Mansikkapilvi
Mansikkapilvi

Onnellisuushaaste

Tiiättekö kun joskus hormonit on elimistössä tasapainossa ja kuukin on just silleen oikeassa asennossa kallellaan, et voi sanoo, että elämässä on menossa hyvä boogie. No mulla on nyt taas hetkellisesti semmonen hyvä boogie. Näin viime yönä niin hauskaa untakin, että mä vaan nauroin ja nauroin ja muistan kun heräsin siitä unesta, niin mä hymyilin. En kuolemaksenikaan muista, että mitä se uni käsitteli, mut tärkeempää onkin mun mielestä muistaa se, että oli kivaa. Unissaanki on kivaa!

Fok_it
Fok_it

Mun mielestä nauraminen on muutenkin ihan älyttömän kivaa. Mä tykkään nauraa hyville vitseille ja huonoille vitseille, siis niin huonoille, et siks jo naurattaa kun ne vitsit on niin huonoja (kattokaapa elokuva Huikopeli. Ei siis nälkäpeli vaan huikopeli. Ton leffan nimi kertoo jo paljon!). Mut tykkään nauraa myös itelleni ja omille tyhmille jutuille, vaikka muut ei nauraiskaan. Itselleen nauramisen taito on tärkee taito. Mut nauran mä välillä muillekin ja muiden kustannuksella. Mut kaikella rakkaudella tietty <3 Ja muut saa nauraa mulle.

Saa nauraa!
Saa nauraa!

Onnellisuus mulle koostuu pienistä asioista. Joskus en ees tiiä miks oon onnellinen ja totta kai toiset päivät on onnellisempia kuin toiset. Mutta semmonen kokonaisvaltainen onnellisuus. Mistä se tulee?

Onko se sitä, että saat tehdä sitä mistä tykkäät? Saat viettää aikaa niiden kanssa kenen haluat? Voit ostaa jotain mitä haluat?

Itse oon tässä lähiaikoina tajunnut, että se onnellisuus on lähtöisin sieltä omasta itsestä. Silloin kun voit olla onnellinen ja tyytyväinen itse itseesi sellaisena kuin olet, niin et ole riippuuvainen kenestäkään ja onnellisuus tulee ilman mitään ylimääräistä. Eli et tarvii siihen onnellisuuteen ketään muuta kuin oman itsesi ja oman asenteen. Mut tääkin juttu pitää itse tajuta ja ennen kaikkea oppia. Ja elämänkokemuksen kautta sen oppii tajuamaan. Oppii sen, että täällä maailmassa pärjää kyllä ja voi olla onnellinen ihan just näin niinku mä nyt oon. Ihan niin kuin säkin olet.

onni5

Elämään kuuluu paskoja asioita, ihan kaikilla. Mutta sä voi itse päättää miten sä niihin suhtaudut. Jäätkö vellomaan pettymykseen ja ärsytykseen vai ajatteletko niin, et no paskareissu, mut tulipa tehtyä. Jos keskittyy vaan niihin vastoinkäymisiin ja ongelmiin, ei enää edes huomaa niitä elämän pieniä hyviä asioita. Ja just niihin pitäis osata keskittyä.

onni4Mä haluan nyt haastaa kaikki mun lukijat viikon mittaiselle onnellisuustutkimusmatkalle. Kirjaa viikon ajan ylös, tästä päivästä lähtien, mikä sut on saanu onnelliseksi.

Katsotaan sitten viikon päästä, että mistä se onni omassa elämässä koostuu. 🙂

Kuka lähtee messiin? 😉

onni10tuhatkuvaa5

Kommentit (2)

  1. kika

    Näin aiheesta poiketen kuka sinuu valmentaa :)?

    • Noora

      Hanna-Leena Kemppainen on miun valmentaja. Hänestä kirjoitan kyllä tekstin kunhan vain joudan 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.