No kun mää olin niin kännissä!

Pikkujoulukausi. Se aika vuodesta kun ne kuppiin sylkijätkin saattaa ottaa lasin tai kaksi, kun onhan pikkujoulut. Opiskeluaikoina olin jonkun aikaa töissä ravintolan narikassa täällä joensuussa. Pikkujouluaika oli pahinta aikaa. Ne miehet ja naiset jotka noin viisissäkymmenissä ovat, ottivat sen yhden ja ainoan kerran vuoteen juuri silloin pikkujouluaikana. Usein kuulee puhuttavan kun nuoret ei osaa käyttäytyä humalassa, mutta voin sanoa, että kyllä niitä sikailijoita löytyy tuolta varttuneemmastakin väestöstä. Kuvitellaan, että ollaan jotain ja mitkään ohjeet tai säännöt ei heitä käsitä ja he saa tehdä ja olla ihan kuten lystää. Sit jos jotain tapahtuu niin se on aina jonkun muun syy kuin itsensä.

pikkujoulut2Sitten seuraavana päivänä ollaan niin häpeissään,  no kun olin niin humalassa enhän mää nyt muuten silleen tekis. Onko viinanjuonti ja känni tekosyy millekään asialle mitä humalassa sattuu sanomaan tai tekemään? Mun mielestä ei ole. Kyllähän ne kielenkannat löystyy kun promillet veressä nousee mutta silti jokaisella on vastuu käyttäytyä kunnolla.

Pikkujouluaikaan monet viettää työpaikan porukan kesken juhlia. Monet päätyy myös touhuamaan vähän muutakin kuin vaihtamaan kuulumisia. Päädytään ehkä pettämään omaa puolisoa sen tutun työkaverin kanssa. No mitäs sitten, shit happens ja maanantaina töissä nähdään ja punastellaan kun oltiin niin kännissä ja ei oikein tajuttu mitä tehdään. Onko känni pettämiselle mikään selitys? Olin niin kännissä niin en tajunnu mitä tein. Jos juo ittensä niin känniin, ettei tajua mitä tekee ja joutuu katumaan tekemisiään niin ehkä ei pitäis juoda niin paljoa.

Ja jos kuitenkin päätyy sitten tekemään jonkun kanssa jotain niin pitäiskö miettiä asiaa siltäkin kantilta, että onko se oma suhde sitten kuitenkaan niin hyvissä kantimissa kuin mitä olettaa? Eihän sitä varmaan ajautuisi noihin tilanteisiin jos kotona olis kaikki asiat mallillaan.

Oon tästä aiheesta kavereidenkin kanssa keskustellut ja monilla on samanlainen kokemus asiasta. Enää ei voi olettaa uskollisuuden olevan minkäänlainen itsestäänselvyys.

Mitä mieltä ootte, voiko kännin piikkiin laittaa tehtyjä tyhmyyksiä?

Ei ollu morkkiksii ;)
Ei ollu morkkiksii 😉
Kommentit (7)
  1. Musta se on niin, että känniä voi syyttää mokista, mutta itseensä vaan siitä kännistä 😀

    1. Hahaaa, aika hyvin sanottu 🙂

  2. hartolan keisari
    14.12.2015, 21:28

    marry me.

    1. Hartolan keisarihan ihan höpöjä puhuu. 😀 Why u wanna marry me? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *