Naisten ja miesten välisestä ystävyydestä

Voiko mies ja nainen olla kavereita ilman minkäänlaista seksuaalistavetovoimaa välillään?

kavereita1Jos multa ois kysytty tuo kysymys vaikka kymmenen vuotta sitten olisin vastannut, että ehdottomasti ei voi olla. Naisen ja miehen välillä on aina väkisinkin jotain muutakin kuin vaan ystävyyttä. Tässä iän ja elämänkokemuksien karttuessa oon kuitenkin huomannut sen, että kyllä, mies ja nainen voi olla myös pelkästään ystäviä.

Parikymppisenä likkana olin tosi epävarma itsestäni. Silloisessa parisuhteessa epäilin koko ajan omaa viehätysvoimaani ja olin varma, että se kumppani lähtee ihan hetkenä minä hyvänsä jonkun muun matkaan, koska kuka nyt musta vois tykätä. No tämä epävarmuushan tuo suhteeseen automaattisesti sitten myös mustasukkaisuutta. Äkkiä viattomatkin kaverisuhteet kumppanilla vastakkaisen sukupuolen kanssa kääntyi mun päässä ihan hurjan vallattomiksi seksisuhteiksi. Tietenkin. Eihän nyt mies ja nainen voi olla VAAN kavereita.

Niinpä...
Niinpä…

Meni pitkään kun pääsin tästä ajattelumallista pois. En osannut yhtään suhteuttaa ajatuksiani omaan käyttäytymiseeni. Olihan mulla jo ihan pikkutyttönä ollut parhaana kaverina Mika. Yhdessä me leikittiin traktoreilla ja autoilla pihan hiekkalaatikolla ja käytiin keräilemässä nuijapäitä läheiseltä uimarannalta aina kevätaikaan. Noh, Mika muutti ja ystävyys loppui.

Tämän jälkeen oikeastaan aina muulloin paitsi yläasteaikaan mulla on ollut kaveripiirissä mieskavereita. Oon joutunut kohtaamaan niin paljon ennakkoluuloja ja kateutta naisilta elämäni aikana ettei oo tosikaan. Miesten kanssa tätä ongelmaa ei oo koskaan ollut. Miehet on ottaneet työpaikoilla mut vastaan yleensä paljon paremmin kuin naiset. Naisilla on mennyt aina tovi ennen kuin ne on lämmenny mulle 😀 Tosi monta kertaa aiemmissa työpaikoissa, etenkin firman juhlissa, sain kuulla muutamien viikkojen jälkeen ensitapaamisesta työpaikan naispuolisilta henkilöiltä, miten heillä oli ollut tietty mielikuva musta ja, että enhän mä olekaan yhtään sellainen mitä olivat musta ajatelleet. Miesten kanssa tätä ilmiöö ei ole tullut vastaan.

Tykkään miesten suorapuheisuudesta. Miesten kanssa on kiva heittää läppää ja yleensä se läppä lähteekin aika vauhdikkaasti lentoon. Naisia kun seuraa ja kuuntelee, niin heidän puheissaan on tosi paljon juoruamista ja keskustelut  henkilöistä jotka ei ole paikalla ovat yleensä negatiivissävytteisiä, en kiellä ettenkö varmaan itsekin tähän sorru aika-ajoin. Mutta kiinnittäkääpä huomioo vaikka työpaikkanne miehiin tai kaveriporukkanne kakslahkeisiin, ei oo paljoo juoruumista eikä läyhäämistä.

Omat parhaatkaverit on naispuoleisia. Mutta on mulla muutama miespuolinen henkilö joidenka kanssa juttu luistaa ihan älyttömän hyvin ja voi tuntea olevansa ihan totaalisen samalla aaltopituudella näitten tyyppien kanssa. Mun mielestä parasta kaveruudessa tai ystävyydessä on se, että jaat sen kaverin kanssa samanlaisen huumorintajun. On ihan mahtavaa välillä nauraa ihan päättömille jutuille, jotka aukee ehkä vaan sulle ja sille sun kaverille. Tässä tilanteessa ei ole väliä onko se kaveri mies vai nainen.

Myönnän kyllä, että itellä ei oo semmosia miespuolisia kavereita, joidenka kanssa tulisi vietettyä aikaa vapaa-ajalla. Mutta miksipä ei miehen kanssa vois käydä esimerkiksi kahvilla ihan vaan kaverina?

Nyt kun ikää on karttunut ja itsevarmuuttakin on, ei parisuhteessa (jos semmoinen nyt ylipäänsä olisi) tarvitsisi miettiä sitä jos toisella on naispuoleisia kavereita. Päässä ei alkaisi heti laukkaamaan villit kuviot siitä miten ne varmasti pettää mua mun selän takana. Eri asia olis jos kumppanille ilmestyisi jostain uus naispuoleinen kaveri, jota hän ei mulle esittelis ja tää mun kumppani viettäisi tän uuden ystävän kanssa ihan älyttömän paljon aikaa. Sitten vois jotkut mielikuvat lähteekin pyörimään päässä.

Mut joo, kyllä mun mielestä nainen ja mies voi olla kavereita ihan ilman mitään muita kemioitakin.

Mitä mieltä ootte?

Kommentit (9)
 1. ”Mutta kiinnittäkääpä huomioo vaikka työpaikkanne miehiin tai kaveriporukkanne kakslahkeisiin, ei oo paljoo juoruumista eikä läyhäämistä.”

  En tajua miten jotkut voivat olla noin sokeita ja kuuroja miesten juoruamiselle ja valittamiselle. Itse olin työharjoittelussa, jossa suurin osa oli miehiä ja voi sitä valituksen määrää ihan pikkujutuista mitkä olisi puhumalla selvinneet! Kaverini taas työskentelee myös miesvaltaisella työmaalla, mutta on myös samalla tavalla kuuro ja sokea miesten nillittämiselle ja jaksaa kehua miesvaltaisen työpaikan ilmapiiriä. Kun taas kuuntelee kaverin juttuja mistä miehet ovat taas puhuneet, olen tullut ihan siihen tulokseen että samanlaisia ollaan ihan kaikki, jos on hiekkaa persvaossa niin sitä on. Ihan sama kumpaa sukupuolta olet silloin.

  Itse olen sitä naistyyppiä, joka on saanut pahan mielen monasti juuri miespuolisten puolelta, enkä tarkoita mitään parisuhdekuvioita vaan ihan normi työelämää ja vapaa-aikaa. Tämän vuoksi jännitän enemmän miehiä kuin naisia, mutta ikinä en ala tekemään mitään ennakko-oletuksia tyypeistä joihin en ole kunnolla tutustunut. Jäyhinkin tyyppi yleensä sulaa kun vaan jaksat höpöttää iloisesti tarpeeksi pitkään 🙂

  1. No mie en oo kyllä ainakaan kuullu juoruamista meidän työpaikalla. Meillä miehet mököttää tai kiukuttelee ihan kasvokkain, ja osa kyllä sitten sanoo myös kyllä päin naamaa jos joku ärsyttää. Sit mökötetään vähän aikaa hiljaa iteksiään ja asia on nollattu. Noin mä oon sen meillä havannoinu toimivan.

   En kyllä oikeesti muista, että toisistaan jauhaisivat tuolla selän takana mitään.

   Ite yritän kyllä kans olla ennakkoluuloton uusia ihmisiä kohtaan, ulkonäkö tai muukaan ulkoinen piirre ei saisi vaikuttaa siihen, miten suhtaudut uuteen ihmiseen. Sen kyllä huomaa sitten aika nopeasti muuten, että onko ihminen sun tyyppiä vai ei, noin niinku yleisellä tasolla.

 2. https://m.youtube.com/watch?v=T_lh5fR4DMA
  Tää youtube video kiteyttää aika hyvin mitä mieltä oon 😀 eli siis videolla kysyttäessä kaikki naiset oli sitä mieltä et kyllä mies ja nainen voi olla kavereita ja miehet puolestaan vastas että ei voi. Kuitenkin naiset myönsi että se mieskaveri olis valmis muuhunkin jos tää nainen haluais.Mies on aina valmis ”hook up” ,videon enkunkielistä termiä käyttäen, naisen kans, jos tää nainen vähänkää viehättää miestä fyysisesti. (Ja mies on vapailla markkinoilla). Eli joo periaatteessa voi olla kavereita, mutta jos vaan mahis on, mies olis valmis kyllä enempäänkin. Mutta eihän tätä tietenkään ääneen tarvi sanoa. Eli PELKKÄ kaveruus on käytännössä yksipuolista 😀 mä voin kyllä hyvin allekirjottaa ton videon, sillä mulle on käyny aina silleen et se miespuolinen kaveri on lopulta aina halunnu jotain muutakin, tai ainakin olis valmis muuhunkin jos mä vaan haluaisin. Eikä se sen takia oo sit pelkkää platonista kaveruutta jos mies olis valmis seksiin kuitenkin. Sillä mä en todellakaan ois valmis seksiin kenenkää miespuolisen ”kaverin” kanssa”:D nää on nää miesten ja naisten väliset pienet erot…

  1. ”… sillä mulle on käyny aina silleen et se miespuolinen kaveri on lopulta aina halunnu jotain muutakin, tai ainakin olis valmis muuhunkin jos mä vaan haluaisin. Eikä se sen takia oo sit pelkkää platonista kaveruutta jos mies olis valmis seksiin kuitenkin. Sillä mä en todellakaan ois valmis seksiin kenenkää miespuolisen ”kaverin” kanssa”:D nää on nää miesten ja naisten väliset pienet erot…”

   Tämä on niin valitettavan totta! Mulla on oikeastaan vain yksi miespuolinen kaveri jäljellä, muut ovat menneet tunnustamaan ihastuksensa ja ystävyys on lopulta kuollut. Tämä mun miespuolinen kaveri on väläytellyt (varsinkin humalassa) ihastumisen merkkejä, mutta ollaan silti pystytty jatkamaan kavereina. Mua ei kiinnosta muu kuin ystävyys (ja olen varattu).

   Ihan yhtälailla mun on turha kaveerata viehättävien (voiko näin sanoa miehestä??) miesten kanssa, koska se kaveruus ei ole oikeaa kaveruutta. Jos on muita tunteita mukana, ei ystävyydelle jää sijaa.

   Voin valitettavasti allekirjoittaa myös sen, että naiset osaavat olla helvetin ilkeitä ja kateellisia. Ja se varmasti johtuu osittain huonosta itsetunnosta/epävarmuudesta. Onneksi sitä kuitenkin voi pääosin valita millaisten ihmisten kanssa viettää aikaansa – mä olen etsinyt ympärilleni vahvoja ja positiivisia naisia, joiden kanssa turha ilkeämielinen juoruilu ei ole ykköspuheenaihe. Useinhan ilkeilyn takana on kateus – mutta senkin voi myöntää reilusti ja asioista keskustella niiden oikeilla nimillä. Ollaan reiluja toisillemme, naiset! 🙂

   1. Voi vitsi!

    Itelle ei ainakaan just nyt tuu mieleen tollasta vastaavaa kokemusta. Toki, enhän mä osaa sanoa, että mitä siellä miesten päässä liikkuu ja mikä siellä on se kaveruuden tarkoitusperä.

    Ja totta, ite jos kuvittelis kaveeravansa jonku muutenkin kiinnostavan henkilön kanssa, niin uskoisin että ei siinä hyvin kävisi sille kaveruudelle 😀

    Onneksi itselläkin nykyään on ympärillä ihania naispuoleisia ystäviä. Ei ennakkoluuloja, ei pahoja puheita. 🙂

  2. 😀 No siis noinko se sit oikeesti menee, oonks mie vaan niin sinisilmäinen tämän asian kanssa? Kuvittelen sen kaveruuden olevan vaan kaveruutta ilman sen suurempia taka-ajatuksia mistään.

   Mut kyllä mie tavallaan tuohonkin teoriaan uskon…. ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *