Ainainen kiire? Tehosta ajankäyttöäsi Metallisydämen vinkeillä!

Kaupallinen yhteistyö: Oral-B
Nykypäivänä kaikilla on aina kiire, minulla ainakin. Tuntuu, että tekemistä riittäisi enemmän kuin tunteja vuorokaudessa ja helposti tulee tingittyä joistakin asioista, sellaisistakin joista ei pitäisi tinkiä, jopa omasta hyvinvoinnista.
Kun aikataulu on tiukka ja kiire painaa päälle, jää yöuni helposti liian lyhyeksi, siitä kun on helppo, ja joskus jopa ihan pakko nipistää. Myös päivän lepohetket jäävät helposti väliin ja sama koskee ruokailemista. Treeniaddiktina ja suhteellisen tarkasti syövänä fitness-bloggarinakin jää silloin tällöin ruokailuja väliin tai niitä tulee korvattua ei-niin-hyvillä vaihtoehdoilla kun kiire painaa päälle.

20151129_182730

Tässä tuleekin Metallisydämen vinkit ajankäytön tehostamiseen:

  1. Suunnittele etukäteen. Mieti etukäteen mitä kaikkea pitää ehtiä tekemään, suunnittele aikataulu ja sovita menosi sen mukaan.
  2. Improvisoi. Kun huomaat, ettei aikataulu pidä, älä panikoi, vaan heittäydy hetken vietäväksi. Kiire se on muillakin ja ihmiset kyllä ymmärtää että aina ei ehdi joka paikkaan. Ja jos ei ymmärrä, se on heidän ongelmansa, ei sinun.
  3. Priorisoi. Kun huomaat, ettei aika riitä kaikkeen, mieti mikä on oikeasti tärkeää, tee se kunnolla ja dumppaa kaikki muu. Monesti kun oikein pysähtyy miettimään sitä, mikä on oikeasti tärkeää, huomaa että aika monta juttua joita on pitänyt tärkeinä onkin loppujenlopuksi ihan tyhjänpäiväistä.

Kaverukset

Listaa voisi toki jatkaa, mutta pysähdytäänpä kohtaan kolme, sillä se on merkityksellisin. Useimmiten sen kiireen luomme me itse. Keräämme arkeemme monenlaista ihan turhaa kiirettä ja stressiä ja unohdamme antaa aikaa itsellemme ja läheisillemme. Väitän, että Pikkukakkosen katsominen oman lapsen kanssa on tilanteesta riippumatta aivan yhtä tärkeää kuin tärkein työpalaveri, oma aika lenkkipolulla tai kuntosalilla ei ole hukkaan heitettyä toisin kuin flunssakuumeessa sohvalla makaaminen. Kunnon yöuni tehostaa varmasti seuraavan päivän toimia ja auttaa jaksamaan paljon paremmin. Mieti siis todella tarkkaan mikä on tärkeää ja panosta siihen.

20151107_190712

Moni varmasti huomasi tekstin alussa viitteen siihen, että tekstissä on kyse kaupallisesta yhteistyöstä Oral-B:n kanssa. Nyt päästäänkin tuohon yhteistyöhön. Sain nimittäin Oral-B:ltä jokin aika sitten huippuhienon erilaisilla erikoisharjaspäillä, kuudella erilaisella pesuohjelmalla ja älypuhelinsovelluksella varustetun sähköhammasharjan, jota olen nyt kuukauden verran käyttänyt aamuin illoin. Kaikista noista hienouksista tärkeimmäksi olen kokenut niinkin yksinkertaisen asian kuin ajastimen, joka näyttää minulle kuinka kauan hampaita pitää harjata, osio kerrallaan.

DSC01537

Tuo kaksi minuuttia on osoittautunut erittäin tärkeäksi ajaksi. Se on minulle aika pysähtyä ja rauhoittua, aika minulle itselleni ja omalle hyvinvoinnilleni. Paitsi että tuon kahden minuutin jälkeen hampaani loistavat puhtauttaan, olen myös aamuisin latautunut päivän askareihin ja illalla rentoutunut ja valmis nukkumaan. Se on aika minulle itselleni ja siitä en suostu tinkimään. Ja jos joskus tinkimään joudunkin, älypuhelinsovellukseni kyllä muistuttaa minua siitä… 😉

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *