Millainen sinun joulusi on?

Tänä jouluna en ole töissä, enkä yksin, kuten niin monena jouluna aiemmin. Joulun pitäisi olla yhdessä olemisen aikaa. Rauhoittumista, hyvää ruokaa ja iloa. Kaikille se ei sitä kuitenkaan ole. On paljon ihmisiä ketkä viettävät joulunsa yksin, joko omasta tahdosta tai olosuhteiden pakosta. Monet ovat joulun töissä tai osa ei juhli joulua ollenkaan.

Itse pääsen tänä jouluna ensimmäistä kertaa ties kuinka moneen vuoteen kunnolla jouluvapaille. Tänään olen vielä aamuvuorossa mutta sitten seuraavan kerran tulen töihin vasta ensi keskiviikkona. Saan viettää ihanan, oman näköisen joulun, oman rakkaani kanssa. Saamme alkaa muodostamaan niitä omia perinteitä (kuten kaatunut, ikivino joulukuusi). Tämä on minulle uutta.

jouluaatto1

Yleensä itse olen ollut töissä joulun, pääsääntöisesti omasta tahdosta. Sukulaiset ja läheiset ovat olleet Kuopiossa ja minä olen viettänyt jouluni Joensuussa. Ainut kontakti mikä minulla on ollut perheeseeni jouluna, on ollut puhelu jouluaattona kotiin päin. Työvuoroa ennen tai sen jälkeen olen sitten ollut yksin kotona. Etenkin opiskeluaikoina, kun kämppiskin lähti joulun viettoon omalle kotipaikkakunnalle, oli yksin kotona oleminen joulun aikaan aika tylsää. Olo oli jopa todella yksinäinen välillä.

Tänä vuonna olen todella innoissani tästä joulusta. Saan laittaa joulua rakastamani ihmisen kanssa yhdessä. Nauttia joulun rauhasta omassa kodissa, ilman hötkyilyä minnekään.

Haluaisinkin kuulla millä eri tavoin ihmiset viettävät joulua? Oletko yksin ja jos olet, hankitko itsellesi jouluruokia? Lähdetkö perheesi luokse vai tuleeko perhe sinun luokse? Vai kuulutko heihin ketkä ovat töissä joulun ajan? 🙂

blogi

Kommentit (5)
  1. Moi Noora!
    Vietän vapaat perheeni sekä yhden sukulaisperheen kanssa jotka tulevat meille. Melkoista menoa siis tiedossa, kun kaksi paria vikkeliä kinttuja juoksentelee 😀 Ihan periteisin menoin vietetään; jouluruokaa, suklaata, saunomista ja tietty Joulupukki+lahjat kruunaa illanvieton. Toki päivällä käydään rakkaiden poismenneiden haudoilla viemässä kynttilöitä. Yhdessä oloa ja kiireetöntä aikaa pitää yrittää viettää.
    Jouluaamun kirkko kuuluu vain minun periteeseen ja ehkä mun pienin lähtee mukaan 🙂
    Hyvää ja rentouttavaa Joulua sinulle Noora!!!

  2. Olen jouluaaton sekä joulupäivän aamuvuorossa. Suuntaan töistä suoraan äiteelle molempina päivinä. Miun velikin tulee sinne. Joulupäivänä syödään jouluateria ja pöydän ääreen äiteen, miun ja miun veljen lisäksi saapuu serkku tyttärensä kanssa. Tapaninpäivän oon vapailla ja vietän senkin äiteen tykönä.

    Hyvää Joulua! 🎅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *