Jos tykkään itsestäni voinko sanoa sen ääneen?

Jos ihminen kertoo olevansa tyytyväinen itseensä ylipainoisena, hänen puheitaan kehutaan. Se on kaikkien mielestä mahtavaa, että myös ylipainoisella ihmisellä on itsevarmuutta sanoa noin, ja niinhän sen pitää oikeasti mennäkin. Jokaisella on oikeus puhua itsestään kuten haluaa. Jos normaalipainoinen sanoo saman asian, eli että on tyytyväinen itseensä normaalipainoisena, se tulkitaan ylimielisyytenä ja se on muita, etenkin ylipainoisia kohtaan alentavaa käyttäytymistä.

Kirjoitin tämän tekstin ja sain yllättävän paljon negatiivista kommentointia, aiheesta jossa ei pitäisi olla mitään sellaista mistä joku toinen pahoittaisi mielensä. Sain kommentteja joissa tekstin aiheesta poiketaan jopa niin paljon, että kommenteissa vertaillaan normaalipainoa ja sairauksia, en ymmärrä.

Miksi näin?

Miksi normaalipainoinen ei saa olla iloinen itsestään ja siitä, että pystyy sujuvaan elämänhallintaan. Ei kai se tee hänestä ylimielistä ja onko se joltain muulta pois? Minä tiedostan sen, että kaikilla ihmisillä elämänhallinta ei onnistu noin vain mutta se, että minä iloitsen omista onnistumisistani ei tee kenestäkään sen huonompaa, ei ainakaan pitäisi tehdä. Minä olen vain iloinen omasta hyvästä olostani. Jos en pystyisi siihen, tuskin jaksaisin noudattaakaan terveellisiä elämäntapoja, koska mitä väliä sillä sitten enää olisi. Ihan sama olenko ylipainoinen vai normaalipainossa, tyytyväisyys itseeni olisi silti nolla.

Se ei ole ylpeilyä tai ylimielisyyttä jos sanoo ääneen, että hyvä minä! Jos olet sitä mieltä itsestäsi, saat sanoa sen. Blogaajan ei tarvitse jokaisessa lauseessa huomioida muita, minä kirjoitan itsestäni, en sinusta. Meillä kaikilla on erilaiset elämät.

”Nyt kun olen seurannut tuota psoriasista sairastavien sivua, olen kyllä todella ylpeä normaalista ihostani. Hyvä minä!” tai ”Nyt kun olen seurannut tuota näkövammaisten sivustoa, olen hiton ylpeä näkökyvystäni. Voin valita, minne menen koska vain. Hyvä minä!” Anonyymi kommentoija

Miksi sanomani asiat halutaan kääntää täysin päälaelleen sekä irroittaa asiat pääaiheesta? Miksi itsensä kehuminen ja tsemppaaminen halutaan kääntää päinvastaiseksi, muita alentavaksi jopa haukkuvaksi puheeksi?

En missään vaiheessa ole väittänyt terveellisten elämäntapojen olevan helppoja valintoja itselleni. Samalla tavalla joudun joskus tekemään vasten omia mielihalujani. Joskus karkinnälkä on todella kova ja hammasta purren pysyn erossa karkeista, joskus taas epäonnistun.

Toki, jos vääntämällä haluaa vääntää, saa kirjoitussävyni varmasti jonkun mielessä loukkaavan sävyn, helpostikin. Kun kirjoittaa tekstiä, on ainakin itselleni mahdotonta kirjoittaa niin laaja-alaisesti ja kaikki huomioiden mielipiteitäni ja ajatuksiani, etteikö teistä joku loukkaantuisi jos niin haluaa tehdä.

Omassa mielessäni kirjoitan tekstiä vilpittömästi elämää rakastaen. Teistä jotkut lukee tekstin syyttävällä sävyllä maustettuna. Varmasti osa teistä kuvittelee minulle jonkin äänensävyn kun tekstiä mielessänne luette.

”Oon tosi ylpeä itsestäni, koska terveelliset ja minun mielestäni normaalit elämäntavat eivät ole kovinkaan monelle ihmiselle itsestäänselvyys. Minulle ne ovat.” Suora lainaus minun kynästäni.

Tuota ei ole kirjoitettu ylpeään äänensävyyn. Sanon sen lempeästi hyvänä asiana itseäni kohtaan. Tuon lauseessa esille myös ymmärryksen muita kohtaan. Ymmärrän etteivät asiat ole monelle samalla tavalla itsestäänselvyys. Minulle ne kuitenkin ovat, eli teen kaikkeni jotta elämäni pysyy ruodussa.

Tiedän myös sen, että vihaajat vihaa. Se on tullut kommenttien sivulauseissa esille. Jos ärsyttää ja kiukuttaa, voit olla lukematta blogiani. Niin yksinkertaista se on. Itse kuvittelisin, että olisi todella raskasta lukea ja pahoittaa jatkuvasti oma mieli toisen kirjoituksista. Lopettaisin mielummin lukemisen, jos en pysty samaistumaan kirjoittajan ajatuksiin.

Onneksi vihaajia on vain marginaali teistä kaikista lukijoista. Kuitenkin negatiivista kommenttia tuntuu olevan helpompi jättää ja se jää päällimmäiseksi mieleen kun kommenttiboksia lukee. Harmi.

Kommentit (26)
 1. Moikka Noora 🙂 Juu tuo asiayhteysistä irrottaminen ja väkisinkin väärin ymmärtäminen näkyy olevan jokaisen bloggaajan riesa. Koskaan ei saisi olla ylpeä ja kehua itseään. Aina pitäis olla masentavaa kerrottavaa. Suomalainen mentaliteetti esittäytyy parhaimmillaan… Toi on ihan totta, että lihava voi sanoa että on ylpeä ulkomuodostaan, mutta hoikka ei… Kaikkea hyvää ja pidä itsesi iloisena ja tyytyväisenä itseesi 🙂 Olet mielestäni ”wow” 🙂

  1. Moi Johanna! 🙂

   Jep. Jotkut oikein hakemalla hakee. Onneksi en ole mieleni pahoittaja mutta tyhmää on, että positiivisesti kirjoitettuun tekstiin jää negatiivinen fiilis.

   Kuin myös Johanna! Ihanaa kevään odotusta! 🙂 🙂

 2. Mun mielestä mikä sen ihmisen ulosanti on, kertoo myös sen omasta olostaan itseään kohtaan.
  Miks se ois multa pois, että sä oot ylpeä itsestäs. Miks tuhlaisin energiaa yrittämällä polkea sun fiilistä alemmas, kun voisin taas olla aidosti onnellinen sun puolesta ja mäpäs oonkin! Koska siitä tulee sata kertaa parempi fiilis niin sulle, kuin mullekin ja oon mieluummin siinä kierteessä.

  1. No näin mäkin tän jotenkin näen. Jos lukee tota mun hehkutustekstiäni ja siitä saa kiukun päälle, voisin kuvitella, voin toki olla väärässäkin, mutta voisin kuvitella, ettei henkilöllä itsellään ole hyvä olla itsensä kanssa.

   Mä itse ainakin olen iloinen aina jos yksilö voi olla tyytyväinen itseensä ja voi hyvin! Sehän on parasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *