Do it yourself – Festarifarkut!

Muistatteko kun Metallisydämen ompelunurkkauksessa on aiemmin tuunattu t-paidasta pipo tai boksereista Batman-naamari? No jälkimmäistä en kyllä muista itsekään, mutta myöntäkää pois, ihan jännä idea se olisi… No tällä kertaa jätetään vielä Batman-naamarit tekemättä. Tällä kertaa me tuunataan tavallisista tylsistä farkuista tyylikkäät ja rock-uskottavat festarifarkut!

Tarvikkeet

Kaikkein oleellisin on luonnollisesti farkut. Ilman niitä projekti on suhteellisen hankala. Onneksi vaatekaapista sattui löytymään tarkoitukseen sopivat farkut, eikä niitä tarvinnut lähteä kaupasta ostamaan. Farkkujen lisäksi kannattaa keräillä käden ulottuville kaikenlaista kulutukseen sopivaa työkalua. Itse varasin itsestäänselvien puukon, saksien, pinsettien ja hiekkapaperin lisäksi varmuuden vuoksi lähelle myös esimerkiksi sahan ja partahöylän.

Festarifarkut

Ensin mittaillaan…

Farkkuja ei suinkaan kannata lähteä suinpäin silpomaan, vaan ensin mittaillaan tarkasti tuhottavat paikat ja merkitään ne kynällä farkkuihin. Piirtää voi ihan rohkeasti, sillä kohta samaa paikkaa viilletään, hakataan, hinkataan ja sahataan eikä sieltä enää pienet kynänjäljet alta erotu…

Ensimmäisen yrityksen jälkeen sitä tajuaa, että merkinnät kannattaa tehdä seisten…

Sitten viillellään…

Kun oikea kohta on merkitty, viilletään siihen halutulle alueelle pienet viillot parin sentin välein. Viillot voi tehdä saksillakin, mutta itse valitsin aseistani puukon. Pieni viilto riittää, sitä on tarkoitus sitten repiä isommaksi ihan käsivoimin.
Puukkoa käyttäessä kannattaa farkkujen punttiin pujottaa jokin leikkausalusta jotta välttyy identtisiltä viilloilta lahkeen takapuolella. Itse käytin kakkosnelosen pätkää…

(Muista ottaa viiltelyn jälkeen pölli pois puntista, ei sitä kukaan usko oikeeksi kuitenkaan…)

Viilloista revityiksi

Seuraavaksi revitään viilloista leveämmät. Omasta mielestäi lopputuloksesta tulee kivempi kun osan viilloista repii leveämmiksi, jopa koko lahkeen levyisiksi ja osan jättää kapeammiksi.

Kun viillot on saatu revittyä halutun levyisiksi, alkaa nyhtäminen. Ensin ihan sormilla irrotellaan viiltojen reunoista helposti irtoavat poikittaislangat roikkumaan vapaasti, sitten lähdetään pinseteillä nyppimään lyhyitä pitkittäislankoja pois. Ensimmäiset on tiukassa, mutta seuraavat jo lähtee helpommin ja loput voi nyhtää ihan sormilla, pinsettejä ei alun jälkeen tarvita.

(Kun housuja käy aina välillä sisällä sovittamassa ja peilaamassa, kannattaa ne ensin ulkona ravistella hyvin, niin että kaikki langanpätkät jää ulos. Muussa tapauksessa seuraavalla kerralla sisään mennessä vastassa on vihainen vaimo ja imuri. Kokemuksesta voin kertoa…)

Kulutusviimeistely

Kun kaikki halutut paikat on viillelty ja nyhdetty tyylikkään näköisiksi alkaa farkkujen kulutusviimeistely muilta osin. Tässä voi käyttää vaikka sitä sahaa, mutta itse tyydyin karkeaan hiekkapaperiin. Sillä sitten vaan hinkataan haluttuja paikkoja kulutetuiksi. Esimerkiksi takataskujen saumat ja taskunsuut muuttuvat hiekkapaperikäsittelyllä mukavan kulutetuiksi.

Taskunsuissa toimii erityisen hyvin sama kakkosnelonen jota käytettiin jo viiltelyalustana. Tungetaan vaan pölli taskuun ja hinkataan sitä vasten…

VAlmiit festarifarkut!

Tämänkertaisen ompelunurkkauksen tee-se-itse-festarifarkut näyttävät tältä:

Tänään ne pääsevät sitten ihan tositoimiin Karmarockissa!
.
Ensikerralla Metallisydämen ompelunurkkauksessa neulotaan vanhoista villasukista kätevä olkalaukku vaikka sukujuhliin tai firman pikkujouluihin! Kannattaa pysytellä mukana!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *