Mansikkapilvi
Mansikkapilvi

MISSÄ MR. PLUS SIZE?

Mun mies esitti tuossa joku aika sitten hyvän kysymyksen; Missä Mr. Plus Size kilpailu on? Jos naisillekin on oma plus size kilpailunsa, niin miksei miehillekin ole? Tätä pohdittua tuli mieleen muutama muukin tilanne, missä miehet ovat normaalisti vaatteet päällä ja naiset kekkuloivat bikineissä. Nimittäin Temptation Islands sinkkujen esittelykuvat. Miehet ovat pääsääntöisesti kaikki shortsit ja tee-paita päällä, kun taas naiset makoilee puhallettavien lelujen päällä uima-altaassa tai venyttelevät spagaatissa uima-altaan reunalla, tietenkin bikineissä.

Niin, miksi ylipainoisille naisille on oma kauneuskilpailunsa, mutta miehille ei ole. Onhan miehille kuitenkin olemassa Mr. Finland kilpailu, joten eiköhän Mr. Plus Size Finland kilpailuun löytyisi myös osallistujia. Miksi naiset esitellään aina vähissä vaatteissa, mutta miehet saa pitää paidan päällä?

Onko ylipainoinen kaunis?

Onko ylipainoinen Suomalainen mies kaunis? Tai onko ylipainoisen miehen röllykkä maha komeaa katseltavaa? Sellaista, että siitä viitsisi kisailla, että kuka niistä ylipainoisista on komein? Onko ylipaino muutenkaan kaunista? Kuten olen puhunut, niin terveellistä se ei ainakaan ole, mutta onko se kaunista?

Katselin noita Miss Plus Size naisia ja pakko sanoa, että onhan heistä moni tosi kaunis, silti mielessä on käynyt, että olisivatko he vielä kauniimpia normaalipainoisina? Ja kun kerta kisa on samantyylinen kuin normaalit missikilpailut, niin miksi heidän painoja ei ilmoiteta missään? Miksi normaalipainoisten painot julkaistaan, mutta plus size kisassa niitä ei julkaista?

Näkisin nimittäin myös niin, että nämä kilpailijat ovat kaikki erittäin itsevarman oloisia. Kertoohan sen jo se, että he ovat hakeutuneet tällaiseen kilpailuun arvioitavaksi. Monet naiset saisivat heistä esimerkkiä kun näkisivät heidän painonsa. Moni Suomalainen nainen on varmasti saman mittainen ja painoinen kuin nämä kilpailun finalistit. Ehkä he saisivat ripauksen itsevarmuutta tätä kautta, kun näkisivät, että tuonkin painoinen nainen on noin kaunis, itsevarma ja sinut itsensä kanssa, miksen minäkin olisi.

Siltikin ihmettelen sitä, että miksi naisten kauneutta arvostellaan, jopa niin paljon, että eri kokoisille ihmisille tarvitaan omat kilpailunsa. Miksei miehillä ole samanlaista tarvetta mahdollisuutta päästä kilpailemaan siitä kuka on komein, vaikka sitten olisikin ylipainoinen?

Niin, miksi tällainen kilpailu on vain naisille?

Kuvat: Unsplash.com

Kommentit (9)

 1. sara

  Niin, miksi life style blogeja kirjoittaa enimmäkseen naiset ja jotka usein kuvittaa postaukset kuvilla omista kasvoista ja vartalosta? 🙂 Ja miksi naisille on jos jonkinmoista kauneuskisaa näiden isompien lisäksi kun miehiä näyttää kiinnostavan korkeintaan lihaksiin liittyvät kauneuskisat? Ehkä naiset siis osallistuvat tällaisiin kisoihin enemmän.
  Tuo ajatuksesi miten kaunis lihava nainen voisi olla vielä kauniimpi, jos olisi laihempi, on minusta tökerö ja aika loukkaava, koska suomeksi se tarkoittaa sitä, että joku olisi sinusta kauniimpi kunhan olisi toisenlainen. Miksi kaikkien ihmisten pitäisi ylipäätään miellyttää jokaisen muun silmää (joka jo sinällään on mahdotonta, koska ihmiset tykkäävät eri asioista)? En ole ikinä ymmärtänyt tätä. Minullekin on joskus sanottu, että olisin kauniimpi, jos olisin sillä hetkellä meikannut eri tavalla, minulla ei olisi ollut sillä hetkellä silmälaseja, rintani olisivat toisen kokoiset jne. ja minä vain ihmettelin, että mitä minä teen tällä tiedolla? Minulle riittää, että oma mies tykkää katsella ja että oma peilikuva miellyttää.
  Ja se kun ihmettelet, ettei painoa kerrota. Miksi pitäisi kertoa, eihän se loppujen lopuksi kerro juuri mitään, koska kehonkoostumus vaihtelee jne. Ehkä keskimääräinen vaatekoko voisi olla parempi tieto, jos nyt välttämättä pitää tietää minkä kokoinen joku on.

  Olen aina ollut hoikka ja liikun paljon myös terveyssyistä vaikka ennen kaikkea siksi että liikunnasta tulee hyvä henkinen ja fyysinen olo, joten tuskin tulen koskaan lihomaan merkittävästi, jos se on minusta kiinni. Lisäksi olen aina inhonnut tällaista ulkonäkökeskeistä lihavuuden tai laihuuden arvostelua.

  1. mansikkapilvi

   En suoraan sano, että kukaan heistä olisi laihempana kauniimpi. Pyörittelen vain ajatusta mielessä. Lisäksi korostan näiden naisten itsevarmuutta ja sitä, miten esimerkiksi heidän paino pitäisi tuoda julki, aivan kuten hoikempien missienkin tuodaan, että kaikenpainoiset naiset ymmärtäisivät, että oikeastaan painolla ei ole merkitystä kauneuteen. Jokainen toki tykkää siitä mistä tykkää, tähän ek vaikuta paino suoraan vaan jokaisen henkilökohtaiset mieltymykset.

  2. Eveliina

   En oikein ymmärrä tuota näkemystäsi, että ”onhan heistä moni tosi kaunis, silti mielessä on käynyt, että olisivatko he vielä kauniimpia normaalipainoisina”. Ajatus on suorastaan puistattava ja tökerö. Ikään kuin suoraan ehdottaisit, että nämä ja nämä asiat pitäisi muuttua, jotta ihminen olisi kaunis.

   1. mansikkapilvi

    Niin, pyörittelen ajatusta vain mielessäni, ottamatta kantaa kuitenkaan siihen onko asia näin. 🙂

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *