Se on tuo sana läski, joka saa niskavillat pystyyn!

Provosoiva sana läski mutta sitähän se ihra on: läskiä.

 

Kirjoittelen blogissani paljon mun omia mielipiteitä asioista. Yksi asia jonka olen päättänyt on se, että koskaan en tule lihomaan. Lihomaan siis niin, että minua voisi sanoa ylipainoiseksi. Elämässä tulee kuitenkin asioita vastaan, joskus voi sairastua ja lihominen tapahtuu sitä kautta, tai joku lääkehoito, kiloille vaan et voi mitään, niitä kertyy. On olemassa monia syitä painon nousuun, joihin ei voi itse vaikuttaa ja se on jokaisen vaan hyväksyttävä ja elettävä sitten niiden kanssa.

Kuitenkin ne kilot joihin voin itse vaikuttaa, niin niiden suhteen minä tiedän, ettei minusta koskaan tule ylipainoista eli läskiä. Minua ei kiinnosta tippaakaan se miltä muut näyttää tai kiinnostaako ihmisiä mun ympärillä se edes, että miltä he itse näyttävät. Aivan sama minulle. Jokainen saa tasan olla sitä mitä on. Lihavuus ei myöskään vie kenenkään ammattitaitoa ja osaamista pois, kuten edellisessä tekstissäni jo mainitsin. Lihava tai laiha, jos sinä olet pätevä jossain asiassa, niin sinä olet sitä varmasti minkä painoisena tahansa.

Jos kirjoittaa tekstin, jossa mainitaan sana läski, niin voin olla varma, että monet ihmiset takertuu tuohon yhteen sanaan ja tavallaan unohtaa koko muun tekstin ja sitten tulee täyslaidallinen kuraa niskaan. Saa toki tullakin, kommenttiboksi on avoin teille kaikille lukijoille.

Nykypäivänä jauhetaan kauheasti ulkonäöstä ja etenkin niistä kiloista. Niitä kun ei saa olla liikaa eikä liian vähän. Niitä pitää olla sopivasti. Mikäs sen sitten määrää mikä on sopivasti kenellekin? Vaaka, peili vai ulkopuolisten ihmisten kommentit vai kenties sinä itse ja sun oma olo itsesi kanssa?

Itse olen määrittänyt lihavuudelle tietyn rajan omassa mielessäni. Varmasti jotkut muutkin on näin tehneet. Se ei välttämättä kulje käsi kädessä BMI:n kanssa.

Jos minä olen sitä mieltä, että en halua olla lihava tai ylipainoinen tai minä en haluaisi lihavaa PT:tä itselleni valmentajaksi, niin se on tasan tarkkaan minun oma henkilökohtainen mielipide, enkä todellakaan oleta, että kukaan muu niin ajattelisi. Joku toinen voi ja saa motivoitua pulskasta PT:stä, minä en motivoidu. En vain saisi hänestä motivaatiota vaikka hän varmasti hommansa osaisi. Ihan kuten minua pidetään epäpätevänä vanhempien ihmisten silmissä ikäni tai ulkoisen olemuksen, kuten hiustenvärin vuoksi, silti tiedän kyllä mitä töissä teen.

Monet valittavat sitä, miten nykypäivänä ylipainoisia ihmisiä sorsitaan ja joka paikassa niistä jauhetaan. Olen erään Facebook-sivuston jäsen. Tuolla sivustolla ylipainoiset tsemppaavat toisiaan, kertovat kokemuksiaan miten kilot ovat vaikuttaneet elämään, harrastuksiin ja mieleen. Suurin osa heistä haluaisi olla laihempi, pienempi kokoisempi yms. Siellä se sanotaan ääneen, omat läskit ahdistaa ja ärsyttää. Ei toki kaikkia mutta aika useita. Moni haluaisi olla kevyempi.

Miksei sitten normaalipainoinen, joka treenaa, hitto, aivan hiki otsalla ja veren maku suussa useita kertoja viikossa just sen takia, ettei niitä kiloja pääsisi kertymään, saisi arvostella lihavuutta? No kun minä en siitä mitään tiedä. Jep. Joku kommentoi aika osuvasti edelliseen postaukseen, että sitä samaahan me normaalipainoiset ihmiset tehdään kuin useat lihavat; yritetään pitää se paino kurissa. Joillekin ei vaan ole ehtinyt kertyä sitä vararengasta ja joillekin on. Samalla tavalla siellä salilla pitää hikoilla sen hoikan kuin sen läskinkin.  Silti minulla ei vaan ole mitään oikeutta puhua läskistä, se on tekopyhää. Tavallaan tässä ollaan samassa veneessä kaikki (tai osa teistä ois minut heittänyt jo ajat sitten pois siitä veneestä :D).

Edelleenkin painotan kuitenkin sitä, että en halua läski-puheillani viitata sairauksista johtuviin lihomisiin ja liikakiloihin. Uskon, että ihmiset lihoo muutenkin.

Minulla on oikeus minun omaan mielipiteeseeni asioista. Se ei tarkoita sitä, että se olisi asioissa se absoluuttinen totuus, se on vain se minun mielipiteeni ja miten minä näen asiat. Sinä saatat nähdä ne sitten jo eri tavalla, kuten teistä moni tekeekin. Minun mielipiteeni on joidenkin teidän mielestä bullshittiä ja se on ok.

Kommentit (39)
 1. Aamen! Samaa mieltä tässäkin asiassa 🙂 Vaikka oon varmaan jo aikasemminkin sanonut täällä niin sanon uudestaan, ihanaa kun joku puhuu rehellisesti kaunistelematta!

 2. Oon positiivinen tyyppi enkä kestä muide haukkumista, pyrin olemaan tiedostetusti hyväksyvä ja ketään ihmistä vastaan minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa sinällään 😀 mutta ylipainoiset. Oon sun kanssa samoilla linjoilla! Ylipainoiset kun eläs miun elämää kuukauden verran niin ei varmaan moni tähän pystys (aikaisin herääminen ja nukkumaan meno, säännölliset ja melko tarkat ruokailut, liikunnalle varattu aika myös kiireisessä arjessa, pyöräily kaikkialle, arkiliikunnan valitseminen yms..). Jotenkin moni varmaan luulee, että normaalipainoiset vain on rentona ja ei tee mitään sen terveyden eteen. So wrong! Itse näen vaivaa joka päivä, jotta pysyisin terveenä ja pitäisin kehostani. En muiden takia, vaan siksi että en vain kestäisi sitä millainen olo minulla olisi ylipainoisena. Ja kuten sanoitkin, uskon että moni ylipainoinen ei ole onnellinen kropassaan tai tyytyväinen itseensä. Sitten kun se ylipaino on todellinen rasite esim. yhteiskunnalle, niin suututtaa vaan vielä enemmän. Lihavat jakaa omia tapojaan lapsilleen, mikä on johtanut siihen että diabeteksestä on tulossa lasten sairaus. Lapset ei jaksa enää pelata välkällä hippaa ja pyöräily ja porkkana on kamalinta maailmassa. Mutta hei, on ihan ok olla läski ja jatketaan lihomista ja katsotaan me terveyttämme vaalineet sit 80-vuotiaina kun sen ajan sukupolvet kuolee kolmikymppisinä sydänkohtauksiin…… 😐

  1. Ylipainoiset hyvinkin elää ihan täysin samaa elämää! 😀 Jonka kuvasit tuolla alkupuolella (heti sen jälkeen kun sanoit että pyrit oikein olemalla olemaan suvaitseva, sinällään…) Ongelma ei tässä blogissa olekaan se sana läski, vaan se, miten kovasti ja julmasti ihminen ajattelee ja kirjouttaa. Tai on se tuo sanakin, koska kyllähän siitä vaan niille läskeille tulee paha mieli. Blogin kirjoittaja ei tule ikinä ymmärtämään mikä hänen kirjoituksessaan on se mikä on väärin, niin turha sitä on yrittää selittää. Itsekin luki kommenteista vain läskiasiat ja jätti kaiken muun huomiotta.

   Kirjoitukseen itseensä vielä, niin varmasti nykyisin vatvotaan kiloja ja muuta ulkonäköä koko ajan, kun on just tälläisiä kirjoituksia. Lopeta siis! Muut aiheet on paljon parempia ollut. Lopun paras perustelu ”minun mielipide saan sanoa minun mielipiteen” on suoraan kaikkien vähemmistöjä ym. ihmisryhmiä sortavien käsikirjasta. Näinkin laajalla levikillä julkaistavaa blogia kirjoittaessa pitää olla jonkinlainen käsitys siitä, mitä nettiin suoltaa ja vieläpä minkälaisen yleisön luettavaksi. ”Esimerkin voima” ja silleensä. T: Ei läski

   1. Kaikkia ei voi suojella mielensä pahoittamiselta, eikä omia mielipiteitä loputtomasti mukauttaa sen mukaan että joku saattaa loukkaantua. Jos tulee paha mieli blogeista jotka käsittelevät tiettyjä aiheita, ei niitä varmaan kannata lukea.

    1. Niin, jos ei kiinnosta lukea mun mielipiteitä ja juttuja, niin mun sivuille ei ole mikään pakko tulla 🙂

     1. Voi kyynel :’D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *