Metallisydän
Metallisydän

Asiat joita en tiennyt elämästä ennen omaa lasta

Elämäni muuttui aika isolla kädellä tuossa kolmisen vuotta sitten kun Emilia syntyi. Toki elämä oli sitä ennenkin muuttunut, monestikin, mutta nyt nuo muutokset olivat suuria, järisyttäviä. Tässä kolmen vuoden aikana olenkin oppinut elämästä monia sellaisia, nykyisin ihan itsestään selviä asioita, joista en tiennyt mitään ennen omaa lasta…

Kuva: Elämyskuva Harri Virta

Aamulla ei nukuta

Tällaiselle aamu-uniselle kaverille aikaisin aamulal herääminen on ollut aina hankalaa, eikä se sen helpommaksi ole muuttunut vaikka nykyisin se on joka-aamuista. Vaikka kuinka väsyttäisi, noustava on kun lapsi sitä vaatii. Aika usein siinä aamusella lattialla leikkiessä Emilia saakin huomauttaa isille, että isi älä nuku! silmien painuessa vielä väkisin kiinni.

Vessa on yhteisöllinen paikka

Ei sitä ennen lasta tiennyt kuinka yhteisöllinen paikka vessa onkaan. Miten sitä lapsella onkin aina asiaa vessaan juuri silloin kun itse on juuri istahtanut pytylle tai miten mukavaa on kun nukke tule eisin kanssa kakalle…

Halaamalla ja antamalla suukon isin poskelle saa vaikka kuun taivaalta

Minä en anna helposti periksi, sen tietävät kaikki läheiseni. Paitsi kun pienet kädet kiertyvät kaulani ympäri ja pää painuu poskelle. Siinä isin sydän sulaa ja kaikki on mahdollista.

Isokin mies pystyy nukkumaan yllättävän pienessä tilassa

Aina välillä aamulla sängystä varovasti noustessaan sitä jää hämmästyneenä tuijottamaan sänkyä ja pohtimaan, miten on edes fyysisesti mahdollista mahtua siihen tilaan mistä on juuri noussut, saati sitten pystyä nukkumaan siinä, kantapää poskessa.

Vesilätäköitä ei kuulu kiertää, niissä kuuluu hyppiä

Miten monta vuotta elämästäni olenkaan toiminut täysin väärin vesilammikoiden suhteen kiertämällä niitä ja välttämällä astumasta niihin. Mikään ei ole hauskempaa kuin vesilätäköissä hyppiminen, pomppiminen ja loiskutteleminen!

Lapsi tarvitsee koko ajan vaatteita

Joku minulle joskus vuosia sitten kertoi, että lapsi tulee maksamaan lottovoiton verran ennen kuin täyttää 18. Meillä ei varmasti päästäisi yhdellä lottovoitolla kuin 10 ikävuoteen asti, sitä tahtia tarvitaan koko ajan uusia vaatteita. Milloin on leggarit jääneet kaikki pieneksi, milloin tarvitaan uusi ulkoiluasu. Ja niitä ulkoiluasuja tarvitaan ihan tajuttoman paljon. Milloin tarvitaan kesävaatteita, milloin talvihaalari, milloin välikausihaalari… Mikä hiton välikausi?!?
En uskalla ajatellakaan mihin tässä joudutaan kun Emilia alkaa lähestyä teini-ikää… Jos äitinsä vaatekaappiin kurkkaa niin silloin se rahanmeno vasta alkaa…

Rakkaus ja onnellisuus voi tuntua korvissa asti

Se valtava pakahduttava rakkauden tunne kun, oma lapsi välttämättä haluaa sinut aamulla leikkimään kanssaan nukeilla, voittaa mennen tullen unentarpeen ja on melkein jopa voimakkaampi kuin rakkauden tunne, joka tulee siitä kun oma lapsi ei halua olla erossa sinusta sitäkään hetkeä kun käyt vessassa.
Se riemu, joka paistaa lapsen kasvoilta vesilammikoissa hyppiessä tekee niin onnelliseksi, että pieni pyykkääminen ei tunnu miltään ja se onnellisuuden tunne, joka vyöryy ylitse yöllä pienen käden kosketellessa isin partaista poskea varmistaakseen että isi on siinä vieressä, voittaa sängyn reunalta tippumisen pelon koska tahansa.
Eikä saa unohtaa miten mahtavaa on saada ostaa lapselleen uusia ihania vaatteita, valtavan haikeuden vallatessa samalla mielen, Älä kasva niin nopeasti!

Kommentit (2)

  1. Taru/stuffabout.fitfashion.fi

    Aaws ihana postaus! Allekirjoitan jokaisen!

  2. Ariel

    Onpa jännä. Vaikka olen pian 27-vuotias nainen, ei haaveenani ole enää vuosiin ollut saada lapsia, vaikka vielä teininä uhosin vanhemmilleni saavani ensimmäisen ennen 25 ikävuotta. Tämä postaus kuitenkin jostakin syystä kolahti täysin ja toi esiin kauan sitten kadotetun kipinän lapsien hankkimiselle. Aivan ihana ja realistinen postaus siitä, mitä onnellisuus lapsen kanssa on. Kiitos tästä. <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.