Back in business!

Noniin, nyt on Metallisydän tehnyt comebackin salille!

Pystypunnerrus

Tasan kolme viikkoa sieltä tulikin pysyteltyä poissa, pisin treenitauko yli kymmeneen vuoteen… Täytyy sanoa että koville otti. Kaikki viimeisimmätkin lihaspaineet katosivat tuona aikana koko kropasta ja itsensä tunsi muistuttavan lähinnä pullataikinaa sohvalla maatessaan. Yli kahden viikon kuumejakso veti myös yleisen jaksamisen melkoisen alas, tuntui ettei mitään jaksanut tehdä, hyvä kun vessaan jaksoi välillä raahautua. Ruokahalu katosi myös jonnekin matkan varrella, mikään ei maistunut. Täytyy kyllä sanoa, että todelliseksi lifesaveriksi osoittautui Supermass Nutritionin herkkujerkkuherkullinen ateriankorvikevalmiste PROMEAL, se maistui vaikka mikään muu ei uponnut : )

PROmeal

Nyt on kuitenkin astuttu taas elävien kirjoihin. Riisi ja kana maistuu taas ja eilen koitti vihdoin se odotettu päivä, jolloin vedin kauan kaipaamani treenikuteet ylle, astelin intoa uhkuen salille ja tartuin painoihin… Ja voi sitä tunnetta, ihan kuin olisi palannt kotiin piiitkältä ulkomaanmatkalta.
Kovin isoja painoja ei tarvinnut kuvitellakaan käyttävänsä, ensimmäinen treeni tauon jälkeen oli lähinnä kevyttä pumppailua ja tuntuman hakua kevyehköillä painoilla (täytyy toki myöntää että muutama sarja tuli tehtyä aika tosissaankin…) Vaikka treeni hyvältä tuntuikin, tauon ja pitkän kuumeilun vaikutuksen kyllä huomasi. Painot eivät liikkuneet lainkaan samaan malliin kuin aiemmin. En antanut sen kuitenkaan masentaa, vaan nautin siitä että pääsin tekemään edes jotain.

Vinopenkki

Ja ai että sitä ihanaa poltetta ja hiljalleen lihaksiin hiipivää pumpin tunnetta. Tuntui kuin olisin herännyt eloon pitkästä horroksesta. Tätä tunnetta olin kaivannut kaikki ne päivät maatessani pullataikinana sohvalla.
Mutta täytyy sanoa että raskasta oli. Peruskunto ei ole vielä lähelläkään entistään ja kevyeksi tarkoitetun treenin jälkeen palkkaria hörppiessä oli olo aikalailla kaikkensa antanut.

palkkari

Tästä lähdetään kuitenkin uuteen nousuun, vain taivas (tai salin katto) on rajana!

Kommentit (2)
  1. Moro! Hyvä kuulla että pöpöt on tiessään. Itsellä tuli 3 kk tauko salihommista rasitusmurtumien takia. Nyt kumminki taas alottanu ihan uudella innolla. Heräs itellä tässä yks kyssäri. Oon aika kova hyötyliikkuja ja aerobista jossain muodossa tulee tehtyä päivittäin. Jos nyt ynnää aerobiset ja hyötyliikunnat ni 2 h päivässä vähintään tulee. Onko tuo esteenä tai hidasteena lihasmassan kasvatukselle? (Olen lukenut aiheesta monia kirjoituksia, mutta niissä ollut vähän ristiriitasta tietoa)

  2. Metallisydän
    22.4.2015, 22:32

    En mä tiedä onko ne kokonaan tiessään, mutta ainakin hetkellisesti parempi 🙂
    Kyllähän fakta on, että paras edellytys lihaskasvulle on jos keho ei kuluta energiaa juuri muuhun, eli aerobinen harjoittelu pitäisi olla minimissä. Toisaalta taas aerobinen harjoittelu kasvattaa peruskuntoa ja hapenottokykyä, joka puolestaa edesauttaa esimerkiksi raskaista jalkatreeneistä selviämistä… Eli asialla on monta puolta. Parasta ehkä tehdä niin kuin itsestä parhaalta tuntuu, ei sillä hyötyliikunnalla nyt ainakaan suurta lihasta polttavaa vaikutusta ole 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *