Ajan tuhlaaminen on tärkeä osa elämää

Olen käynyt nyt katsomassa kolme 3D-elokuvaa. Vielä en ole aivan vakuuttunut tuosta uudesta tekniikasta, saati 3D-elokuvien laadusta yleensä.
Ensimmäinen 3D-elokuvani oli Avatar, josta odotin melko lailla hienoa leffakokemusta, odotin että olisin ”päässyt elokuvaan sisään” ja että elokuva olisi tullut käsin kosketeltavan tuntuiseksi. Lopputulos oli kuitenkin kaikkea muuta. Ei päätähuimaavia erikoistehosteita, ei minkäänlaista käsinkosketeltavuutta. Ihan hyvän näköinen, mutta ei mitenkään ihmeellinen, mitä 3D:ltä odotin. Lisäksi elokuva oli mielestäni huono. Juoni oli vanha ja kulunut. Valkoinen mies tulee ja yrittää valloittaa viidakon alkuperäisväestöltä. Ainoa muutos on, että Avatarissa viidakko on animoitu, neekerit on sinisiä ja panttereilla töyhdöt.
No toiselta 3D-elokuvaltani en odottanut sitten enää paljonkaan ja se luonnollisesti olikin sitten aivan sairaan hyvä. Kyseessä oli siis Tim Burtonin ohjaama Liisa Ihmemaassa. Siinä mielestäni tuo 3D-homma toimi paremmin kuin avatarissa, mikä saattoi toki osaltaan johtua siitä, että Avatarissa istuttiin kolmannessa rivissä ja Liisassa ensimmäisessä. Edelleen alkuun 3D näytti mielestäni enimmäkseen siltä, että siinä oli sijoiteltu tavallisia kaksiulotteisia kuvia toistensa päälle, ei mitenkään kolmiulotteiselta. Mutta kun päästiin Ihmemaailmaan, kaikki muuttui (tai sitten sadun maailma vain vei pienen pojan mennessään). Nautin Liisa Ihmemaassa elokuvasta täysillä ja koko ajan hymy huulilla. Mahtava elokuva!
No nyt oltiin sitten katsomassa kolmas 3D-elokuva, Titaanien taistelu. Ei juma**uta!
Sanotaan nyt vaikka että en ihan äkkiseltään muista katsoneeni huonompaa elokuvaa elokuvateatterissa ja on niitä huonojakin tullut katsottua! En tajua miten hyvistä näyttelijöistäkin oli saatu revittyä niin huonot näyttelijäsuoritukset. Pääosassa olevalta Sam Worthingtonilta nyt en paljoa odottanutkaan, mutta Liam Neeson Zeuksena ja erityisesti Ralph Fiennes Haadeksena vetivät kyllä melkoisen rimanalituksen. Mads Mikkelsen oli sentään omassa roolissaan ihan hyvä. Ja itse elokuva, voi apua mitä kuraa. En kyllä suosittele kenellekään!

Mites muut, kuinka iskee 3D-elokuvat? Onko joku tykännyt jostain erityisesti? Entä inhonnut? Mikä kannattaa mennä katsomaan seuraavaksi vai kannattaako 3D-leffoista pysyä kaukana? Itse aion harkita tarkkaan seuraavaa 3D-elokuvaani…
Loppuun arvontatulos: Täällä kerrottiin suosikkielokuvista. Kommentoijien kesken arvottiin, ei mitään 3D-roskaa, vaan vanha kunnon Romeo+Julia ja voittajan nimimerkki on… Sampe!
Laitappa Sampe sähköpostilla osoitetietoja tulemaan jari.autere@gmail.com niin saadaan leffa uudelle omistajalleen!
Kommentit (1)
  1. OOOHHhh! Mä voitin jotain :DKivaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *