Näkymätön kahle

Oletko sinä tai onko sun kaveripiirissä ihmisiä jotka valittaa ja ärsyyntyy mitä arkipäiväisimmistä asioista?

ilonkauttaNe on niitä ihmisiä jotka valittaa facebookissa kun pitää mennä taas töihin siihen samaan paska työpaikkaan.

Ne on niitä jotka valittaa kun talvella on liian kylmä.

Ne on niitä jotka valittaa kun kesällä on liian kuuma. Tai aurinko paistaa liian kirkkaasti.

Ne on niitä jotka elää ehkä huonossa suhteessa, koska eivät uskalla irrottautua siitä tutusta ja turvallisesta, mutta silti ovat joka päivä onnettomia.

Ne on niitä jotka sanoo ei kun heille ehdottaa jotain uutta.

Mulla on sellaisia ihmisiä kaveripiirissä. Ärsyynnyn itse siitä kun luen useinkin facebookin etusivulta miten joitain ärsyttää helvetisti lähteä taas töihin. Ja kun se työpaikkakin on ihan helvetin paska. Kerran avasin suuni ja kommentoin, että jos noin paljon ärsyttää, niin miks se ei vaihda työpaikkaa? Vastaukseksi sain, että eihän hän nyt oikeesti tota tarkoita….niinpä niin. Tarkoittaa kuitenkin. Miksi ihmiset ei tee mitään niille ärsyttäville asioille. Ne on niitä asioita joihin voit vain ja ainoastaan sinä itse vaikuttaa.

onelifeViimeisen vuoden ajan oon oppinut huomaamaan miten ihmiset pelkää. Ne pelkää elämää ja muutosta. Ne pelkää uusia kuvioita ja uusia ihmisiä. On ihanempaa elää siinä tutussa ja turvallisessa pumpulissa missä on aina ollut. Vaikka se olisikin vähän tylsää. Samalla nämä haaveilee salaa mielessään jostain ihan muusta. Mutta pelko estää toteuttamasta haaveita ja unelmia.

onelife2Miten helppo on sanoa ei, jos joku jotain ehdottaa. Miten helppo on sanoa itselle ei.

Enhän minä nyt voi, en minä kun oon jo tämän ikäinenkin, en minä yksin voi, en minä.

Mun mielestä nuo kaikki on tekosyitä! Mikset sinä vois? Todellakin voit ja pitäisi! Elämää eletään täällä loppujen lopuksi hyvin pieni hetki ja eikö olisi mukavaa täyttää se eletty elämä ihanilla muistoilla ihanien ihmisten kanssa. Eikö olisi ihanaa hymyillä enemmän?

HymyäMikä voisi olla pahin seuraus siitä, jos kokeilet vaikka jotain uutta? Huomaat, että et tykkääkään siitä. Niin, no oletpahan ainakin kokeillut. Aina voi palata siihen entiseen. Parhaimmillaan huomaat löytäneesi jonkun aivan ihanan jutun rikastuttamaan elämääsi.

onelife3Pahin virhe mitä ihminen voi tehdä on se, että jemmataan niitä haaveita ja tekemisiä sinne eläkepäiville. Kyllä minä sitten lähden kiertämään maailmaa, kyllä minä sitten aloitan uuden harrastuksen. Mistä meistä kukaan tietää nähdäänkö me edes niitä eläkepäiviä, ja jos nähdään, niin missä kunnossa me fyysisesti silloin enää ollaan. Onko edes mahdollista lähteä tuolloin toteuttamaan niitä haaveita.

Kyllä mun mielestä jokaisen pitäisi elää tässä ja nyt. Viettää enemmän aikaa ystävien kanssa. Sanoa elämälle kyllä. Kokeilla uutta ja oppia samalla itsestään uusia asioita.

Pelkäätkö sinä?

Oletko jäänyt katumaan jotain päätöstä elämässäsi kun et lähtenytkään toteuttamaan jotain asiaa tai suostunut johonkin ehdotukseen?

onelife1

Kommentit (18)
 1. Näinpä! Ite päätin just lopettaa opiskelut, tämä ala ei nyt kuitenkaan ollut se, mitä haluan työkseni tehdä.
  Haluaisin matkustella enemmän, rahaakin on sen verran säästössä, että pari budjettireissua voisin heittää, mutta sitten mietin, että mitä jos? Mitä jos tulee taloudellisesti tiukkaa, ja oon käyttäny kaikki rahani matkusteluun? Kaduttaako sitten? Työmarkkinatkin on niin epävarmoja.
  Luultavasti ei kaduttaisi, pitäis vaan uskaltaa irrottautua. 😀

  1. Hienoa, että olet uskaltanut tehdä rohkean päätöksen. Tuen sua ajatuksessa myös matkustelun suhteen. Itse oon sitä mieltä, että tekevälle löytyy töitä aina. Jos ei ole nirso ja ottaa vaan tarjotun homman vastaan.

   En usko, että katuisit matkusteluja. Mietippä konkreettisesti tilannetta, että olisin kotiutunut reissuiltasi, miettisitkö oikeasti missään tilanteessa, että voi harmi kun tulikin lähdettyä. Tuskin. 😉

 2. Todella hyvä kirjoitus!! 🙂

  1. Kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *