Mielekästä ennen myrskyä

Maria(is)StrongBlog

 

Maria (is) Strong Blogi

Maria (is) Strong Blogi

 

Maria (is) Strong blogi

Maria (is) Strong Blogi

Maria (is) Strong blogi

Saas nähdä, onko tässä ollut nyt minun kesäni: Kauniista ilmoita nauttiminen, kivan tekeminen ja hyvin jaksaminen. Toisaalta olen ottanut saksalaisen ruokaketjun ohjeesta vaariin ja elänyt sitä, niin kuin viimeistä kesäpäivää. Ensi viikon keskiviikkona nimittäin alkaa uusi MS-tautia jarrutteleva lääkitys. Harva lääkitys tulee ilman sivuoireita.

Vuoden aikana olen kokeillut jo kahta lääkitystä: Copaxonea ja Tysabria. Ensimmäinen lopetettiin taudin aktiivisuuden vuoksi ja jälkimmäinen jouduttiin lopettamaan, koska maksani ei kestänyt sitä. Nyt kokeillaan Gilenya- nimistä lääkettä. Kovasti tietenkin toivon, että tämä lääke olisi juuri se, mikä on tarpeeksi tehokas pitämään tautia kurissa, mutta elimistoni sietäisi sen.

Miksi oikeaa lääkettä ei löydy?

En arvannutkaan, kuinka haastavaa oikean MS-lääkkeen löytäminen on. Ensimmäisen lääkkeenkin valinta oli aika lailla minun. Mitä haluaisin kokeilla ensin? Olen kuullut huhuja, että jossain jotkut lekurit osaavat suositella jotain tiettyä lääkettä sen mukaan, miltä tauti näyttää. MS-taudin syntytekijät ovat edelleen arvailujen varassa ja parannusta ei ole löydetty. Siksi ei ole toisaalta ihme, että mikä lääke sopii/tehoaa kullekkin on sekin hakemista.

Saattaisit pitää näistä postauksista: MS-lääkkeen valinta ja Uuden hoidon aloitus

Sydämeni, älä petä minua

Ensi viikolla alkaa uuden lääkkeen kokeilu. Ensimmäinen lääkitykseni oli pistoshoito, toinen suonensisäinen infuusio ja nyt vuorossa on tablettihoito. Ensimmäinen tabletti otetaan sairaalassa ja siellä ollaan seurannassa vähintään 6 tuntia haittavaikutusten varalta. Lääke nimittäin aiheuttaa sydämensykkeen hidastumista.

Mitä käyttökokemuksia olen lääkkeestä kuullut, niin sydämensykkeen hidastuminen ymmärrettävästi ei tunnu kovin mukavalta ja saattaa jatkua tovin, ennen kuin elimistö tottuu lääkkeeseen. Huimaus ja uupumus taitaa olla odotettavissa – onneksi niihin on jo hieman tottunut, koska molempia on ollut minulla MS-taudin oireena. Täytyy sanoa, että ehkä ne taudin aiheuttamat oireet riittäisivät. Nyt päälle tulee lääkityksen sivuoireet *huoh*.

Pelko on pahasta

Toisaalta…täällä blogissa hoen koko ajan sitä hetkessä elämistä. Täytyy itsellekin hokea sitä antaumuksella nyt keskiviikkoon johtavat päivät. Pahintakaan ei kannata odottaa, koska usein se pahin mahdollinen ei kuitenkaan tapahdu. Mitä sen sijaan tapahtuu on pelossa eläminen ja se, jos mikä uuvuttaa.

Blogissa on mahtava arvonta vielä huomiseen saakka. Lisätiedot arvonnasta TÄSSÄ postauksessa.

sairaudet ms-tauti
Kommentit (2)
 1. Jonna - Ruuhkavuosipsykoosi
  19.6.2018, 19:25

  Valtavasti tsemppiä! ❤️

  1. mariaisstrong
   20.6.2018, 09:45

   Kiitos 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *