Metallisydän
Metallisydän

Dominus Nutrition – REFECTIO

Suurelle yleisölle nimi Anssi Manninen ei ehkä sano juuri mitään, mutta Suomen body-sceneä ja erityisesti lisäravinnemaailmaa seuraaville nimi on varmasti tuttu. Anssi on oululaisen legendaarisen lisäravinneyritys Manninen Nutraceuticals:n perustaja ja Anssi onkin aikoinaan ensimmäisenä tuonut Suomen lisäravinnemarkkinoille monia uusia tuotteita, kuten beta-alaniinin ja sitrulliinimalaatin. Kaikkein tunnetuin Anssin kehittämistä lisäravinteista on kuitenkin palautusjuomajauhe Anabolic Overdrive, joka on vuosikausia ollut myös oma henkilökohtainen suosikkini.

Anssin rohkeus Anabolic Overdriven mullistavissa makuvaihtoehdoissa oli aikoinaan alkusysäys sille, että muutkin yrityksen uskalsivat viimein tuoda markkinoille muitakin makuvaihtoehtoja kuin perinteiset suklaa, mansikka ja vanilja. Anabolic Overdriven sisältö oli jotain ihan muuta kuin hera-malto-sekoitus johon palkkareiden osalta oltiin totuttuu, mutta suurin valtti olivat sen alkuperäiset appelsiini ja mustaherukka -maut, jotka veivät kielen mennessään ja joita monet treenaajat musitelevat kaiholla edelleen.
Sittemmin Anssi myi jokunen vuosi sitten osuutensa Manninen Nutraceuticals:sta ja muutti Espanjan aurinkorannoille hoitamaan kiinteistömogulin ja sijoutuspankkiirin hommiaan. Kaiho lisäravinnemaailmaan oli ilmeisesti kuitenkin liian suuri ja nyt Anssi Manninen on palannut, mukanaan ihan uusi lisäravinnemerkki Dominus Nutrition ja sen ensimmäisenä tuotteena mikäpä muukaan kuin uusi laadukas REFECTIO-palautusjuomajauhe appelsiinin makuisena.
Itse sain testipurnukan käsiini tällä viikolla…

REFECTIO -palautusjuomavalmisteessa yhdistyvät tutkitusti tehokkaat aktiiviaineet ja herkullinen maku ilman keinotekoisia makuaineita. Tuotteen ultranopeasti imeytyvä proteiini-aminohappo-hiilihydraattimatriisi kiihdyttää ennennäkemättömän voimakkaasti kuormituksen jälkeistä palautumista. REFECTIO sisältää lisäksi magnesiumia, sinkkiä, kaliumia, kromia sekä C- ja D-vitamiineja. Tuote ei sisällä lainkaan keinotekoisia makeutusaineita, aromeita tai väriaineita. Liukenee helposti nesteeseen. Laktoositon ja gluteeniton.
(lainaus Dominus Nutritionin nettisivuilta)

Tuttuun tapaan siis Anssin Mannisen käsialaa olevan tuotteen sisältö on huipputasoa. Ei keinotekoisia makuaineita ja laadukkaat raaka-aineet lupaavat hyvää, mutta entä se maku? Sehän tässä eniten kiinnostaa, onko Anssi onnistunut jälleen vai onko mestarin paras terä taittunut Espanjan auringon alla?
Eilen otin REFECTION testiin. Kotosalla mittasin hiukan reilut kaksi mittalusikallista jauhetta sheikkeriin ja suuntasin salille. Treenasin totuttuun tapaan kovaa ja treenin puolivälin paikkeilla aloin hiljalleen hörppiä palkkaria. Ensimmäinen suullinen suoraan sanottuna jännitti hiukan…

Ja kyllä, maku oli erinomainen. Alkuperäisen AO2:n makuun ei varmasti mikään lisäravinne tule koskaan pääsemään, mikä johtuu varmasti osaltaan ajan kultaamista muistikuvista. REFECTIO:n maku oli hieman erilainen appelsiini, mutta todella hyvä, kyllä se Anssi vaan osaa.

Outo juttu oli, että heti ensimmäisen siemaisun jälkeen alkoi korvissa kuulua kummaa surinaa, jonka alkuperästä en oikein päässyt selville. Se ei ollut häiritsevää, mutta silti selvästi havaittavaa. Treenin jälkeen kotona syödessä surina voimistui ja viimein syötyäni ja sohvalle istuuduttuani tajusin mistä se kuului. Surina kuului mieletöntä vauhtia palautuvista ja kehittvistä lihaksistani.
 
Jos kiinnostuit, REFECTIO:ta voi tilata esimerkiksi TÄÄLTÄ
P.S. Anssi Mannisen haastattelu muutaman vuoden takaa löytyy TÄÄLTÄ

Kommentit (1)

  1. Mursi

    Onko tällä Refectiolla oikeasti mitään käytännön eroa AOD2 kuin korkeampi hinta?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.