Blogiblokki (sisältää peppukuvan ja vihjailua arvonnasta)

Alkuvuosi on menty melkoista lentoa tän meikäläisen blogin kanssa. Ideoita on riittänyt ja tekstejä on syntynyt kuin itsestään, linjat on käyneet kuumina ja A-lehtien serverit kaatuilleet valtavien lukijamäärien vuoksi. Ja juuri kun meno oli kovimmillaan se iski, blogiblokki.

blogiblokki

Mikä ihmeen blogiblokki?
Blogiblokki on aivan varmasti ihan jokaiselle pidempään blogia kirjoittaneelle tuttu tilanne. Se on se hetki kun ei vaan hitollakaan keksi seuraavalle postaukselle aihetta. Sitä vaan istuu läppärin edessä ja tuijottaa tyhjää ruutua – ilman ainuttakaan ideaa.
Usein tulee siinä vaiheessa turvauduttua pariin varmaan kikkaan, joilla saa varmasti liikettä blogiin. Ensimmäinen ja varmin keino on kirjoittaa pepputreenivinkkejä ja laittaa aloituskuvaksi kuva muodokkaasta pepusta (mun tapauksessa jonkun muun, oman pepun kuva ei jostain syystä toimi…)

Toinen kikka on arpoa joku kiva lahjakortti ja kertoa siitä postauksen otsikossa. Tässä tapauksessa on ihan sama mitä sontaa postauksessa jauhaa, lahjakortti ja mahdollisuus sen voittamiseen kiinnostaa aina lukijoita. (Tämän kikan aion muuten lähiaikoina toteuttaa, joten kannattaa pysytellä kanavalla 😉 )
Kolmas hyvä keino on kirjoittaa provosoivasti jostakin aiheesta. Tästä pidän itse eniten, minusta on kiva laukoa totuuksia, katsoa miten ne uppoavat ja hihitellä ruudun takana hihansa polttaneille tosikoille. Varma aihe on esimerkiksi ylipaino, se saa aina mielipiteitä aikaan. Toinen varma olisi maahanmuuttomyönteisyys/kriittisyys, mutta niin hullu minäkään en ole että siihen soppaan lusikkaani työntäisin…

Miten eroon blogiblokista?
Blogiblokki on aina bloggaajalle pienimuotoisen kriisin paikka. Pidempään jatkuessaan siitä saattaa muodostaa itselleen jopa melkoisen stressin ja käydä päässään läpi kaikenlaisia hulluja ajatuksia bloggaamisen lopettamisesta alkaen. Ihan turhaan, voin kokemuksesta kertoa että blokki menee ohi yhtä äkkiarvaamatta kuin on alkanutkin, jonakin iltana vaan sormet alkavat tanssia näppäimistöllä entiseen tapaan ja tekstiä syntyy taas yön pimeinä tunteina kuin itsestään.

Otin muuten ihan ite tän kuvan… ei ollu helppoo 😀

Olen todennut, että ainakin omalla kohdallani bloggaamisessa toimii parhaiten sama asenne kuin muussakin elämässä, sitä ei saa ottaa liian vakavissaan. Jos siis lähipäivinä alkaa pepputreenivinkkejä tulla, tiedätte mistä on kyse. Älkää silloin huoliko, se tietää paria kivaa arvontaa ja sitten päästään taas toivottavasti palaamaan samaan vanhaan olemattomaan juttujen tasoon kuin aikaisemminkin!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *