Missä sen koiran(pennun) pitää nukkua?

Voi että kun sain taas kritiikkiä lukijalta. Miksi me ollaan otettu oikein koira? Me ei selkeästikään olla hyviä koiranomistajia, koska koiranpentu joutuu nukkumaan ja kärsimään yksinäisyydestä kodinhoitohuoneessa öisin. Meidän koiranpentu on niin säälittävä raasu. Ei sillä varmaan ole hyvä olla meidän kanssa.

Siis mitä ihmettä?

 ihan järkyttävää, että muuten oot huolehtimassa siitä muka niin hyvin, mutta sitten se nukkuu yksin. Oliko ihan pakko ottaa koira. 

Kyllä oli ihan pakko ottaa koira, ja uskon siihen ettei koira vahingoitu tai saa traumoja siitä, että nukkuu pentuaikansa, eli siihen saakka kunnes on sisäsiisti, kodinhoitohuoneessa. Kodinhoitohuoneessa sillä on kaikki tarvittava ja Luka jää hyvin mielellään tuonne ja saa kyllä siitä palkintoja. Niin, siis syy siihen miksi Luka nukkuu kodinhoitohuoneessa on se, että pyritään minimoimaan vahingot yöaikaan pissavahinkojen vuoksi. Lattioita ei voi suojata mitenkään niin paljoa, etteikö pissa laminaattiin imeytyisi. Lisäksi Luka nukkuu yönsä ihan rauhallisesti kodinhoitohuoneessa ja tällöin me ihmisetkin nukutaan. Pentuaitauksessa ollessaan, joka siis oli meidän sängyn vieressä vajaan viikon, Luka heräili jatkuvasti, ulisi ja hyppi aitaa vasten. Käytettiin tällöin Luka aina ulkona, mutta aina syy ei todellakaan ollut pissahätä. Poika vaan päätti herätä aika-ajoin ja ilmoitti, että pitäisi alkaa leikkimään. Aikansa se aina huusi, ja kun olimme vain huomioimatta, niin kyllä se sitten lopetti sen. Tällaisia heräilyjä ei kuitenkaan ole tapahtunut kodinhoitohuoneessa. Luka kyllä saa valita nukkumapaikkansa, sitten kun se on sisäsiisti.

Varmaan kuulostaa teidän korvaan sille, että ajattelemme tässä vain omaa etuamme. Onko oikein ottaa koira jos pelkää laminaattinsa puolesta yms. Asia ei kyllä saa olla niinkään, että kun koira tulee, kaikki muu unohtuu ja koira saa olla ja mennä kuten haluaa. Lisäksi, koska Luka on oppinut olemaan omassa rauhassa kodinhoitohuoneessa, ei se kärsi myöskään eroahdistuksesta. Jos Luka kokisi kodarin todella huonona ja negatiivisena paikkana, ei se varmasti menisi sinne vapaaehtoisesti. Luka kuitenkin menee aika-ajoin itse sinne nukkumaan, etenkin ilta-aikaan.

Monien koirat elää ja on ulkoaitauksessa. Sisällä tällaiset ulkokoirat ovat silloin tällöin. Ei niillä ole ulkona aitauksessa välttämättä muuta laumaa ympärillä. Silti tiedän, että koirat voi elää jopa tällä tavoin hyvin onnellisen elämän. Vaikka koira on laumaeläin juu, niin silti koiran pitää osata olla yksinkin. Me kuitenkin ollaan Lukan kanssa muuten ja tarjotaan virikkeitä Lukalle, jutellaan sille, koulutetaan ja katsellaan ja ihmetellään maailman menoa yhdessä.

Lisäksi tekstistä poimittiin tietenkin se, että mulla palaa hermo, tai siis ei ole vielä palanut, mutta uhosin, että varmaan niin tulee vielä käymään. Kyllä, ihan kuten joskus ihmislasten vanhemmilla, niin koirien omistajillakin voi palaa hermo siihen omaan rakkaaseen nelijalkaiseen karvaiseen lapseen. Mitä sitten? Ei hermojen menettäminen tarkoita sitä, että kävisin käsiksi koiraan. Korkeintaan kiroilisin hetken ja päästelisin savua korvistani.

Miksi koiran elämästä ja kouluttamisesta ja muusta siihen liittyvästä tehdään ihan hirveää rakettitiedettä? Ymmärrän sen, että koiralle pitää opettaa perusjutut ihan koiran hyvinvoinnin kannalta, mutta silti on fiilis, että jos et ole lukenut ainakin viittä Tuire Kalmion kirjaa (joo en ole lukenut vielä yhtäkään), käynyt pentukurssia jo ilman pentua ja kasvata siipiä, ei sinusta voi tulla hyvää koiranomistajaa.

Mitä mieltä, selviytyykö meidän koiranpentu?

Kommentit (54)
  1. Voi ei! 😀 Ite taas mietin eilen kun luin, että tosi ihailtavaa – pienenä olisi niin helppo antaa periksi, mutta niin se on sit isonakin. Miusta oli just niin hyvä se, että siirsitte vähän kerrallaan. Selkeä tavoite ja siitä sitten, se on pennullekin paras. Varmasti kaikki nukkuvat paremmin. Ja sekin, että kyllä todella pitää niitä laminaattejakin ajatella!

    Luonnollista on että hermo välillä palaa – aika epäinhimillistä ois muuten ottaen huomioon, mitä se koiranpennun kans oleminen kuitenkin on. 😀

    1. No kiva, että joku edes tuolleen on ajatellut kun lukee näitä tekstejä 😀 <3 kiitos!

  2. Siskoni koira nukkui alkuun keittiössä aidatulla alueella ja myös työpäivät oleili pienenä siellä. Hänestä kasvoi maailman ihanin koira <3

    1. No niin 🙂 <3 Ihanaa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *