Elämä lapselle

Jo 20 vuotta ovat Lastenklinikoiden Kummit järjestäneet Elämä lapselle konsertin, jossa on kerätty varoja lastenklinikoille. Joka vuosi konsertissa ovat esiintyneet sen hetkiset eturivin artistimme. Tällä kertaa mukana olivat muunmuassa Cheek, Jenni Vartiainen, Isac Elliot ja Aikakone.

Aikakone

Myös minua on monena vuonna pyydetty mukaan Elämä Lapselle konserttiin. Tänä vuonna päätin lähteä katsomaan että mikäs juttu se oikein on, noin niin kuin rahvaan näkökulmasta…

Vaikeudet alkoivat kun limusiinikuskimme vei meidät suoraan pääovelle. Yritä siinä sitten pitää matalaa profiilia kun fanit parveilevat paikalle…

fans-mejores_88

Onneksi saimme limusiinikuskin viemään meidät hieman kauemmas, missä vedettiin aurinkolasit silmille ja sulauduttiin massaan minkä mukana valuttiin sisään Hartwall Areenalle.

20130906_141134

Areenalla meille oli varattu huomiota herättämättömät paikat takakaarteesta, tavallisten ihmisten keskeltä. Sieltä seurasimme konsertin alkua ja odottelimme tuttuja huippuartisteja lavalle.

20130918_193227

Konsertin alku oli tuskaisaa katsottavaa, tuntui kuin konsertin järjestäjät olisivat olleet ensimmäistä kertaa asialla, juontajat takeltelivat sanoissaan, juontoja otettiin uudestaan ja välillä oli pitkiäkin hiljaisia taukoja. Välillä kuvattiin joitakin juontoja valmiiksi televisiolähetystä varten ja välillä huudatettiin yleisöä, varmaankin jotta sitä voidaan näyttää televisiolähetyksessä Antti Tuiskun esityksen jälkeisten buuausten tilalla… Onneksi sentään esiintyjät olivat huippuluokkaa. Oli kieltämättä mielenkiintoista nähdä sellaiset nimet kuin Riki Sorsa ja Tommi Läntinen esittämässä viimeisimpiä hittejään suoraan 90-luvulta.

Riki+Sorsa+png

Riki Sorsa uransa huipulla, Suomen Euroviisuedustajana vuonna 1981

Onneksi homma muuttui hieman katsojaystävällisemmäksi suoran TV-lähetyksen alettua. Kiusallisia taukoja oli enää TV:n mainoskatkojen aikoina, eli vain noin 15 minuutin välein. Esiintyjienkin keski-ikä tipahti reilusti Isac Elliotin astellessa lavalle. Itseäni jäi hivenen ihmetyttämään miksi Isac Elliotin esiityessä taustalla sykki valtava anus?

20130918_201108

Esiintyjäkaarti jatkui vakuuttavana Antti Tuiskun esittäessä koskettava balladin Leila ja Reckless Loven esiintyessä rock-bändille tyypilliseen tapaan play-backina. Esitystä katsellessani mieleeni hiipi kysymys, voiko Reckless Loven solisti Olli Herman olla lapsuuden idolini Pelle Hermanin poika?

2012_09_28_5065781923f4f

Koko konsertin paras esitys oli kenelläpä muullakaan kuin Cheekillä. Se mies osaa asiansa ja sai yleisön villiintymään. Itsekin huomasin nousseeni Cheekin keikan aikana seisomaan ja hyräileväni mukana ”…en tiedä, mutta jotain samaa meis on”

20130918_211049

Seisomaan nouseminen osoittautui virheeksi, sillä lähellä olevat tavikset tunnistivat minut ovelasta naamioitumisestani huolimatta ja ryntäsivät pyytämään nimmareita. Onneksi juuri silloin Robin aloitti oman biisinsä ja ympärilläni parveilevat fanit hämääntyivät sen verran että ehdin paeta paikalta, BOOM KAH, BOOM BOOM KAH!

20130918_214846

20130918_214845

Siinä kohtaa totesin järkeväksi siirtyä turvaan tutulle back stagelle ja korkata Cheekin kanssa Bollingerin. Siinä se loppuilta sitten menikin rupatellessa kaikenlaista mukavaa muiden tähtien, kuten Hanna Pakarisen, Redraman ja Tony Montanan kanssa…

 

 

Ja jottei kukaan saisi väärää käsitystä, tämä kirjoitus on osittain fiktiota. Elämä Lapselle -konsertti on hieno tapahtuma, jolla kerätään rahaa tärkeään tarkoitukseen. Arvostan suuresti jokaista artistia joka omalla panoksellaan auttaa Lastenklinikoiden kummeja keräämään rahaa pienten lasten auttamiseksi sekä jokaista tapahtuman järjestelyissä mukana ollutta.

Muistakaa tekin katsoa sunnuntaina 11:25 MTV3:lta tuleva parhaat palat-kooste konsertista ja kantaa kortenne kekoon lahjoittamalla edes pieni summa hyvään tarkoitukseen.

Kommentit (4)
 1. Hahaa, tää oli hyvä! :DD
  Ja tosiaan telkkarinkin välityksellä huomasi juontajien takeltelun sekä Isacin ja Reckless Loven playback vedot… 😀 Mutta joo… hyvä tarkoitus konsertilla 🙂

  1. Metallisydän
   21.9.2013, 17:45

   Joo, hyvä tarkoitus konsertilla ja hienoa että järjestetään, mutta hiukan ehkä homma takkusi 🙂

 2. Ai hyvää päivää että sait nauramaan. Tottakai ne Hermanit on sukua toisilleen. Rikin tunnistin kuvasta.

  1. Metallisydän
   21.9.2013, 17:45

   Onhan ne, ihan selvästi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *