Arjen luksusta – päiväunet

Sulje silmäsi ja ajattele kanssani: Sinulla on vapaapäivä, olet juuri palannut kotiin treenaamasta ja syönyt ravitsevan lounaan. Silmiä alkaa painaa ja kovan treenin jälkeinen väsymys alkaa hiipiä kehoosi. Sinulla ei ole mihinkään kiire, vaan voit käydä makaamaan, sulkea silmäsi ja ottaa päiväunet. Mikä olisikaan sen suurempaa luksusta arjen keskelle?

Itse ehdin aivan liian harvoin ottaa päiväunet. Silloin tällöin se kuitenkin on mahdollista.

Suosikki tapani ottaa päiväunet on laittaa jokin hyvä musiikki soimaan ja heittäytyä sohvalle makaamaan, sulkea silmät ja antautua musiikin vietäväksi. Pikkuhiljaa vaipuu kevyeen uneen mistä sitten herää levyn loppuessa. Näin on tullut otettua sopivan kevyet päiväunet.

20131122_103557

Joskus kun väsyttää oikein paljon, jätän musiikit pois ja menen ihan sänkyyn päiväunille. Tuolloin unesta tulee syvempää ja on syytä laittaa kello soimaan. Ei ole mukava herätä illalla ja huomata että tuli nukuttua monta tuntia ja päivä on jo ohi.

20131122_111323

Aina päikkäreiden paikalla ei ole niin väliä. Mukavan lepohetken voi ottaa vaikka keskellä lattiaa.

20131122_111735

Mutta ottaa päikkärit sitten missä tahansa, on tärkeää muistaa pitää ne lyhyinä. Muuten päiväunien virkistävä vaikutus saattaa kääntyä päälaelleen ja koko loppupäivä mennä väsyneissä merkeissä.

Nyt voit avata silmäsi ja palata päivän askareisiin.

 

Laitetaanpa tähän loppuun vielä muistutus Metallisydämen blogin lukijoille tarkoitetusta alennuskoodista: Koodilla 9WHYFD saa siis 15% alennuksen Vivobarefoot-kengistä EBN.fi-verkkokaupasta. Verkkokauppaan on lisätty paljon uusia malleja ja värejä ja kokovalikoimakin on paljon kattavampi kuin ennen 🙂 Käykääpä tsekkaamassa ja poimikaa itsellenne huiput treeni- tai ulkoilutossut ja vielä alennuksella!

product_thumb

Kommentit (2)
  1. Mä en osaa nukkua päiväunia. Vaikka kuinka paljon väsyttäisi, niin päivällä nukahtamisessa kestää tosi kauan. Jos onnistun nukahtamaan, niin herään tosi tokkuraisena ja entistä väsyneempänä, riippumatta siitä kuinka kauan/vähän aikaa nukuin.

    1. Metallisydän
      22.11.2013, 19:05

      Selvästi harjoituksen puutetta tai sitten et oo tarpeeksi väsynyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *