Vinkkejä Cooperin testiin kaivataan!

Ensimmäinen viikko kisoista takana päin, vaikka tuntuu, että olis jo paljon pidempi aika. Lauantaipäivä meni Instagramia päivittäessä ja Body-lehden nettisivuja selaillen. Olin niin täpinöissäni nyt viikonloppuna tampereella olleiden karsijoiden puolesta! Olisihan se ollut hienoa käydä itsekin siellä lavalla vielä pyörähtämässä, mutta säästellääs tää into sinne keväälle.  Viime yönä näin unta, että kyselin viimeistelyohjeita valmentajalta kun olin olevinaan itsekin menossa lavalle 😀 Unessa sitten tajusin, että hei keväällä vasta, ei vielä!

Sunnuntain herkkuaaminen, ja niin! Ei sokeria!
Sunnuntain herkkuaamiaisen jälkkäri, ja niin! Ei sokeria!

21.9On niin hienoa, kun nyt tietää mitä se kisatouhu on. Tietää mitä odottaa ja se helpottaa jo ihan hirveästi ajatustyötä kisoista. Ja se vasta mahtavaa onkin kun nyt sen tietää, että se kilpailu on se mun juttu, mun oma juttu josta tulen nauttimaan keväällä vielä niin paljon enemmän. Jyväskylä hurahti niin nopeasti ohi, että oon tajunnu nauttia vasta nyt jälkikäteen vaan niistä muistoista. Kevään kisoihin ei loppujen lopuksi ole kuitenkaan niin pitkä aika, joten uusia muistoja pääsee luomaan suhteellisen nopeasti, onneksi.

21.9fJa motivaatio oman itsensä kehittämiseen on kyllä edelleenkin korkeammalla kuin koskaan. Joka ikinen salilla tehty toisto ja hikikarpalo ja polte lihaksessa vie mua lähemmäksi sitä mitä haluan olla.  Ja tietysti se mitä suustani alas laitan.

Parsakaalia ja kannoo! Eikä ees kyllästytä. Enkä ees valehtele!
Parsakaalia ja kannoo! Eikä ees kyllästytä. Enkä ees valehtele!

Mut tällä hetkellä on palautuminen kropassa vielä menossa edellisen dietin jäljiltä. Unentarve tuntuu olevan kyltymätön ja nukkumiselle sainkin siunauksen. Kerta nyt oon vielä lomalla, niin eiku vaan unta kaaliin aina kun vähänkään sille tuntuu. Ja se vain passaa. Ite jo kerkesin siitä turhautua kun nyt pitäis olevinaan tehä kaikkea kun onhan LOMA, mutta kyllä se kroppa vaan lepoa tarvii ja sitä sille on annettava, etenkin kun nyt siihen on hyvä mahdollisuus.

Kotimaisia omppuja ja peruspuurosetti :)
Kotimaisia omppuja ja peruspuurosetti 🙂

Huomenna nousee taas vähän kalorit ja onpa lupa ensi viikolla jopa yhteen cheatmealiin jonku treenin jälkeenkin. Mitähän sitä….. 😉

Tälle viikolle on tullut jonkun verran treenailtuakin. Maanantain sitäsuntätä vetkuttelu, sitten kolme circuit-treeniä jotka sisälsi kahdeksan liikettä ja 3-4 kiekkaa. Takareidet ainakin sain kipeiksi ja hien irtoamaan. Treenien alkuun otin aina alkulämmöt ylämäkikävelyllä 30minuutin ajan. Tänään sitten oli ulkotreenit. Valkku veti meille HICT-treeniä (high intensity circuit training) 10 eri liikkeellä, vähän viivajuoksua ja portaita päälle jonkin verran ja monella eri tyylillä. Ja perse kiittää.

Ulkotreeneissä oli muitakin mukana, hyvin sä Riitta vedit!
Ulkotreeneissä oli muitakin mukana, hyvin sä Riitta vedit!

Yhden aika ison konkreettisen muutoksen kunnossa oon kyllä huomannut dietin aikana tapahtuneen. Hapenottokyky. Se on parantunut ihan järkyttävän paljon. Hengästymiseen vaaditaan hitosti enemmän duunia ja sitten kun hengästyn, niin palaudun siitä tosi nopeasti ja syke laskee normaalille tasolle.

Hitokseen hyvä treeni ja parhain mieli! Endorfiinit, I love you!
Hitokseen hyvä treeni ja parhain mieli! Endorfiinit, I love you!

Tästä päästäänkin niinkin jännään aiheeseen kuinn cooperin testi. Keskiviikkona olis täällä joensuussa mahdollista käydä testauttaa, että minkälaisen matkan sitä jaksaa juosta 12 minuutin aikana. Kiinnostaisi kyllä lähteä kokeilemaan. Juoksemista en kyllä oo harrastanut juuri yhtään. Ikinä. Mitä nyt salilla välillä vetänyt HIIT-treenejä mut siinäpä se. Yleisurheiluaikoina minä keskityin pikamatkoihin ja juu, kilpailin kyllä maastojuoksukisoissakin mutta tulin yleensä kävellen maaliin (istuttuani ensin n. 100m päässä maalista kannon nokassa manaten koko p*n lajin alimpaan maan rakoon). Pikajuoksija mikä pikajuoksija. Mutta kyllä mä taidan käydä koklaa. Sittenhän sen näkee, että jaksaako juosta yhtään. Urkkahallilla ei vaan taida olla kantoja missä istua ja levätä. 😀

Onko teillä siellä vinkkejä, että miten lähdetään hakemaan hyvää suoritusta Cooperin testistä ilman monen viikon juoksutreenejä? 😀

Kyllä se taitaa olla vaan syksy jo tullut.
Kyllä se taitaa olla vaan syksy jo tullut.
Kommentit (9)
 1. Haha, mulla nyt ei oikeastaan ole kunnollisia vinkkejä cooperiin, kävin kylläkin itse juoksemassa sen vähän aika sitten. Lähdin taktiikalla; valmiiksi tönköt jalat, täysin kylmiltään ja juokse-kuin-tuli-persuksen-alla-ja-yritä-saada-vedettyä-henkeä-edes-kerran-kierroksen-aikana. 😀 Mutta siis niin. Itselläni ainakin se, mikä muodostui ongelmaksi oli keuhkot – ne meinasi räjähtää. Jalat olisivat jaksaneet vaikka kuinka. Jäin noin sata metriä rajasta 2700m eli naisten erinomaisesta. Ketuttaa vieläkin, mutta en uskalla mennä kokeilemaan uudestaan. 😀

  1. Hahhaa 😀 Toi taktiikka kuulostaa just siltä minkä mä oisin valinnut 😀

   Hitto mutta oot juossut hyvän matkan, kyllähän tollasella tuloksella luulis uskaltavan kokeilla cooperia toistekin! Et kuitenkaan kuollut, vaan selviydyit siitä, loppujen lopuksi! 😉 Upeeta!

 2. Ensinnäkin kannattaa pitää huolta että cooperia varten on edellisinä päivinä tullut syötyä vähän enemmän hiilihydraattia niin että on polttoainetta koneessa! (varsinkin jos oot ollut dietillä niin voi glykogeeni varastot olla aika tyhjillä). Kannattaa tehdä vaikka 15min lämmittelyä. Kevyttä juoksua ja sitten viimeiset pari minuuttia sellaista vauhtia kun toivoisit juoksevasi testissä. Cooperin aikana ajattelet vaan miten naurettavan lyhyt aika 12min on loppujen lopuksi! Pystyt kyllä siihen ja Se on ohi ennenkuin huomaatkaan:) Tsemppiä!

  http://www.karhusportscience.com

  1. Mie luulen, että cooperin aikana tuun miettimään, että miten pitkä aika 12 minuuttia voi ollakaan 😀

   Mulla on paha ongelma aina juostessa se, että alkaa aina pistämään sinne sun tänne, yleensä ensiksi kylkeen, sen jälkeen hartiaan. Vaikka kuinka yritän keskittyä hengittämään tasaista tahtia.

   Mutta joo, lämmitellä kyllä pitää. Sen huomaa jalkatreeneissä salillakin aina, että mitä paremmat lämmittelyt on alla, sen paremmin jalkatreeni kulkee. 🙂

   Kiitti vinkeistä!

   1. Jos pistää, niin juostessa vaan hengittää mahdollisimman syvään. Hartioihin alkaa pistämään sen takia, kun jännität niitä huomaamattas ylöspäin. Kantsii välillä kokeilla laskee olkapäät alas eikä pitää niitä korvis 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *