Fit Tammisto – tutustumista ja treeniä

Tammikuinen iltapäivä. On koleaa ja tuulee. Kurvataan autolla Vantaalle vasta-avatun uuden kuntosalin pihaan, napataan treenikassit olalle ja marssitaan kumarassa ja kaulukset pystyssä tuulta uhmaten ovesta sisään. Vastassa on järkälemäinen, mutta lämpimästi hymyilevä mies, jonka leveiden hartioiden takaa avautuu näkymä uutuuttaan hohtavalle kuntosalille. Mies on Riku Kärkkäinen ja kuntosali Fit Tammisto.

”If you want to turn a vision into reality, you have to give 100% and never stop believing in your dream”

Hymyssä on ylpeyttä, mutta silmien takaa näkyy häivähdys väsymystä, viimeiset viikot on painettu duunia melkein kellon ympäri jotta kaikki olisi valmista salin avajaisiin. Riku on toiminut yhtiökumppaninsa Tommi Kumpuniemen kanssa idolinsa Arnold Schwarzeneggerin periaatteen mukaan, unelmaan on uskottu ja kaikkensa on annettu. Nyt unelma on toteutunut, Fit Tammisto, yksi Suomen upeimmista ja parhaiten varustelluista kuntosaleista on nyt totta

Laitevalikoima

Fit Tammiston laitevalikoima on aika huima ja jokainen laite on tarkkaan mietitty. Salilta ei löydy yhtäkään laitetta jota omistajat eivät olisi itse etukäteen testanneet. (Täytyy sanoa että olisi ollut ihan mielenkiintoista päästä näkemään järkälemäinen Riku testaamassa Booty Builderia…)

Laitekanta koostuu tällä hetkellä Amerikkalaisista Cybex, Hammer Strength ja Torgue laitteista sekä Viron HC gym laitteista. Parhaat palat ovat kuitenkin vasta tulossa…

Tulossa olevat herkut

Riku on kiertänyt ikänsä kuntosaleja niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja samalla kun kypsyi ajatus omasta kuntosalista, kypsyi myös ajatus siitä, että kun oma sali on pystyssä, sieltä pitää löytyä kaikki herkut mihin on vuosien varrella törmännyt, ettei missään vaiheessa tarvitse miettiä että se tai se laite puuttuu…
Muutamia ”haavelaitteita” on siis vielä tulossa ja niihin kuuluu muunmuassa Freemotion EPIC plateloaded Squat, jossa on Rikun mukaan ylivoimaisesti paras biomekaniikka kyykkykoneista. Se on Rikun mukaan esimerkiksi Utti Hietalan mielestä Venicen Golds Gymin paras laite ja nyt Fit Tammistolla ensimmäisenä Suomessa.
Muita tulevia herkkuja ovat Leverage plate loaded chest press, joka on Rikun mukaan ylivoimaisesti paras istuttavista rintakoneista sekä saman sarjan low row. Laitevalikoimaa tulee täydentämään myös Cybexin kneeling lateral raise, jossa on parempi liikerata kun missään muussa viparikoneessa sekä Hammerin vipuvarsi scott curl.
Varustelustaan huolimatta Fit Tammiston hintataso ei päätä huimaa, kuukausikortti kuntosalille irtoaa halvimmillaan hintaan 39,90 € ja ryhmäliikuntoineen hintaan 49,90 € (mm. spinning, combat, pilates, jooga, pump, MoverJam jne.)

Under Armour huppari House of Brandonin alesta

Treeni

Sali täynnä huippulaitteita, mitä sitä sitten oikein treenaisi? No luonnollisesti treeniohjelmassa seuraavana vuorossa olevan treenin, joka meillä sattui tällä kertaa olemaan olkapääpainotteinen rinta/olkapäätreeni. Ensin kuitenkin lämpö pintaan pienellä työntöharjoittelulla. On muuten yllättävän raskasta puuhaa vaikka kelkassa on pyörät alla…

Työntelyn jälkeen lämmiteltiin vielä kohdelihaksia kahden eri vipuvarsipunnerruslaitteen yhdistelmällä, kymmenen toistoa vuorotellen kummassakin, viisi kierrosta ja välissä ainoastaan kiekkojen vaihtamiseen kuluva aika.

Punnerrusliike rinnalle

Meidän tämänkertainen rintatreeni sisälsi yksinkertaisesti yhden punnerrusliikkeen ja yhden rutistusliikkeen. Smith-vinopenkki on aina tietyllä tavalla haasteellinen vieraalla laitteella ensimmäistä kertaa tehtynä. Silti ja juuri siksi päätettiin testata Smith-laitetta. Painomäärä olikin alkuun hiukan hakusessa ja joka hiton kerta sitä yritti tankoa kääntää auki lukituksista väärään suuntaan, mutta pienen totuttelun jälkeen päästiin punnertamaan ihan kunnolla ja hyvinhän se kulki.

Rutistusliike rinnalle

Kuten punnerrusliikkeen, voi rutistusliikkeenkin tehdä todella monella eri tavalla, mutta koska nyt oltiin paitsi treenaamassa, myös testailemassa Fit Tammiston laitteita, päädyttiin rutistukset tekemään Peck Deck:ssä. Oli muuten liikeradaltaan hiton hyvä vekotin.

Olkapäiden kimppuun

Seuraavaksi päästiinkin sitten treenaamaan olkapäitä, joissa oli tämän kertaisen treenin pääpaino. Itse olin jo etukäteen tiiraillut pystypunnerruslaitetta ja suuntasinkin tekemään olkapäätreenin raskaan punnerrusliikkeen siihen. Oi oi sitä tuntumaa!

Sari puolestaan tykästyi vinopenkkiä tehdessä Smithiin ja halusi tehdä oman raskaan punnerrusliikkeensä siinä. Hyvin kuului kulkevan.

Viparit

Ohjelmaan kuuluvat vipunostot tehtiin perinteisesti käsipainoilla, on muuten yksi lempiliikkeistäni. Jotenkin ihan perinteinen vipunosto puhtaasti tehtynä ja pienellä pysäytyksellä yläasennossa saa ihan törkeän poltteen aikaan olkapäihin.

Takaolkapääsoutu

Takaolkapäille tehtiin oma liikkeensä ristikkäistaljassa tehtävänä soutuna.

Viimeistely vipuvarsipunnerruksella

Kun kerran treeni aloitettiin Cybexin vipuvarsilaitteilla, niihin oli myös hyvä lopettaa. Olkapäätreenin viimeistelyksi tehtiin muutamia pidempiä pumppaavia sarjoja pystypunnerrusta, ihan siinä määrin että palkkarin juominen treenin päätteeksi meinasi olla haasteellista kun käsi ei vaan millään meinannut nousta enää tarpeeksi…

Niin oli treeni tehty ja aika palata suihkun kautta takaisin tuuleen ja tuiverrukseen. Jostain syystä kumara asento oli treenin aikana kuitenkin muuttunut pystymmäksi ja hymy noussut naamalle. Niinhän se taitaa mennä, että ”hyvä treeni, parempi mieli”.

Kiitos!

Kiitos Rikulle ja Tommille, oli mahtavaa päästä tutustumaan Fit Tammistoon! Ja kiitos myös The Rockille kaverikuvasta ja motivoinnista!

Tammisto

Sarin Better Bodies treenihousut ja Jarin ICANIWILL treenipaita House of Brandonista, missä on muuten tällä hetkellä menossa huima tammi-ale. Kannattaa käydä kurkkaamassa! (TÄSTÄ suoraan aletuotteisiin!)

Kommentit (2)
  1. Näyttää kidutuskammiolta, ainakin näin sohvaperunalle :*o

  2. Terveisiä Riku-Sonnille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *