Puuroleipäset

Joskus, etenkin kiireettöminä aamuina haluan syödä aamiaisen hitaasti nautiskellen. Siis sen joka aamuisen puuron raejuustolla. Joskus kuitenkin kaipaa vaihtelua, vaikka en koskaan puuroon olekaan varsinaisesti kyllästynyt.

Oonkin tässä pariin otteeseen tehnyt niistä samoista aineksista mitä puuroon tulee, niin tämmöisiä uunissa tehtäviä leipäsiä, jotka kahvin kanssa on oikein hyvää vaihtelua puuroon. Ja ravintoarvotkin on kohdallaan jopa näin dieetin aikaan 🙂

leipäsetElikkäs puuroleipäset Nortin malliin:

Kaurahiutaleita sen verran mitä laittaisit normaalistikin puuroon

Kauralese

Raejuusto

Suola

Vesi, vähemmän kuin puuroon

Kaikki ainekset sekaisin lautaselle, vettä sen verran, että ainekset muuttuu mössöksi. Sekoittele aineksia sen verran, että vesi imeytyy hiutaleisiin. Uunipellille neljä – viisi taikina kasaa. Lusikalla taputtelet kasat pyöreiksi ja mitä ohuempia leipäsistä teet, sen rapeampia niistä tulee.

Leipäset ennen uuniin menoa
Leipäset ennen uuniin menoa

Uuniin lämpöjä 200-215 astetta, pelti keskitasolle uuniin ja valmistusaika on noin 10-15 minuuttia, riippuen leipästen paksuudesta. Kypsyyden voi tarkistaa kokeilemalla leipäsen pohjaa. Jos pohja tuntuu kostealle, voi leipäset olla vielä tovin uunissa.

leipäset2Ennen syömistä, voi maun mukaan lämpimien leipien pintaan hangata tuoretta valkosipulia antamaan makua!

leipäset3Hyvää ruokahalua!

 

Kommentit (4)
  1. Mielenkiintosen kuulosia! Täytyypi kokeilla 🙂

    1. Mielenkiintoisia: kyllä. Hyviä: kyllä! Suosittelenko: kyllä 😉

  2. Kiitos! Nää menee kokeiluun! Oon tehnyt vähän vastaavia, mutta enpä oo tajunnu tota raejuustoa laittaa sekaan.

    Minkälaisia iltapaloja yleensä syöt?

    1. Oleppa hyvä! Nää taisin alunperin kekkasta edellisen dietin aikaan. Sillon on kyllä aina luovuus huipussaan ruokien suhteen 😀

      Iltapalana syön yleensä raejuustoo tai rahkaa ja sit avocado on hyvää sen kanssa ja marjat tai pähkinät 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *