Bloggaaminen – työtä vai huvia?

Metallisydämen blogin ensimmäinen teksti on julkaistu elokuussa 2009. Siitä on tultu aika pitkä matka tähän päivään ja moni asia on muuttunut tuolla matkalla. Silloin 2009 lähdin ihan vaan kirjoittelemaan ajatuksiani blogiin, sen kummemmin edes ajattelematta että joku niitä lukisi. Joku kuitenkin luki, ja sitten joku toinenkin. Ja nykyään aika moni.

20160521_123622

Heti alusta alkaen olen julkaissut tekstejä säännöllisesti. Alkuun pari kertaa viikossa, nyt jo pidemmän aikaa useammin, jopa päivittäin. Alkuaikoina kirjoitin melkein mitä tahansa hölynpölyä mitä mieleen juolahti. Nykyisin panostan jokaiseen tekstiin huomattavasti paljon enemmän kuin blogin alussa, tosin siitä huolimatta ne taitavat edelleen olla aika usein pelkkää hölynpölyä… Harrastukseksi bloggaaminen vie kuitenkin kohtuuttoman paljon aikaa, koneella tulee istuttua ainakin pari tuntia päivässä, jonka päälle tulee vielä kaikki mahdolliset kuvaushommat ja muut. Aina ei pääse läheisetkään ihan helpolla kun kuvia pitää olla napsimassa milloin missäkin…

20160521_124746

Reilu kolme vuotta sitten sain tarjouksen liittyä mukaan Ftifashion-blogiyhteisöön. Harkitsin tuota liittymistä silloin pitkään, blogille oli jo kertynyt kohtalaisen suuri lukijakunta ja pelkäsin blogin siirtymisen karkoittavan lukijoita. Toisaalta taas yhteisöön kuuluminen houkutti… Pohdinnan jälkeen päätin heittäytyä mukaan ja sillä tiellä ollaan vieläkin.
Liittyminen Fitfashioniin toi blogille lisää näkyvyyttä ja pelkäämäni lukijoiden väheneminen kääntyikin päinvastaiseksi, yhä useampi lukija löysi yhteisön kautta blogiini ja aloin saada ensimmäistä kertaa jopa hieman rahaa bloggaamisesta. Sittemmin FitFashion on siirtynyt A-lehtien omistukseen ja A-lehtien myynti- ja markkinointitiimi hoitaa FitFashionin mainosmyynnin, josta me bloggaajat saamme osamme. Mainostulot ovat kasvaneet, mutta ei tällä bloggaamisella silti rikastumaan pääse. Kyse on ainakin minun kohdallani melkoisen pienistä rahoista – ja niistä maksan vielä verot lisäprosentin mukaan. Käteen jää silti joka kuukausi edes jotain, mikä kannustaa jatkamaan. Sitäpaitsi ehkä vielä jonain päivänä lukijamäärät räjähtävät kattoon ja rahaa alkaa virrata ovista ja ikkunoista… Lupaan kertoa teille jos niin käy 😀

20160521_123832

Raha ei siis ole syy, minkä takia tätä blogia kirjoitan, mutta ei se enää ihan pelkkää huviakaan ole. Blogitekstejä miettiessäni ja niitä kirjoittaessani näen aika paljon vaivaa ja kyllä itse ajattelen sitä nykyisin paitsi harrastuksena ja tietynlaisena päiväkirjana, myös sivutoimisena työnä, joskin työnä josta nautin suuresti. Jos en bloggaamisesta tykkäisi, en sitä tekisi vaikka ”palkka” olisi suurempikin. Kuten muussakin elämässä, myös bloggaamisessa kaikki lähtee siitä että nauttii siitä mitä tekee. Olen varma, että kirjoittajan hyvä tai huono fiilis välittyy näppäimistöltä myös lukijoille ja itse haluan jakaa sitä hyvää fiilistä.

20160521_123935

Blogin kasvaneet lukijamäärät ovat tuoneet mukanaan myös enenevässä määrin erilaisia yhteistyöehdotuksia. Joihinkin niistä tartun, toisiin taas en ihan siitä riippuen mikä itseäni kiinnostaa. Välillä taas esittelen tekemiäni hankintoja ihan muuten vaan tai kun haluan kertoa hyvästä tuotteesta muillekin. Joissakin tuote-esittelyissä on mukana affiliate-linkki jonka kautta tehdyistä tilauksista saan muutaman prosentin komission, kuten esimerkiksi tämän tekstin lopussa olevasta linkistä House of Brandoniin. Useimmissa tapauksissa kuitenkin linkit on ihan tavallisia linkkejä enkä hyödy euroakaan vaikka niiden kautta ostettaisiin koko kauppa tyhjäksi.

20160521_124643

Eli onko tämä bloggaaminen minulle nyt sitten huvia vai työtä? Hankala kysymys, johon en osaa itsekään täysin vastata. Sen kuitenkin tiedän, että nautin bloggaamisesta ja jatkan sitä juuri niin kauan kun siitä tykkään.

20160521_124234

Tämän blogitekstin kuvissa näkyvät vaatteet on tilattu House of Brandonista, jonne pääset TÄSTÄ LINKISTÄ. Kyseessä on affiliate-linkki, eli jos tilaat linkin kautta, saan tilauksen loppusummasta pienen komission. Nyt kaikki ostoksille! 😀

Kommentit (2)
 1. Ootko ajatellut et rupeaisit tekemään vlogeja? Tulis kyllä varmaan aika loistavaa matskua, vaikutat meinaa sen verra hupaisalta persoonalta. Youtubessahan monet entiset blogaajat ovat tulleet tosi suosituiksi ja saaneet paljon enemmän näkyvyyttää kuin bloginsa kautta.
  Oot kyl huippu äijä, keep it going

  1. Metallisydän
   26.5.2016, 09:15

   Oon mä asiaa miettinyt, mutta en oo ainakaan vielä siitä oikein innostunut… katotaan mihin tie vie 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *