Vahvempi minä!

Elämässä tulee aika ajoin eteen asioita jotka voivat romuttaa meitä ja meidän sisintä. Tulee eroja, välirikkoja, riitoja ja joskus muita vastoinkäymisiä. Jotkut näyttävät selviävän näistä ehkä helpommalla kuin toiset, mutta onko asia kuitenkaan niin ja jos on, niin mistä se johtuu?

ilo1Henkisesti vahva minä. Sitä ei treenatakkaan salilla painojen parissa, eikä rappustreeneissä hikisenä juosten. Mutta miten henkistä kanttia sitten harjoitetaan? Käymällä elämässä läpi vastoinkäymisiä ja hankaluuksia kerta toisensa jälkeen? Vai eläen ja huomaten, että asiat selviää aina ja vaikka kuinka pahalle tuntuu sillä hetkellä niin sitten huomaa, että kuitenkin jää henkiin?

ilo

Minun mielestä jokainen on itse vastuussa omasta elämästään ja omasta hyvin voinnistaan täällä. Jos elämässä haluaa jotain, ei sitä sinulle kukaan hopeatarjottimella tuo. Sinun itsesi on tehtävä töitä sen eteen. Et voi nojata täysin ympärilläsi oleviin ihmisiin ja olettaa, että heidän kauttaan saisit haluamasi. Jokainen pystyy, jos vain haluaa.

Itsesääli. Ehkä kauheinta ikinä. No minä kun nyt vaan oon tämmönen, ja ei mulla oo kettään eikä kettään oikeastaan kiinnostakaan. Yksin kai täällä on pärjättävä, kaikilla muilla on joku muu. Kyllähän minä jos…. Tarviiko sanoa enempää?

Oma asenne. Jos kukkaro häviää, aikataulut pettää tai joskus auto hajoaa. Ei kannata lähteä miettimään asioita siltä kannalta, että miks mulle käy aina näin. Usko pois, muillekin käy niin. Totea asia, ok kukkaro on hävinnyt ja kortit ja rahat samointein. Älä jää rypemään surkeuteen. Keskity siihen, että asia tulee korjaantumaan tietyn ajan päästä ja elämä jatkuu. Kukkaro ei löydy takaisin eikä aikataulut korjaannu ärsyyntymällä. Ainoastaan se negatiivinen asenne pahentaa sitä tilannetta ja sun omaa mielialaa. Näitä sattuu ja joskus useampia asioita päällekkäin! Minkäs teet?

ilo2Pidä puolesi. Mun mielestä oman mielipiteen saa sanoa ääneen vaikka se eroaisikin massan mielipiteestä. Jokainen on jotain mieltä asiasta, eikä kaikkien todellakaan tarvitse ajatella asioista samalla tavalla. Ei se silti tarkoita sitä, että jos et ajattele jonkun kanssa samalla tavalla, niin tämä ihminen ei pitäisi sinusta. Te vain ajattelette jostain asiasta eri tavalla ja se on ok.

Entisessä eläminen ja katkeroituminen. Mitä ajan hukkaa. Mitä hyödyttää elää menneessä? Menneessä on jokaisella meistä tapahtunut paljon asioita. Päästä niistä irti ja jatka elämää. Joskus sulle on voinut joku tehdä paskamaisesti,  no se ei oo kivaa tietenkään mutta ei sekään oo kivaa, että se vaikuttaa sun elämään edelleen monien vuosien jälkeenkin. Se happamoittaa sua ja hankaloittaa uusien asioiden ja ihmisten kohtaamista.

ilo4Harmittaako sua toisen ihmisen parempi palkka, tai se että se reissaa tai shoppailee enemmän? Älä harmittele. Se ihminen on varmasti tehnyt asioita sen eteen, että saa matkustella tai tienaa tietyn summan, jotkut jopa sua enemmän. Lähde säkin harmittelun ja vertailun sijasta ennemmin tavoittelemaan omia unelmia ja haaveita ja ole onnellinen muiden onnesta! Pystytkö siihen?

Oma-aika, Ihan vaan sun itsesi kanssa. Ei kavereita eikä ihmismassoja, pystytkö olemaan päivän, ehkä useamman vain ja ainoastaan itsesi kanssa vai lähdetkö hakeutumaan herkästi muiden seuraan jäädessäsi yksin? Itse ainakin rakastan omaa-aikaa itseni kanssa. Kaipaan oikein välillä olla yksin. Mun mielestä jokaisen pitäis olla välillä yksin ja vähän vaikka miettiä sitä omaa elämää ja sitä, että onko se sitä mitä sen haluaa olevan. Onko itse sellainen ihminen millainen haluaa olla. Tai sitten vaan maata sohvalla miettimättä mitään sen kummempaa tai syvällisempää. Kokeilkaapa. Tiedän paljon ihmisiä jotka ei pysty olemaan yksin, ootko sä yksi niistä?

Asioita tapahtuu elämässä paljon. Niistä kannattaa ottaa talteen ne tärkeät murut. Useimmista asioista oppii jotain, jos vaan osaat ajattella asian niin. Jotkut asiat oppii kantapään kautta. Joskus opit tuntemaan itsesi kantapään kautta. Mutta kaikistä näistä asioista voit kerätä itsellesi voimaa, sitä henkistä vahvuutta. Tiedät että Sä pärjäät ja selviät!

Ihanaa alkavaa viikkoa! Ole vahva Sinä!

ilo3

Kommentit (2)
  1. Kiitos.
    Oikeesti, tää kirjotus oli ihanaa luettavaa. Itselläni tuli ero eile. Ja tää postaus kolahti niin hyvin.
    Ihana sinä !

    1. <3 Voimia! Oli ero sitten susta tai kumppanistasi lähtöisin niin paskalle se tuntuu, sille ei voi mitään. Anna aikaa itselle ja huomaat, että säilyt hengissä vaikka nyt tuntuisikin pahalle.

      Kun alkaa mennä paremmin, niin tulee vielä silti niitä paskoja päiviäkin. Mutta sä eheydyt kyllä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *