Normaalipainossa ja hiton ylpeä siitä!

En tiedä onko reilua hehkuttaa tätä, mutta kun olen seurannut sivusta esimerkiksi tätä vaakakapinaa, niin oonhan minä nyt hiton ylpeä siitä, että olen normaalipainoinen. Minun ei tarvitse taistella päivittäin eri valintojen välillä. Minun ei tartte syödä hampaat irvessä salaattia. Minä voin syödä salaattia ihan vapaaehtoisesti, sillä tykkään salaatista ja se useista eri variaatioista. Minun ei tarvitse vältellä hiilareita. Voin ihan yhtä hyvällä omatunnolla syödä aamiaiseksi leipää, tai sitten vaikka Skyrin pähkinöitten kanssa. Minun ei tarvitse miettiä sitä, että oonhan nyt varmasti muistanut syödä säännöllisesti päivän aikana, sillä kehoni muistuttaa kyllä jos niin kävisi, että en olisi syönyt. Sellaista vahinkoa ei käy minulle, että unohtaisin syödä päivän aikana tai minulla olisi liian kiire, että en ehtisi syödä. Ei, minä syön kyllä.

normi

Ei  minun myöskään tarvitse miettiä sitä, että syönkö tänäänkin kahvin kanssa jonkin herkkupalan, leivoksen esimerkiksi, tai miten voisin siitä houkutuksesta kieltäytyä. Jotenkin minuun on asetettu sellainen ajatus, että herkkuja ei syödä joka päivä. Minulta tulee ihan luonnostaan ei kiitos, jos minulle joku joka päivä jotain leivosta tuputtaisi. Eikä minulle tee yhtään hankalaa siitä leivoksesta kieltäytyä. En minä näissä tilanteissa edes koe jääväni mistään paitsi. Minua ei harmita se, että en voinut nyt kolmatta päivää putkeen vetää laskiaispullaa tai suklaakakkua. Voinpa vetää huvin vuoksi joskus ihan ranttaliksikin. Silloin saatan vetää laskiaispullia kolme päivää putkeen. Sekin on ihan ok, sillä tiedän, että siitä ei tule tapa.

Minusta on ihanaa elää ja olla silleen, että ei tarvitse inhota itseään ihan koko ajan. Ei tarvitse stressata sitä, että näytänkö minä tänään lihavalle vai en. Ei tarvitse koko ajan miettiä sitä, että kun nyt pitäisi muuttaa näitä elintapoja. Minun ei tarvitse miettiä ruokakaupassa sitä, että minkälaisia valintoja siellä teen tai tavallaan mietin, mutta se ei ole se juttu mikä mua siellä kaupassa ohjaa. Teen ruokakassiini valinnat sen mukaan, että saan oikeaa ruokaa. Ravitsevaa ja sellaista jolla minä jaksan.

Eilen meillä oli esimerkiksi mies kokkaa-päivä. Syötiin mun miehen tekemää Borssikeittoa! Oli hyvää, ja nyt sitä on useammalle päivälle jääkaapissa odottamassa valmiina.

borssikeitto

 

Liikun, koska rakastan liikuntaa

Minun ei tarvitse houkutella itseäni liikkumaan, siitäkin olen ylpeä, koska joillekin liikunta on hirveää pakkopullaa eikä siitä saa nautintoa irti millään. Toki, joskus tulee niitä ajanjaksoja itsellenikin kun liikunta ei kiinnosta, mutta se kestää vain hetken aikaa. Tiedän, että kohta kehoni alkaa vaatimaan liikuntaa ja rasitusta. Polvet menee kipeäksi, selkä alkaa jumimaan ja niska-hartiaseutu alkaa kireytyä ja tulee päänsärkyjä. Kaikki nämä vaivat pysyvät poissa kun vain liikun ja rasitan kehoani fyysisesti. Lisäksi se olo treenin jälkeen vetää ainakin minut tekemään sen liikuntasuorituksen yhä uudelleen ja uudelleen. Vai voiko joku muu sanoa muuta, esimerkiksi tunnin kävelylenkin jälkeen raikkaassa ulkosäässä. Sen jälkeen olo on vaan niin hyvä!

Oon tosi ylpeä itsestäni, koska terveelliset ja minun mielestäni normaalit elämäntavat eivät ole kovinkaan monelle ihmiselle itsestäänselvyys. Minulle ne ovat.

Kuka muu voi yhtyä mun sanoihin? 🙂

Kommentit (41)
  1. Niinpä! Kaikki voivottelee vaan kun ei osaa olla terveellinen tai on niin hankalaa tehdä oikeita valintoja.
    Saa nekin välillä hehkuttaa millä ei tommosia (jonninjoutavia) ongelmia 😉 Itsestä kaikki on kiinni, sano muut mitä tahansa..

    1. Todellakin saa hehkuttaa! Jos mä oon niin hyvä, että tässä nykymaailman menossa pärjään joten kuten niin todellakin hehkutan! Hyvä mie!

  2. Aamen 😃 olipa hyvä teksti. Voin yhtyä joka sanaan! Elän ja koen aivan samanlailla 💕 ja olen ylpeä myös siitä että olen kohta 40 ja olen parhaassa kunnossa ikinä! Harvat uskoo että olen 40. Että kyllä ne terveet elämäntavat kannattaa ja näkyy myös ulospäin. Ollaan upeita koska ollaan upeita 😉 kiitos kivasta blogista!

    1. Mahtavaa! Ikä ei ole mikään este ja ainakin itse haluan pitää itsestäni huolta aina, jos suinkin vaan siihen kykenen. 🙂 Ihanaa kevättä sinulle Paula!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *