Metallisydän
Metallisydän

Cooking with Metallisydän

Nyt kun dieetti on alkanut, on varmaankin paikallaan käydä hieman läpi dieetin ruokia. Dieetillä ruokailuni koostuvat aamupalasta, kahdesta lämpimästä ruuasta, iltapalasta, yöpalasta (nukkumaan mentäessä) ja välipalaproteiineista. Syön dieetillä pääasiassa kahta eri ruokaa joka päivä, samoja ruokia päivästä toiseen. Valmistan aina kerrallaan annokset neljälle päivälle. Käydään muut syömiset läpi jollakin muulla kerralla, tällä kerralla keskitytään noihin lämpimiin ruokiin ja niiden valmistamiseen. Kokinhattu päähän, tästä se lähtee!

Ensimmäinen ruokalaji koostuu tummasta riisistä ja broilerin rintafileestä. Tummaa riisiä siksi, että sen olen huomannut pitävän näläntunteen hiukan pidempään poissa kuin vaalean riisin. Lisäksi ihan tykkään tumman riisin mausta ja siitä, että sitä pitää jopa hieman pureskella. Huonona puolena tummassa riisissä on sen keittoaika, 45 minuuttia. On tietysti olemassa tummaa pikariisiä, mutta se on sellaista höttöä että yhtä hyvin voisi syödä sitä vaaleaa riisiä.

Ensin siis keitetään se riisi. Keitän kerralla 3 desiä (kuivana) riisiä, se on juuri sopiva määrä neljään annokseen. Yhteen annokseen tulee siis kuivapainoltaan noin 75 grammaa riisiä.
Seuraavaksi keitetty riisi jaetaan tasaisesti neljään pakasterasiaan.
Riisin päälle sijoitetaan paistetut broilerin rintafileet, noin 120-130 grammaa / annos.
Annosten jäähdyttyä isketään kannet päälle ja laitetaan purnukat jääkaappiin odottamaan ruoka-aikaa. Ruoka-ajan koittaessa otetaan yksi annos, kumotaan se lautaselle ja höystetään makealla chili-kastikkeella. Sitten ei muuta kuin nautitaan Pepsi Max:n ja kehonrakennusaiheisen lehden kanssa.
Toinen ruokalaji koostuu proteiinipastasta ja naudan paistijauhelihasta (alle 5% rasvaa). Pasta keitetään ja jauheliha ruskistetaan. Pastaa en keitä ihan pehmeäksi, vaan tykkään siinäkin siitä, että sitä joutuu hieman pureskelemaan. Pastaa keitän neljää annosta varten noin 250 grammaa (kuivapaino) ja jauhelihaa neljään annokseen tulee noin 500 grammaa.
Pastasta valutetaan vedet pois ja jauheliha yhdistetään pastan kaveriksi kattilaan. Sekoitetaan tasaiseksi.
Seuraavaksi seos jaetaan tasaisesti neljään pakasterasiaan.
Annetaan jäähtyä, laitetaan kannet päälle ja jääkaappiin. Ruoka-aikana sitten otetaan purnukka, kumotaan lautaselle, lämmitetään (tai syödään kylmänä rasiasta), höystetään ketsupilla ja nautitaan Pepsi Max:n ja kehonrakennus-aiheisen lehden kanssa.
Näin on neljän päivän ruuat tehty. Helppo ottaa mukaan töihin ja vedellä naamariin. Nälkähän ei noilla lähde, mutta lievittyy edes vähän 🙂 Kaloreita tulee yhteen annokseen noin 410-430 kcal.

Kommentit (14)

 1. Jonna1983

  Dieetillä kyllä helpottaa suunnattomasti kun tekee useamman päivän ruuat kerralla. Ainakin itellä oli viimeks dieetin loppuvaiheilla salitreenin jälkeen jo niin kauhea heikotus, että ruoka piti olla valmiina HETI kun pääsi kotiin tai muuten tuli kuolema.Pakasterasiat ja minigrip-pussit kunniaan! 😀

  1. Jonna1983

   Teitkö ihan ite ton Cooking with Metallisydän logon vai saako noita pohjia jostain valmiina??

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *