Minä + Hän + Kissa + ?

Nyt kun olemme muuttamassa reilun kahden viikon päästä rauhalliselle ja ihan uudelle asuinalueelle, ajatukset ovat siirtyneet jo tulevaan. Tuleva kotimme on rivitalossa ja se on noin kymmenen neliötä isompi.

Olemme vierailleet tuolla tulevassa kodissamme säännöllisesti. Kotimme ei sijaitse keskustassa, itseasiassa keskustaan on noin 12kilometrin matka. Kotimme tulee olemaan enemmän luonnon lähellä. Asuinalueelle mentäessä huomaa miten siellä lapset leikkivät ulkona, perheet ulkoilee lapsien ja koiriensa kanssa ja kaikki tuntuu tuntevan toisensa, siellä on ihan oma maailmansa. Sitten olemme me. Minä ja mun mies. Ei lasta eikä sitä koiraakaan.

Nyt me ollaankin päädytty tekemään harkittu hankinta. Me halutaan koira. Oikeastaan molemmat ovat aina halunneet koiran. Aiemmin minä en koiraa ole halunnut sen vuoksi, että olen asunut pienessä yksiössä kerrostalossa ja koira joutuisi vuorotyön takia olemaan paljon yksin. Nyt meitä olisi kuitenkin kaksi, jotka koirasta huolehtisi. Olisi oma koti ja takapiha sekä metsä ihan lähellä.

Olemme paljon selailleet läpi erilaisia koirarotuja. Haluaisimme koiran joka ei olisi liian iso, sellainen keski-tai pienikokoinen olisi passeli. Koira voisi olla sellainen joka voi tulla sohvalle ja vähän syliinkin. Haluaisimme koiran, jonka kanssa onnistuisi ulkona liikkuminen ja joka jaksaisi tehdä joskus pidempiä metsälenkkejä, mutta tyytyisi lyhyempäänkin lenkitykseen. Haluaisimme koiran joka olisi sosiaalinen ja aktiivinen, iloinen ja tulisi hyvin toimeen niin muiden ihmisten, lasten kuin koirien kanssa. Haukkuherkkyys ei ole toivottava ominaisuus rodulta, mitä me etsimme.

Mutta minkä rotuinen koira?

Mietimme ensiksi staffia. Kävimme erään kasvattajan luona jo tutustumassakin tähän rotuun. Koira olisi muuten niin ihana, mutta ilmeisesti tälle rodulle tyypillistä on se, että aikuisena nämä koirat eivät tule toimeen automaattisesti muiden koirien kanssa, ei edes niitten yksilöiden kanssa joita olisivat pennusta asti nähneet. Lähipiirissämme on koiria ja olisi kiva, että heistä tulisi koirakavereita.

Itse voisin haluta shetlanninlammaskoiran, papillonin tai ehkä jonkin spanielin? Vaihtoehtoja on hirveästi ja pelkästään luonnekuvauksia lukemalla ei koiraroduista saa tietoa ihan hirveästi, joten nyt haluaisimme apua teiltä rakkaat lukijat! Tiedän, että monella teistä varmasti on koira. Haluaisin, että kertoisitte omista koiristanne ja suosittelisitte mahdollisesti rotuja mikä meille voisi sopia.

Olisimme iki-kiitollisia! <3

Kommentit (73)
  1. Suosittelisin liittymään Facebookin roturyhmiin ja kyselemään sieltä. Itse kannattaisi ehkä shelttiä sen perusteella mitä olen kuullut. Ehkä beaglekin olisi hyvä. Terrierit ei taida ainakaan noihin kriteereihin sopia.

    1. Joo, beaglesta mies haaveilee mutta sillä taitaa olla aika kova metsästysvietti? :/

  2. Mulla on Havannankoira ja on juurikin supersosiaalinen; tykkää lapsista, toisista koirista ym. Mun koira ei myöskään hauku paitsi ainoastaan koirapuistossa, jos on villit leikit menossa. Aivan ihana rotu, joka on myös ulkoisesti söötti. Jos ei käy näyttelyissä niin turkin voi pitää lyhyempänä trimmaamalla, kuten itse teen. Tässä plussana on se, että ei lähde karvojakaan.

    Toinen samanlainen tapaus on Lhasa Apso, ainakin tuttujen kokemusten mukaan.

    Yksilöstä toki kiinni moni asia. Tsemppiä valintaan!

    1. Havanna on kyllä kans kaunis koira. Ja tokihan koira saa leikkiessään ja innostuessaan esim. just koirapuistossa haukkua, ei sentään ihan tuppisuu tarvii olla 😀 Katsottiin toi Lhasa Apso! Vitsi sekin vaikuttais ihanalle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *