Autoilu lapsiperheessä

Kaupallinen yhteistyö: Mekonomen Autohuolto

Autoilu lapsiperheessä on monessa mielessä erilaista kuin sinkku-autoilu. Meikäläisellä nyt ei ole edes hurjina nuoruusvuosina ollut mitään kaksipaikkaista urheiluautoa, mutta jos sellainen olisi, se kyllä vaihtuisi perheen perustamisen myötä pikavauhtia turvalliseen farmariautoon. Autoon pitää nimittäin asentaa turvakaukalo ja mukaan pitää mahtua paitsi lastenvaunut, myös melkein puoli omaisuutta vaikka lähdettäisiin ihan vaan kaupassa käymään. Yökyläreissuja varten tarvitaankin sitten jo suksiboksia tai peräkärryä… On käsittämätöntä miten paljon tavaraa niin pieni ihminen tarvitsee mukaan.

Tässä ollaan lähdössä Muumimaailman taikatalveen hiihtolomalla 🙂

Meillä ollaan siirrytty jo turvakaukalosta turvaistuimeen ja matkustaminen on muutenkin jo aavistuksen helpompaa. Silti vaunut tai rattaat kulkevat edelleen mukana melkein joka paikkaan, joten urheiluauto jää edelleen kaukaiseksi haaveeksi. Lapsiperheen autoilussa on otettava huomioon monia muitakin juttuja kuin auton korimalli. Ensinnäkin meikäläisen ajotapa on muuttunut paljon ennakoivammaksi ja turvallisemmaksi. Ohituspaikkoja katson paljon tarkemmin ja muutkin pienetkin riskit jää kyllä ottamatta, Emilian turvallisuutta en riskeeraa missään tapauksessa.
Muumimamma ja Pikku-Myy, täältä tullaan!

Tuohon turvallisuusnäkökulmaan kuuluu myös auton huoltaminen. Auton pitää olla aina kunnossa ja luotettava. Meidän arki on sen verran kiireistä, että itse ei ilmanpaineiden tarkastamista suurempia huoltotöitä ole mahdollista tehdä, eikä siihen kyllä riittäisi taidotkaan. Kun auton huollattaa säännöllisesti asiantuntevassa autohuollossa, voi turhan stressin jättää pois, silloin auto on aina kunnossa, eikä sen huoltamisesta tarvitsekaan tietää yhtään mitään.
Tähän liittyen olinkin todella iloinen saadessani mahdollisuuden päästä kokeilemaan Mekonomen-autohuoltoa. Kurvailinkin tässä jokin aika sitten Tampereen Mekonomeniin huollattamaan autoni.

Ennen huoltoa varasin ajan puhelimitse. Kyse oli perus huollosta, josta sain jo puhelimessa kustannusarvion, joka lopulta myös piti paikkansa eurolleen. Ja jos jotain yllättävää olis tullut vastaan ja kustannusarvio olisi muuttunut huollon aikana, olisi asiasta ensin kysytty minulta. Mukava juttu, ainakaan ei tulisi ikävää yllätystä autoa huollosta hakiessa.
Auto olisi ollut mahdollista jättää huoltoon ja saada vuokra-auto huollon ajaksi käyttöön, mutta itse päätin hengailla paikanpäällä huollon ajan (ihan kiva lepotauko lapsiperheen arkeen 😉 )

Huollon aluksi auto pestiin ja sitten alettiin touhuamaan konehuoneessa ja muualla auton ympärillä. Minähän en niistä hommista mitään ymmärtänyt, enkä uskaltautunut työtään tekevää asentajaa mennä häiritsemään, mutta sain kyllä erittäin ystävällistä asiakaspalvelua ja tietoa siitä, mitä autolleni milloinkin tehtiin. Samalla tarjottiin kahvia tai kaakaota, useammankin kerran.

autoilu

Mekonomen autohuolto huoltaa kaikki automerkit ja vastoin kuin yleisesti luullaan, auton takuu ei edellytä huollattamista merkkihuollossa. Voit siis huoletta käyttää autosi huollossa muuallakin ja välttyä maksamasta extraa merkkihuollosta. Mekonomenin varaosilla on myös kolmen vuoden takuu.

Kun huolto oli valmis, sain vielä perusteellisen selvityksen autoni kunnosta, kohta kohdalta. Palanut takavalo vaihdettiin vielä lopuksi ja jarrupalojen vaihtoa varten tulisi varata aika lähiaikoina. Muuten autoni oli kunnossa ja taas sai turvallisin mielin jatkaa autoilua, lapsi kyydissä tai ilman.
.
Käykääs tekin testaamassa Mekonomen autohuoltoa ja sen jälkeen jättämässä oma kokemuksenne huollosta TÄNNE niin pääsette mukaan kehittämään palvelua ja saatatte parhaassa tapauksessa voittaa ilmaisen määräaikaishuollon!

Kommentit (2)
  1. Minä se aina ihmettelen miksi äidit istuu takapenkillä lapsen kanssa. Itse en toljottanut siellä esikoisesta, en tokasta ja kolmas mukula kun tulee niin vielä vähemmän pyrin sinne istumaan. Hyvin on lapset pärjänneet siellä ilman minua, eikä musta varmaan paljon hyötyä olisi jos syöksyttäisiin metsään.

  2. On kyllä hyvä, jos kustannusarvio muuttuisi huollon aikana, niin kysytään siitä asiakkaalta. Itsekin muutama viikko sitten käytin auton perushuollossa. Nyt ainakaan vähään aikaan ei tarvitse huolloista huolehtia. https://dieselosa.fi/dieselkorjaamo/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *