitreeni saatu tehtyä. Koti on siisti ja koko keho treenattua kuin huomaamatta. Ai mutta hetkinen! Pakara, tuo fitness-bloggarin tärkein lihas on vielä treenaamatta! Eihän se käy, miten käy belfieiden? Miten käy fitness-bloggarin fitnessuskottavuuden? Onneksi kotitreenin bonusliikkeenä voidaan tehdä vielä ulkona suoritettava ruohonleikkausaskelkyykkykävely. Pitkä askel ja puristus pakaroilla ja ei kauaakaan kun päästään taas belfieitä kuvaamaan! Talvella tietenkin saman ajaa lumenkolausaskelkyykky.

20140721_143814

Näin onnistui fitness-bloggarilta hyvän lihaskuntotreenin tekeminen kotona, arkiaskareiden ohessa. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kotitreeniin voi jopa jäädä koukkuun, niin mukavaa se on ja helppoa! Kannattaa kuitenkin muistaa aina silloin tällöin käydä myös siellä salilla näyttäytymässä : )

Kommentit (43)
 1. HHAHAA 😀 nyt oli paras ikinä!

  1. Metallisydän
   19.8.2014, 15:29

   Paras tähän mennessä 😉

 2. Mahtava treenipostaus! Pitääkin testata yhdenkädensohvanaltaimurointipunnerrusta ja lattianmoppausvartalonkiertopuoleltatoisellekyykkyä, kun seuraavan kerran joudun siivoamaan koko talon. 😀

  1. Metallisydän
   19.8.2014, 15:29

   Suosittelen testaamaan! Tuo ainakin siivoamiseen uuden ulottuvuuden 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *